Ακούστε μας Live





Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Ακούσαμε το άλμπουμ "Arrival" από τους BLACK REUSS από το Λιχτενστάιν

 




Το όνομα του σχήματος που προέρχεται από τον ποταμό Reuss φέρνει μια ενδιαφέρουσα προσωπική πτυχή στη μουσική του Black Reuss. Η σύνδεση με τον τόπο όπου έζησε και η έμπνευση που αντλεί από αυτόν τον ποταμό αποτελεί ένα εμβληματικό μέρος της τέχνης και της ταυτότητάς του. Η ιδέα της ροής, της συνεχούς αλλαγής και της ανανέωσης είναι ένα κοινό θέμα τόσο στη ζωή όσο και στη μουσική, και ο Black Reuss φαίνεται να το απεικονίζει με δύναμη και βάθος μέσα από το έργο του.

Top of Form

Το "Arrival" αντιπροσωπεύει την τρίτη κατά σειρά συναρπαστική προσθήκη στον μουσικό κατάλογο του Black Reuss, σηματοδοτώντας το επόμενο κεφάλαιο μετά το “Journey”, σε μια επική μουσική τετραλογία. Από την πρώτη νότα μέχρι την τελευταία, το "Arrival" προσφέρει ένα εντυπωσιακό ταξίδι μέσα στον σκοτεινό κόσμο του Black Reuss, καθιστώντας το άλμπουμ μια μνημειώδη καλλιτεχνική επίδειξη, ουσιώδους φιλοσοφικής αναζήτησης, ανθρωποκεντρικής και προσιτής, που γεννάται από την καθημερινότητα του κάθε ανθρώπου.

Η εισαγωγή με το επιβλητικό "Evolution" ορίζει αμέσως τον τόνο για την ατμοσφαιρική αναταραχή που ακολουθεί. Κάθε κομμάτι του άλμπουμ αναδεικνύει τη μαεστρία του Black Reuss στη σύνθεση και την παραγωγή, ενώ η αντίθεση μεταξύ της μελαγχολίας και της αισιοδοξίας είναι εξαιρετικά καλά ισορροπημένη.

Η μουσική του Black Reuss αντικατοπτρίζει πράγματι το βάθος και την ένταση των εμπειριών που έχει βιώσει ο ίδιος ο δημιουργός τους. Το στυλ του, που χαρακτηρίζεται ως doomy, gothic heavy metal, αποπνέει μια ατμόσφαιρα μελαγχολίας και βαρύτητας, αλλά ταυτόχρονα εκφράζει και μια ορισμένη ομορφιά και συναισθηματική ειλικρίνεια. Όπως το ποτάμι που κυλά αδιάκοπα, έτσι και η μουσική του Black Reuss φέρνει μαζί της τις εμπειρίες και τις γνώσεις που συλλέγονται καθώς ο χρόνος περνάει. Κάθε νότα, κάθε στίχος είναι σαν ένα κεφάλαιο στο βιβλίο της ζωής του Black Reuss, φέρνοντας μια αίσθηση προσωπικού ταξιδιού και εξερεύνησης μέσα από τη μουσική.

Με τη σκοτεινή αισθητική και τη βαρύτητα του ήχου του, ο Black Reuss δημιουργεί έναν κόσμο που είναι ταυτόχρονα σκοτεινός και συναρπαστικός. Η μουσική του αναδεικνύει το βάθος του συναισθηματικού του κόσμου και αφήνει τον ακροατή να ταξιδέψει μέσα από τις διάφορες πτυχές της ανθρώπινης ψυχής.

Ένα από τα κορυφαία σημεία του άλμπουμ είναι η συνεργασία με την Anna Murphy στο "Soul Awakening", όπου οι φωνητικές τους ερμηνείες συνδυάζονται εκπληκτικά με την εκρηκτική μουσική σύνθεση. Επιπλέον, τα κομμάτια "Ego" και "Crystal Clear" αποτελούν ακόμα δύο παραδείγματα της ενδιαφέρουσας μουσικής ποικιλομορφίας που προσφέρει το "Arrival", μέσα από τη μίξη του gothic rock με τις πιο βαριές, doom καταβολές, που πέφτουν σαν βαρύ πέπλο πάνω από τις όμορφες μελωδικές γραμμές που προσφέρει οι gothic επιρροές.

 Το "Arrival" δείχνει ότι ο Black Reuss εξακολουθεί να είναι σε απόλυτο έλεγχο της καλλιτεχνικής του ικανότητας και να διαμορφώνει με κάθε νέα κυκλοφορία έναν ιδιαίτερο, ενδιαφέροντα ήχο.

Συνολικά, το "Arrival" , σε συνδυασμό με μια εξαιρετική παραγωγή, αποδεικνύει ότι ο Black Reuss είναι ένας από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες στον σκοτεινό χώρο της σύγχρονης μουσικής.

 

Official Website: www.blackreuss.com

Facebook: www.facebook.com/blackreuss

Instagram: www.instagram.com/blackreussmusic/

Youtube Channel: www.youtube.com/channel/UC9UG6Rfa93ldqXiP3D6kVyA

TikTok: www.tiktok.com/@blackreuss

 

Black Reuss - SOUL AWAKENING (feat. Anna Murphy)

https://www.youtube.com/watch?v=B_htiEMPvvo

Black Reuss - CRYSTAL CLEAR

https://www.youtube.com/watch?v=UBgwDFMgCm8

Black Reuss – EVOLUTION

https://www.youtube.com/watch?v=dtJn5LzqcBo

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου