Ακούστε μας Live





Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

Ακούσαμε από την MARIALENA το άλμπουμ “Vanity”

 

 

MARIALENA – album “Vanity” (14 Aπριλίου 2020, self-release)

 

Η Μαριαλένα, γεννημένη το 1990, ξεκίνησε τη μουσική της καριέρα από πολύ μικρή ηλικία και αφού απέκτησε πολλές φωνητικές γνώσεις και εφόδια πάνω στη μουσική, κατάφερε να συμμετέχει σε πολλές εκδηλώσεις σχετικά με την όπερα και το κλασσικό τραγούδι, χωρίς όμως να απαρνείται ποτέ τη μεγάλη της αγάπη για το σκληρό ήχο και ασχολούμενη ενεργά με αυτόν τα 3 τελευταία χρόνια

Κάποιες αδρανείς περίοδοι αλλά και συμμετοχές της σε διάφορα σχήματα έπαιξαν επίσης το ρόλο τους, αλλά φαίνεται πως κράτησε ζωντανή τη φλόγα και ταυτόχρονα σφυρηλάτησε το καλλιτεχνικό της επίπεδο όπως πρέπει, δίνοντας πέρα από την έξοχη τεχνική της κατάρτιση, επίσης έντονο χαρακτήρα στη φωνή της.

Φτάσαμε λοιπόν στο σωτήριον έτος 2020 όπου η καλλιτέχνιδα μας απέδειξε με το πρώτο  προσωπικό της άλμπουμ με τίτλο "Vanity"  ότι δεν είναι ένας κομήτης, αλλά μια τραγουδίστρια με υπόσταση που ήρθε για να μείνει.

Το άλμπουμ λοιπόν περιέχει 8 κομμάτια όπου εμποτίζει την κλασσική rock-metal ταυτότητα της με σωστές και ισόποσες  ατμοσφαιρικές και προοδευτικές δόσεις, δείχνοντας πλούσια δημιουργική διάθεση και όμορφα ενορχηστρωτικά τερτίπια από τον παραγωγό της Βαγγέλη Γιαλαμά που έχει αναλάβει επίσης τη σύνθεση των κομματιών. Άξιζε η αναμονή! Το προσωπικό της σχήμα στηρίζεται πάνω στην ογκώδη της φωνή που παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο δίνοντας ένα στίγμα από female fronted μπάντες της σχολής των Nightwish και Xandria, χωρίς να λείπουν και οι προοδευτικές και folk πινελιές που έχουμε συνηθίσει από το σημαντικό σχήμα του Βαγγέλη Γιαλαμά, τους Fragile Vastness.

Τα φωνητικά της Μαριαλένας είναι γενικά πολύ γεμάτα, θεατρικά και τεχνικά, χωρίς υπερβολές και ψεύτικες ακροβασίες. Όπως πρέπει δηλαδή ώστε να ταιριάξουν με τη μουσική του Βαγγέλη Γιαλαμά που βασίζεται στη σύνεση και σε γνωστά πράγματα από τον prog metal χώρο. Πανέμορφα και έξυπνα σόλο και σφιχτοδεμένο rhythm section που δεν εξαντλείται σε διαδαλώδεις ρυθμικούς δρόμους, αλλά κρατάει σταθερά και δυνατά το ρυθμό. Γενικά η μπάντα είναι φουλ στο κλίμα που έχουμε συναντήσει στα πρώτα προσωπικά άλμπουμ της Tarja και κρατούν τις διάρκειες όσο πιο μικρές γίνεται, πράγμα που τους ωφελεί και ακούγονται πιο ενδιαφέροντες.

Πρόκειται για ένα άλμπουμ που σίγουρα θα λατρέψουν οι οπαδοί του κλασικού symphonic female fronted ήχου, έχοντας σαν σήμα κατατεθέν τα πολύ ποιοτικά φωνητικά, ισάξια με τεράστιες κυρίες του χώρου,  χωρίς όμως να αφήνει αδιάφορους και οπαδούς με πιο σύγχρονα και prog ακούσματα. Είμαι σίγουρος ότι στο δεύτερο άλμπουμ θα ακουστεί ακόμα περισσότερη η προσωπική της ταυτότητα και θα μιλάμε για ένα άλμπουμ που θα την καθιερώσει για τα καλά, τουλάχιστον στην ελληνική σκηνή!

 

https://www.facebook.com/trikogloumarialena

https://www.facebook.com/marialenatrik 

https://www.youtube.com/channel/UC-eJc86m4IUc5cpEjMeT2Jg

https://www.instagram.com/marialena_official

https://marialena.bandcamp.com/releases

 

ABYSS OF TIME - Marialena Trikoglou ft. Kostas Mexis ( EPICA vocal cover )

https://youtu.be/klq7U6B5Kuo

VANITY – OFFICIAL VIDEO CLIP

https://youtu.be/tW-jzJDPdTs

SALVATION – OFFICIAL LYRIC VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=FBkU3SgDBcE

PROPHECIES – OFFICIAL LYRIC VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=HO5XvPLUZPk

THE PROMISE - Marialena Trikoglou (Within temptation cover HD)

https://www.youtube.com/watch?v=PxMyXZOqKWI

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου