Ακούστε μας Live





Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Ακούσαμε το EP των Φιλανδών ST. AURORA με τίτλο ”They all remember”


 

ST. AURORA, EP ”They all remember”..(28 Mαΐου 2021, self release)

 

Οι Φινλανδοί St. Aurora κάνουν μια πολύ δυναμική είσοδο στην παγκόσμια μουσική σκηνή με ένα εξαιρετικό δείγμα δουλειάς, το 5-track EPThey All Remember”. Με αφετηρία το punk και περνώντας μέσα από τον indie/alternative ήχο των 90’s, φτάνουν στο σήμερα με πολύ heavy αλλά πάντα μελωδική διάθεση και επιρροές από το alternative metal και το metalcore.

Το “They All Remember” κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του ακροατή επειδή έχει πολύ δυνατές συνθέσεις, αλλά και ποικιλομορφία. Έτσι βρίσκει κανείς από ραδιοφωνικά hits όπως το singleFalling (Just Another Way to Fly)” που με εξαιρετικές κιθάρες, punk ξεσπάσματα, αξιοζήλευτες φωνητικές γραμμές και τρελά grooves από μπάσο και τύμπανα, αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά rock hits που ακούστηκαν μέσα στη χρονιά στον ήχο του. Φοβερή δουλειά στην παραγωγή και εξαιρετικά δεύτερα φωνητικά έρχονται να συμπληρώσουν το παζλ ενός super hit στον χώρο του εναλλακτικού rock!

Το υπόλοιπο EP από τη μια πλευρά έχει κομμάτια δυναμίτες όπως το “Rejects of Society” που έχει μια αισθητική Rammstein meets Disturbed στα grooves, αλλά με πολύ μελωδικό pop/indie ρεφρέν, παραπέμποντας σε μια περισσότερο melodic punk εκδοχή των System of a Down, ή το επίσης μελωδικό punk, σχεδόν college rock αισθητικής “Agree to Disagree”. Στις κιθάρες τα power chords οργιάζουν, ενώ τα τύμπανα λειτουργούν καταλυτικά με δυναμικά breaks. Υπέροχα φωνητικά, έξυπνο μπάσο και ένα ακόμη εξαιρετικό κομμάτι.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν τα πιο ευαίσθητα κομμάτια των St. Aurora, όπως το ομώνυμο “They All Remember”, μια σύνθεση που αξίζει να σταθεί κανείς καθώς ξεκινά με ένα παιδικό παιχνίδι δημιουργώντας απίστευτα συναισθήματα. Πρόκειται για ένα εσωτερικό rock κομμάτι που χαρακτηρίζεται από την εξαιρετική ενορχήστρωση και την φωνητική ερμηνεία των τραγουδιστή Nile Nilsson που αγγίζει τα όρια του δραματικού. Ένα τραγούδι που σε ανατριχιάζει με την απόγνωση που μεταδίδουν οι φανταστικοί στίχοι (“They drive me insane and I've got / Nowhere to go, nowhere to go / (Hate to say this) / Who are you? (Who are you?)). Το “Is it My time?” κλείνει το EP επίσης ακουστικά, σε πιο νότια/southern/blues μοτίβα, αλλά πάντα με τον σκληρό alternatine rock/metal ήχο να μας κλείνει το μάτι.

Σίγουρα αξίζει να ακούσετε το “They All Remember” των St. Aurora. Είναι μια πολύ συναισθηματική δουλειά στον ήχο της, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα μουσικών, ρευμάτων και μουσικών τάσεων, χωρίς να κολλάει σε ταμπέλες ή στεγανά. Τσεκάρετέ το οπωσδήποτε.

https://linktr.ee/Saintaurora

https://www.youtube.com/watch?v=I1nde6aEDlQ

https://www.facebook.com/saintauroraband

St. Aurora - Falling (Just Another Way to Fly) | Official Music Video                          

https://www.youtube.com/watch?v=I1nde6aEDlQ

 

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου