Ακούστε μας Live

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

5ος χρόνος λειτουργίας των θεατρικών εργαστηρίων Theater Labs
Τα θεατρικά εργαστήρια Theater Labs έφτασαν στον 5ο χρόνο λειτουργίας τους. Έχοντας στο δυναμικό τους 33 ομάδες σε όλη την Αττική, είναι σίγουρο πως μία από αυτές είναι κοντά σας. 

Σκοπός της κάθε ομάδας είναι να εκπαιδευτεί στον μαγικό χώρο του θεάτρου μέσα από κλασικές και μοντέρνες τεχνικές, προσφέροντας στους μαθητές ένα αξέχαστο ταξίδι στον κόσμο των συναισθημάτων και της αυτογνωσίας. Τα 4ωρα μαθήματα κάθε Σάββατο ή Κυριακή χωρίζονται σε 2 κατηγορίες. Πρώτον σε πρόβες για ανέβασμα και δεύτερον σε μαθήματα που αφορούν γενικότερα το θέατρο αλλά και την παράσταση συγκεκριμένα (ορθοφωνία, αυτοσχεδιασμός, κινησιολογία, ιστορία θεάτρου, σκηνογραφία-ενδυματολογία κ.ά.). 

«Μέσα από αυτές τις πρόβες θα διασκεδάσουμε, θα μάθουμε και θα εξερευνήσουμε τον κρυμμένο εαυτό μας. Γιατί πάνω απ’ όλα, το θέατρο μας κάνει καλύτερους ανθρώπους», δηλώνει ο υπεύθυνος των εργαστηρίων, Μπάμπης Αρώνης. «Τα Theater Labs όμως δεν προσφέρουν μόνο ξερές γνώσεις. Έχοντας αυτό σαν γνώμονα, προσφέρουμε στους μαθητές μας, χωρίς επιπλέον κόστος, διάφορες δράσεις για να εμπλουτίσουμε τον εαυτό μας και να διευρύνουμε το συναισθηματικό μας πεδίο:

α) Ταινίες μικρού μήκους για να μάθουμε πώς είναι η υποκριτική στην κάμερα. Ποιες οι διαφορές με την υποκριτική στο θέατρο; Τι πρέπει να προσέξουμε; Τι άλλο χρειάζεται; 

β) Δράσεις κοινωνικού περιεχομένου. Όπως προείπαμε, το θέατρο μας κάνει καλύτερους ανθρώπους. Δεν θα μπορούσαν να λείπουν τέτοιες δράσεις από το πρόγραμμά μας. Μικρές παραστάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς θα παρουσιάζονται σε κόσμο που δεν έχει τη δυνατότητα να πάει στο θέατρο είτε για οικονομικούς είτε για άλλους λόγους. Στο πρόγραμμά μας υπάρχουν πολλών ειδών τέτοιες δράσεις, που θα πραγματοποιηθούν κατόπιν συνεννόησης με την εκάστοτε ομάδα.

γ) Σεμινάρια. Επειδή εμείς δεν θέλουμε να λέμε πως η δική μας άποψη και ο δικός μας τρόπος είναι ο καλύτερος και επειδή πιστεύουμε στην πολυφωνία, οργανώνουμε σεμινάρια από ανθρώπους του χώρου διαφόρων ειδικοτήτων (ηθοποιούς, σκηνοθέτες, σκηνογράφους κ.ά.), που θα μας πουν τη δική τους άποψη και θα μας βοηθήσουν να δούμε τα πράγματα από τη δική τους οπτική γωνία. Στόχος μας είναι να γίνουν και εργαστήρια, όπου αυτό είναι δυνατόν, για να μην είναι ξερά λόγια, αλλά να τα μάθουμε στη πράξη.

δ) Εκπτωτικά κουπόνια. Πολλά θέατρα και συνεργαζόμενοι χώροι έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να μας προσφέρουν εκπτωτικά (σε κάποιες περιπτώσεις και δωρεάν) κουπόνια για τις παραστάσεις και τις δράσεις τους. Συνεχίζουμε την επικοινωνία και με άλλους χώρους και σύντομα θα έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε ακόμα περισσότερα. Επίσης, σε όλες τις επαγγελματικές παραστάσεις των Theater Labs υπάρχει μειωμένο εισιτήριο.

ε) Εκδρομές. Σκοπός μας είναι πάνω απ’ όλα να περάσουμε καλά. Γι’ αυτό συνδυάζουμε τη μάθηση με τη διασκέδαση. Εκδρομές σε αρχαία θέατρα, ξενάγηση στους χώρους και μετά στάση για φαγητό ολοκληρώνουν τη μέρα. Σε αυτές τις εκδρομές μπορούν να συμμετέχουν και μη μέλη των Theater Labs».

Έναρξη μαθημάτων: 1η Σεπτεμβρίου 2019
Κόστος μαθημάτων: 10€ η εγγραφή και 50€ τον μήνα. 

Για περισσότερες πληροφορίες:
Facebook: TheaterLabs
Τηλ.: 6945.665851

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου