Ακούστε μας Live





Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

L'ultima Spiaggia / The Last Resort Μία ταινία που αξίζει να τη δεις σε μεγάλη οθόνη.


Από τα ντοκιμαντέρ που σε πάνε σε έναν άλλο κόσμο, που κάθε στιγμή νιώθεις να ζεις το παρόν σου, το παρελθόν και το μέλλον σου, η L'ultima Spiaggia / The Last Resort είναι μία ταινία που αξίζει να τη δεις σε μεγάλη οθόνη.
  • Δεν είναι μόνο αυτός ο κρυμμένος, ο αυθόρμητος πολιτικός διάλογος που γίνεται χωρίς να το καταλαβαίνουμε κάθε μέρα για όλα αυτά που μας απασχολούν, τις πρακτικές μας δυσκολίες, τους μετανάστες που έφτασαν στη ζωή μας, τον εθνικισμό, που σε τραβάει στην ταινία. 
Είναι ότι νιώθεις ότι μπαίνεις σε μία άλλη διάσταση για 2 ώρες, πως ακόμα κι αν έφτασε ο Οκτώβρης δεν τελείωσε ακόμα το καλοκαίρι, έχουν μείνει ακόμα λίγες σταγόνες ξενοιασιάς. 
Όποιος έχει την ευκαιρία να τη δει στο σινεμά One from the Heart θα διαπιστώσει πως δεν είναι καθόλου τυχαίο πως επιλέχθηκε για το επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ των Καννών Festival de Cannes - Page Officielle όπως άκουσα την, πάντα μετριόφρων, παραγωγό της Stella Theodorakis να λέει στην πολύ ζεστή συζήτηση χθες της Ταινιοθήκη της Ελλάδος / Greek Film Archive Και μακάρι όπως λέχθηκε χθες, να βρεθεί κάποιος Ιταλός να πετύχει μία τόσο ωραία απεικόνιση ενός ελληνικού τοπίου, όπως πέτυχε ο Θ. Αναστόπουλος για την Τεργέστη!
  • Ηλίας Τασόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου