Ακούστε μας Live





Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Ακούσαμε την νέα Μetal Όπερα "Captain Hawk: Ghosts Of The Sea" με ην υπογραφή των Elina Englezou και Bob Katsionis

 



Μετά το Goditha, η Elina Englezou και ο Bob Katsionis ενώνουν τις δυνάμεις τους και σε συνεργασία με διάφορους μουσικούς είναι και πάλι εδώ για ένα νέο δίσκο. Ο δίσκος αυτός είναι μία ακόμα power metal opera, αυτή τη φορά υπό τον τίτλο Captain Hawk: Ghosts Of The Sea!

Το Captain Hawk: Ghosts Of The Sea διηγείται την ιστορία του Captain Hawk, η οποία χτίζεται σιγά σιγά και η φωνή του Yiannis Papanikolaou έρχεται να αποτυπώσει τον Captain Hawk όπως τον φανταζόμαστε. Σκληρός, δυναμικός και έτοιμος να κατακτήσει τις θάλασσες αλλά και τα αυτιά σας, καθώς το λαρύγγι του ερμηνευτή σε μαγεύει!

Η ιστορία λοιπόν χτίζεται γύρω από εκεί και δίνει στον ακροατή μία αφηγηματική power metal opera που τη νιώθεις στο πετσί σου. Σε αυτό βοηθάνε τόσο τα υπόλοιπα άτομα που κάνουν τα φωνητικά, τα οποία αποτελούν μία πολύ δυνατή ομάδα που θα σου μείνει αξέχαστη. Είναι δυνατή στα φωνητικά αυτή η opera και θα το καταλάβεις καθ’ όλη τη διάρκεια. Αφηγείται, συναρπάζει και σε ταξιδεύει λες και είσαι πάνω σε αυτό το καράβι.

Τώρα όσον αφορά τα μουσικά όργανα είναι εδώ για να συνοδεύσουν τα φωνητικά, να ανεβάσουν το κύρος της operas και να δείξουν στον ακροατή ότι η ομάδα είναι πολύ δυνατή και πολύ δεμένη. Σε σχέση με την κυκλοφορία Goditha, θα έλεγα ότι έχει γίνει καλύτερη δουλειά στο σύνολο. Το Captain Hawk: Ghosts Of The Sea διαθέτει μελωδίες αριστοτεχνικές, ξεσηκωτικούς ρυθμούς, κιθάρες που δίνουν και παίρνουν αλλά και ενθουσιάζουν στα solos, ενώ δίνουν στη συνολική ενορχήστρωση μία αύρα που θα αναζητούσες σε έναν τέτοιο concept.

Αυτό που χρειάζεται βέβαια να κρατήσουμε σε ένα τέτοιο μουσικό σύνολο, σε μία τέτοια power metal opera, είναι ότι ξεφεύγει όπου πρέπει σε είδος και προσθέτει μία folk νότα που αντικατοπτρίζει το παραμύθι! Εξαιρετική πινελιά!

Θα ήθελα προσωπικά να σφίξω το χέρι στον Bob και στην Elina για την ιδέα, αλλά και για τη δουλειά! Όπως και στο Goditha, έτσι και εδώ με κέρδισαν και μου έδειξαν ότι είναι master στο είδος τους. Ότι δεν είναι τυχαία εκεί που είναι και ότι όταν βάζουν κάτι στο μυαλό τους σε συναρπάζουν.

Σας το συστήνω λοιπόν το Captain Hawk: Ghosts Of The Sea με κλειστά τα μάτια!

https://captainhawk.bandcamp.com/album/ghosts-of-the-sea

https://www.facebook.com/profile.php?id=61554881996771

https://www.youtube.com/@goditha-therockopera3686

 

CAPTAIN HAWK - GHOSTS OF THE SEA "Into The Storm"

https://www.youtube.com/watch?v=j_gqLrjqMOk

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου