Ακούστε μας Live





Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

Ακούσαμε το νέο άλμπουμ της Αρετής Κοκκίνου με τίτλο «Το σ΄αγαπώ του κόσμου - 16 νέοι στιχουργοί παρουσιάζουν»

 



Το 2019, η Αρετή Κοκκίνου είχε προσκληθεί από τον Κώστα Φασουλά να συμμετέχει στο χειμερινό σεμινάριο στιχουργικής του το 2019 στο Μικρό Πολυτεχνείο. Εκεί γνώρισε 16 στιχουργούς. 16 ταλαντούχους στιχουργούς, όπου κάποιοι είχαν ήδη βγει στη δισκογραφία ή είχαν κυκλοφορήσει ποιητικές συλλογές, ενώ άλλοι ήταν τότε στα πρώτα τους βήματα. Τότε, μεσολάβησε η πανδημία και η απομόνωση, με αποτέλεσμα η δουλειά αυτή να αρχίσει να υλοποιείται στο στούντιο το καλοκαίρι του 2021 και να παίρνει σάρκα και οστά κάτω από το όνομα “Το Σ'αγαπώ του κόσμου”.

“Το Σ'αγαπώ του κόσμου” είναι λοιπόν ένα
album που μας παρουσιάζεται από την Αρετή Κοκκίνου και 16 στιχουργούς με το αποτέλεσμα να είναι αρκετά ιδιαίτερο αλλά και συνάμα όμορφο. Πατώντας το play, προσφέρεται στα αυτιά σου ένα άρτια δομημένο album, το οποίο περικλείεται από μία ατμόσφαιρα που βγάζει μία ζεστασιά, ένα δυναμισμό και ένα ποιητικό κόσμο που σε κάνει να το αγαπήσεις από την αρχή μέχρι το τέλος! Διότι παρά την ιδιαιτερότητα του στη γκάμα των στιχουργών, η Αρετή στο μουσικό κομμάτι, αλλά και οι καλεσμένοι της στις ερμηνείες παίρνουν άριστα με αυτό που έχουν καταφέρει!

Αρχικά, η Αρετή Κοκκίνου καταφέρνει να δημιουργήσει μελωδίες και μουσικούς κόσμους που παίζουν μεταξύ τους και προσφέρουν στο έπακρο αυτό που θέλουν να παρουσιάσουν. Και αν νομίζεις ότι θα χαθείς από τα αρκετά μικροφυή ή τη διαφορετικότητα των στίχων, τότε να σε προλάβουμε και να σου πούμε ότι θα νιώσεις το αντίθετο! Η Αρετή έχει καταφέρει να δώσει στο πιάτο το 100% του κάθε τραγουδιού ξεχωριστά, χωρίς να χάνεται στο πλήθος, ενώ παράλληλα να κάνει τον ακροατή να λάβει την κάθε μικρολεπτομέρεια που ομορφαίνει το κάθε τραγούδι και εν τέλει το σύνολο του δίσκου.

Σε αυτό φυσικά συμβάλλουν και οι ερμηνευτές. Ο Βασίλης Γισδάκης και η Αφεντουλα Ραζέλη με τις εύστοχες κι ευαίσθητες ερμηνείες τους, καταφέρνουν να κάνουν ζωντανά τα τραγούδια και προσφέρουν ένα ύφος που αλλάζει ανάλογα τον στιχουργικό και μουσικό κόσμο που ακολουθούν. Έτσι, οι ερμηνείες είναι άλλοτε τρυφερές κι άλλοτε δυναμικές, αποδίδοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο το ύφος, τα συναισθήματα και τις εικόνες των τραγουδιών, προσαρμοζόμενοι στη διαφορετικότητα που υπάρχει, ενώ δεν πρέπει να παραλείψουμε τη συγκινητική συμμετοχή της Χρύσας Βλάμη στο νανούρισμα που είναι το φινάλε της δισκογραφικής δουλειάς που θα σε κάνει πραγματικά να μην μπορείς να ξεκολλήσεις!

Έτσι, η Αρετή Κοκκίνου και οι ερμηνευτές του δίσκου είναι εδώ για να προσφέρουν τα μέγιστα στους 16 ταλαντούχους στιχουργούς, οι οποίοι φέρνουν στα αυτιά του ακροατή λεκτικούς κόσμους που τους ταξιδεύουν σε διάφορα μέρη. Είναι αρκετά ποιητικοί οι στίχοι του
album “Το Σ'αγαπώ του κόσμου” και αυτή η ποιητική ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με την ποικοιλομορφία των στίχων αποτελούν σίγουρα ένα από τα σημαντικότερα και δυνατότερα χαρτιά του δίσκου!

Πραγματικά το ευχαριστήθηκα το νέο
album της Αρετής Κοκκίνου με τίτλο “Το Σ'αγαπώ του κόσμου”. Με γέμισε σε πολλά επίπεδα και ένιωσα τη μουσική, τους στίχους και τις ερμηνείες να με αγκαλιάζουν και να μου προσφέρουν μία μουσική ζεστασιά που λείπει από την ελληνική μουσική σκηνή του σήμερα. Μπράβο Αρετή! Μπράβο σε όλους!

 

Official links

https://www.facebook.com/Kokkinou.Areti.gr/

http://www.aretikokkinou.gr/

https://twitter.com/ArethKokkinou

Aφεντούλα Ραζέλη - Δε μου φτάνει - (Α. Κοκκίνου - Β. Ματσούκα) - Official Μusic Video

https://www.youtube.com/watch?v=BknTPYf3HgU 

Aφεντούλα Ραζέλη - Κοίτα η αγάπη - (Α. Κοκκίνου - Α. Πολύζου) - Official Μusic Video

https://www.youtube.com/watch?v=zOw9avIqJVk

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου