Ακούστε μας Live

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

Πώς θα μοιάζει ο κόσμος μας το 2050 με την κλιματική αλλαγή; – Οι ερευνητές απαντούν με φωτογραφίες


 

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση Climate Central προβλέπει πώς θα μοιάζει ο κόσμος μας το 2050 εάν το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής συνεχίσει να επιδεινώνεται και μάς το παρουσιάζει μέσα από 12 συγκλονιστικές φωτογραφίες.

Όλοι γνωρίζουμε και βλέπουμε καθημερινά γύρω μας τον πλανήτη μας που καταστρέφεται. Αργά αλλά σίγουρα, η μέση θερμοκρασία του πλανήτη ανεβαίνει και λιώνει τον πάγο, με αποτέλεσμα την άνοδο της στάθμης του νερού. Σύντομα, συμφωνα με τις προβλέψεις των επιστημόνων, η στάθμη του νερού θα είναι τόσο υψηλή που θα καλύψει πόλεις και κτίρια σε όλον τον κόσμο!

Αυτό ήθελαν να δείξουν οι ερευνητές της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Climate Central μέσα από το νέο τους φωτογραφικό πρότζεκτ. Πήραν διάσημες τοποθεσίες που όλοι γνωρίζουμε με σκοπό να μάς δείξουν, μέσα από τη δύναμη της εικόνας, πώς θα μοιάζουν αυτές το 2050, εάν δεν προλάβουμε την επιδείνωση του προβλήματος που επιφέρει η κλιματική αλλαγή.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των επιστημόνων μέχρι το 2050, η παγκόσμια θερμοκρασία θα είναι 3 ° C υψηλότερη και πολλές πόλεις που βρίσκονται κοντά σε ακτές θα βυθιστούν, εξαιτίας της αύξησης της στάθμης του νερού. Εκπέμποντας «sos» μέσα από αυτό το φωτογραφικό πρότζεκτ, μάς προειδοποιούν εμμέσως πως αν δεν δράσουμε άμεσα ως ανθρωπότητα, σε μόλις 30 χρόνια η κατάληξη του πλανήτη μας θα είναι καταστροφική!


#1 Lalbagh Fort, Ντάκα, Μπανγκλαντές


#2 Plaza De La Catedral, Αβάνα, Κούβα


#3 Temple Of Literature, Ανόι, Βιετνάμ


#4 Sydney Opera House, Σίδνεϊ, Αυστραλία


#5 Queen Square, Μπρίστολ, Ηνωμένο Βασίλειο


#6 El Dorado Park, Long Beach, Καλιφόρνια, ΗΠΑ


#7  Brighton Palace Pier, Brighton, Ηνωμένο Βασίλειο


#8 Catedral Basílica De La Inmaculada Concepción, Mazatlán, Μεξικό


#9 Plaza De España, Seville, Ισπανία


#10 Burj Khalifa, Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα


#11 Blue Train Park, Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική


#12 Πλατεία Αριστοτέλους, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Climate Central / monopoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου