Ακούστε μας Live





Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

Ακούσαμε το ΕP της Αμερικανίδας κιθαρίστριας GIA G με τίτλο “Cosmic Wave”


GIA G – EP “Cosmic Wave” (25 Ιανουαρίου 2022, Sliptrick Records)

Με instrumental metal διαθέσεις αλλά και fusion περάσματα επιστρέφει η εντυπωσιακή Αμερικανίδα κιθαρίστρια Gia G. Το EP της με τίτλο «Cosmic Wave» που κυκλοφόρησε στις 25 Γενάρη από την Sliptrick Records, την κατατάσσει ακόμα στο γνώριμο ύφος της που θυμίζει και χρωστάει αρκετά στις δουλειές του Satriani ων ‘90ς, αλλά η κιθαρίστρια από την Βοστώνη δίνει και μια ξεχωριστή νότα στις μελωδίες της, χωρίς να χρησιμοποιεί τα συνηθισμένα για τις κιθαριστικές δουλειές, φλύαρα τερτίπια.

Το EP είναι πολύ ευχάριστο και έτσι όμορφα ξετυλίγεται από την έναρξη και το πολύ ενδιαφέρον εισαγωγικό κομμάτι «Cosmic Wave» που σε βάζει στο στόρι μέχρι το τέλος. Οι metal/fusion κιθάρες κονταροχτυπιούνται και έρχονται σε αντίθεση με τα ρυθμικά θέματα, προσφέροντας ιδιαίτερη ποικιλία στο άκουσμα, ενώ οι φίλοι του πραγματικού κιθαριστικού ήχου θα αγαλλιάσουν, από τη στιγμή που η μπάντα δείχνει να τιμά πολύ και τον ήχο αντίστοιχων μεγάλων ονομάτων της Αμερικής.

 

Θα μπορούσαμε να διακρίνουμε και πολλά rock και μελωδικά blues σημεία, την επιρροή όμως αυτή η Gia την φιλτράρει πολύ ωραία και βασίζεται στην δεξιοτεχνία της και την ικανότητα της στο songwriting, οπότε δεν ενοχλεί καθόλου.

 Κομμάτια σαν το «Reminiscing» και το «Intricate Fusion» επίσης, που είναι τα άλλα 2 του EP,  κερδίζουν τις εντυπώσεις από την πρώτη ακρόαση, αλλά αξίζει να εξεταστεί και να ακουστεί το ΕP προσεκτικά σερί για πολλές φορές, ώστε να εκτιμηθεί όλη η αξία της κιθαρίστριας και των εξαίσιων μουσικών που απαρτίζουν τη μπάντα.

Είναι πολύ παρήγορο που μια κιθαρίστρια από την Αμερική με τόσο σημαντική πορεία στο όργανό της, εξακολουθεί να έχει τη φλόγα και να προσφέρει δυνατά και ποιοτικά άλμπουμ στον κορεσμένο κιθαριστικό χώρο. Η Gia G προσφέρει λύσεις και σε αυτό με έξυπνα περάσματα που δίνουν ανάσες, εντυπωσιακά όσο και μελωδικά σόλο με λόγο ύπαρξης και κυρίως καλά κομμάτια. Συστήνεται ανεπιφύλακτα στους οπαδούς του συγκεκριμένου ήχου!

 

 https://sliptrickrecords.com/gia-g/

https://www.facebook.com/SalinaFederico/

https://www.youtube.com/channel/UCqYHa39KWMkVjLzTeiU2tYA

https://www.instagram.com/gia_federico/

https://twitter.com/SALIN606

https://www.facebook.com/salina606

https://www.facebook.com/gia.federico.12

https://www.facebook.com/groups/169610116754891

https://www.reverbnation.com/giafederico

https://www.linkedin.com/in/gia-federico-52978b3/

https://myspace.com/gia606

https://open.spotify.com/artist/6eDztqZa2Z6c5fACxvariw

https://music.amazon.com/albums/B09NP97ZJ9

https://music.apple.com/us/artist/gia-g/1541444525GIS


GIA G – COSMIC WAVE

https://www.youtube.com/watch?v=ct3wwHKYN8s

 

 



 

1 σχόλιο: