Ακούστε μας Live





Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

SUBFIRE: Το Define the Sinner είναι μια ιδέα και ιστορία πολύ προσεγμένη!

Αρχικά, ποιοι είναι οι Subfire;

 

Γιώργος: Γεια χαρά και ευχαριστούμε πολύ για την ευκαιρία να πούμε κάποια πράγματα για τους Subfire!

 

Οι Subfire είμαστε:

Συμεών Σανιδάς (τύμπανα), 2004 έως σήμερα

Γιώργος Λαρεντζάκης (κιθάρες), 2012 έως σήμερα

Rindra Rado (μπάσο), 2014 έως σήμερα

Veandok (φωνή), 2021 έως σήμερα

 

Τα θέματα που αφορούν τους Subfire τα επιμελούμαστε εγώ και ο best man μου Συμεών!

Σε αυτό το σημείο να τονίσω ότι ο Συμεών ασχολείται τη μελοποίηση των φωνητικών γραμμών αλλά και τους στίχους και ενίοτε σε κάποια τραγούδια συνεργάζεται με εμένα. Εγώ επιμελούμαι τη σύνθεση των κομματιών.

 

Πώς προέκυψε η ιδέα για τη δημιουργία του σχήματος;

 

Συμεών: Η μπάντα ξεκίνησε το 2004 και ύστερα από αρκετές συναυλίες και αλλαγές μελών, καταλήξαμε στο μουσικό μας στυλ, τη μουσική δηλαδή που αντικατοπτρίζει καλύτερα τα τραγούδια που δημιουργούμε. Το όνομα πήρε σάρκα και οστά έπειτα από μεγάλη αναζήτηση και έρευνα, ο σκοπός ήταν το συγκρότημα να έχει ένα όνομα, μία λέξη που να εμπνέει δυναμισμό, ενέργεια και να ακούγεται αρκετά metal, θεωρώ πως το πετύχαμε.

 

Ήταν δύσκολο εν μέσω πανδημίας να σχηματίσετε μπάντα και να ετοιμάσετε ένα άλμπουμ;

 

Γιώργος: Σίγουρα! Το άλμπουμ αυτό έχει γνωρίσει πολλές παρατάσεις, η περίοδος του COVID αποτελεί μία από αυτές. Αλλά όπως λέω πάντα όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων. Στόχος δεν ήταν το πότε θα ολοκληρωθεί ο δίσκος αλλά να βγει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα! Η μπάντα υπήρχε, η προσθήκη του Veandok στα φωνητικά ήταν η τελευταία πινελιά. Δύσκολο μεν εν μέσω καραντίνας αλλά το είχαμε σχεδιάσει σωστά οπότε όλα πήγαν καλά.

 

Πώς αποφασίσατε για τη συνεργασία με τον Μπομπ Κατσιώνη;

 

Γιώργος: Δουλεύουμε με τον Bob κάτι περισσότερο από δύο χρόνια. Ο λόγος που επικοινωνήσαμε αρχικά ήταν ότι πλησιάζει πολύ το είδος της μουσικής που παίζουμε και θεωρήσαμε ότι ήταν ο πιο κατάλληλος στο να υλοποιήσει αυτό που είχαμε στο μυαλό μας. Επίσης έχει επιμεληθεί όλα τα πλήκτρα του άλμπουμ προσθέτοντας πολύ ωραίες πινελιές που αρμόζουν στο ύφος της μουσικής που παίζουμε με αποκορύφωμα τη συμμετοχή του σε ένα τραγούδι μας όπου είχα τη χαρά να απαντήσω με την κιθάρα μου σε ένα σόλο πλήκτρα που «σκοτώνει»!

 

Έχετε ανυπομονησία καθώς οι μέρες πλησιάζουν, για την κυκλοφορία του ντεμπούτου σας;

 

Συμεών: Το ‘Define the Sinner’ είναι η επιβράβευση όλων αυτών των χρόνων που το δουλεύουμε και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο περήφανοι. Κυριολεκτικά έχουμε μελετήσει το κάθε δευτερόλεπτο κάθε τραγουδιού και έχει γίνει εξαιρετική δουλειά. Ανυπομονούμε εννοείται διότι το υλικό είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και συγκεκριμένα για τον Γιώργο και τον εαυτό μου είναι σαν ένα ταξίδι να φτάνει στο τέλος του και να ξεκινάει ένα άλλο (με promotion, συναυλίες κλπ). Όταν μία ιδέα (μουσική ή στιχουργική) παίρνει σάρκα και οστά είναι δυνατόν να μην νιώθεις απόλυτη ικανοποίηση μετα από αυτό;

 

Τι περιμένετε με την κυκλοφορία του;

 

Συμεών: Το άλμπουμ αυτό έχει όλα τα στοιχεία που χρειάζεται να έχει ένας metal δίσκος, τρομερές συνθέσεις μουσικά και στιχουργικά, τέλεια παραγωγή και το κυριότερο απ’όλα, συναίσθημα. Είναι σημαντικό να βάζεις συναίσθημα στα τραγούδια σου και το πιο σημαντικό είναι να το καταλάβει και ο ακροατής, έχουμε κάνει τεράστια προσπάθεια γι’αυτό. Είμαστε σίγουροι για τη δουλειά μας οπότε θέλουμε να πιστεύουμε πως το ‘Define the Sinner’ θα το αγκαλιάσει ο κόσμος και θα καταλάβει ότι έχουμε δώσει το 100%. Οπότε εν αναμονή για τις 10 Σεπτεμβρίου 2021 που θα κυκλοφορήσει το άλμπουμ μας ‘Define the Sinner’ από την Symmetric Records.

 

 

Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο νόημα πίσω από το “Define The Sinner”;

 

Συμεών: Το ‘Define the Sinner’ το επιμελούμαστε ο Γιώργος και εγώ εδώ και πολλά χρόνια και πραγματικά η ιδέα και η ιστορία είναι πολύ προσεγμένη. Έχουμε κάποιον ο οποίος ζητάει εξιλέωση για πράγματα που έχει κάνει στο παρελθόν αλλά και εσωτερική γαλήνη για να υπάρχει ήρεμο μέλλον. Ζει σε αβέβαιους καιρούς και ο μόνος σ’τον οποίον μπορεί να στραφεί και να δώσει νόημα στη ζωή του είναι ο Θεός. Είναι μία εσωτερική περιπλάνηση η οποία θα του καθορίσει την μετέπειτα ζωή του όπου και αν βρεθεί, και θα βρεθεί και αλλού, αλλά και εσωτερική αναζήτηση για το ερώτημα που βασανίζει την ανθρωπότητα από την αρχή, για το αν υπάρχει Θεός.

 

 

Ποιοι ήταν οι συντελεστές που σας βοήθησαν στην ολοκλήρωση του;

 

Συμεών. Η συνεργασία με τον Bob ήταν ο κυριότερος συντελεστής. Μας βοήθησε αρκετά με τα τραγούδια και μεγάλο ρόλο έπαιξε και η καλή επικοινωνία που είχαμε μεταξύ μας, ιδιαίτερα σημαντικό για μας. Ηχογραφήσαμε το άλμπουμ στο Sound Symmetry Studio που ανήκει στον Bob και εκτός της ηχογράφησης μας έκανε και τη μίξη, επίσης ο Bob έχει την επιμέλεια της Symmetric Records και νιώθουμε τεράστια τιμή που είμαστε μέλος της οικογένειας της. Την παραγωγή του άλμπουμ την επιμελήθηκε ο τεράστιος Νάσος Νομικός και το artwork είναι δουλειά του Αλέξη Αλιφραγκή (Perverend SlumberSlut).

 

 

Γενικά τι να αναμένουμε από αυτό το άλμπουμ;

 

Συμεών. Αυθεντικό heavy / power metal, δεν θα απογοητευτεί κανείς!!!

 

Σχέδια για λάιβ υπάρχουν;

 

Γιώργος: Τον τελευταίο χρόνο τον περάσαμε μέσα στο στούντιο και αυτή τη στιγμή έχουμε επικεντρωθεί πολύ να βγει πρώτα ο δίσκος. Το ότι επανερχόμαστε στην κανονικότητα είναι κάτι πολύ θετικό, δεν υπάρχουν επίσημα σχέδια ακόμα για live εμφανίσεις αλλά συζητάμε για φθινόπωρο ή χειμώνα. Όταν υπάρξει κάτι official θα το ανακοινώσουμε!

 

 

Που μπορείς κάποιος στα social media να βρει νέα σας;

 

Γιώργος: Μπορείτε να ακολουθήσετε τους Subfire στο:

Instagram: https://www.instagram.com/subfireofficial

Facebook: https://www.facebook.com/SubfireOfficial

YouTube: https://www.youtube.com/user/subfireband

Bandcamp: https://subfire.bandcamp.com

Και σύντομα στο νέο official website μας!

 

Ευχαριστούμε πολύ και ευχόμαστε η κυκλοφορία του άλμπουμ να έχει την επιτυχία που περιμένετε.

 

Γιώργος, Συμεών: Εμείς ευχαριστούμε για την πρόσκληση, συνεχίστε την πολύ καλή δουλειά που κάνετε. Αδημονούμε να μοιραστούμε τη μουσική μας με τον κόσμο οπότε μείνετε συντονισμένοι!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου