Ακούστε μας Live





Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

JULIAN’S LULLABY – Ακούσαμε τον δίσκο τους “Prisoner of Emotions"


JULIAN’S LULLABY – album “Prisoner of Emotions” (Musica, 8 Δεκεμβρίου 2017)


Σφιχτοδεμένη, λιτή και δωρική, αλλά και πλούσια όπου χρειάζεται, η δουλειά των Julians Lullaby μας προκάλεσε πολύ θετικά συναισθήματα.

Η μπάντα που έχει σχεδόν δυο δεκαετίες στο προσκήνιο και με λίγες , αλλά σημαντικές ολοκληρωμένες δουλειές, μιας και κυκλοφόρησαν από γερμανική και ρωσική εταιρεία, συναρπάζουν με ένα ιδιαίτερο τρόπο.

Το «Prisoner Of Emotions» είναι ένα ασυνήθιστο άλμπουμ, όσον αφορά τις καταβολές τους, μιας και πατάει με το ένα πόδι στο ροκ και με το άλλο στο metal, χωρίς όμως να κολλάει σε αυτά τα μουσικά στυλ.
Το άλμπουμ ξεκινάει με το «Angels East» και όταν ξεκινάς με τέτοια κομματάρα, καταλαβαίνεις  εύκολα τη συνέχεια!  Ακολουθεί το  «Curse Of Gods». Βαρύ επικό και πομπώδες με τα αιθέρια φωνητικά της Άννας να διαφοροποιούνται και να δεσπόζουν και με το Γιώργο σε ρόλο αντίθεσης να δίνει τη δύναμη στο φωνητικό κομμάτι! Φωνητικά γεμάτα δυναμισμό, αλλά και ευαισθησία, ενίοτε και θλίψη, που δημιουργούν μια επική ατμόσφαιρα ανάτασης!

Βαριά heavy, ακόμα και doom σε αρκετά σημεία, riff, διαδέχονται τις πιο ροκ ατμόσφαιρες και χτίζουν μια συναρπαστική ένταση όσο προχωράει το άλμπουμ.  Κάπου στη μέση ρίχνουν τους τόνους με το «Eyes Of Gray” και ακούμε να κυριαρχεί σε σημεία το βιολί!  Ωστόσο, η καλύτερη στιγμή δεν έχει φτάσει ακόμα, με το αποθεωτικό «Hells Door” να κερδίζει αυτό τον τίτλο με την επική heavy, αλλά και ατμοσφαιρική του διάθεση! Το άλμπουμ κλείνει υπέροχα, όπως άρχισε, με το συναρπαστικό «Starbringer».

Γενικά ότι γεύσεις έχουμε πάρει από τους Julians Lullaby, είναι από προσεγμένες δουλειές, αλλά στο «Prisoner Of Emotions» φαίνεται να πάτησαν την κορυφή των δημιουργιών τους. Ελπίζουμε να την ξεπεράσουν στο μέλλον.
Συστήνονται ανεπιφύλακτα σε όσους αναζητούν κάτι  διαφορετικό αλλά και ταυτόχρονα οικείο!



Angel's East – live video
Starbringer – video






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου