Ακούστε μας Live





Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Οι εμπειρίες μπορούν να σε διδάξουν ώστε να μπορείς να αντιμετωπίσεις πολλές καταστάσεις στην ζωή σου - H Ειρήνη Χρυσοβαλάντω Κόκκαλη μιλάει στο Nlp Radio



«Ανδρονίκη» ένα τραγούδι παραδοσιακό και πάντα επίκαιρο. Μιλήστε μας για αυτό το τραγούδι.

Η Ανδρονίκη είναι παραδοσιακό τραγούδι, το οποίο το συναντάμε σε διάφορες περιοχές του Ελληνισμού (σε μέρη Ελληνικά). Την άτυχη κοπέλα την συναντάμε ως Ανδρονίκη, ή Φεβρωνία / Πεφρωνία, όπου σκοτώνεται για λόγους τιμής από τον αδερφό της, καθώς τόλμησε να κάνει την επανάσταση της (για εκείνη την εποχή) φορώντας παντελόνια (που δεν επιτρεπόταν) πηγαίνοντας στο καφενείο και παίζοντας χαρτιά με τον άνθρωπο που αγαπούσε. Οι συντελεστές του τραγουδιού ήταν ο Δημοσθένης Κωστόπουλος όπου ανέλαβε την λήψη του video, την σκηνοθεσία, την ηχογράφηση και την ενορχήστρωση και στο βιολί παίζει ο Ορέστης Τρίπης. Ακόμη συμμετείχαν οι Άκης Κατσιλιέρης, Βάσω Μπουγά και Γεράσιμος Φωκάς.

Spider Music. νιώθετε τυχερή που είστε στην οικογένεια της;

Χαίρομαι ιδιαίτερα και είναι τιμή μου να βρίσκομαι στην οικογένεια της Spider Music διότι είναι μια πολύ αξιόλογη δισκογραφική εταιρία με σοβαρούς καλλιτέχνες και ανθρώπους που αγαπάνε την καλή και ποιοτική μουσική. Με βοηθάει και με στηρίζει στα μουσικά μου βήματα.

 

Πιστεύετε ότι η εμπειρία που αποκτά κάποιος με τα χρόνια είναι το καλύτερο σχολείο για να αντιληφθεί τους ανθρώπους γύρω του αλλά και να αντιμετωπίσει καταστάσεις;

Φυσικά όλες οι εμπειρίες σε δουλειές, σε διαπροσωπικές σχέσεις μπορούν να σε διδάξουν αρκετά πράγματα ώστε να μπορείς να αντιμετωπίσεις πολλές καταστάσεις στην ζωή σου και αντίστοιχα να πάρεις τις αποφάσεις που θέλεις.

Πότε έχετε περισσότερο ανάγκη να τραγουδήσετε;

Όταν είμαι καλά προετοιμασμένη με την ομάδα μου, τους μουσικούς που συνεργάζομαι. Υπάρχει αρκετή σιγουριά ώστε να ανέβουμε στην σκηνή.

Πού νομίζετε ότι θα καταλήξει όλος ετούτος ο καλλιτεχνικός και κοινωνικός «μαρασμός» που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια;

Σίγουρα  βγαίνουν σε μεγάλες ποσότητες τραγούδια εφήμερα με ανούσιους επαναλαμβανόμενους στίχους και ίδια σχεδόν μουσική, αλλά υπάρχουν και πολλές εξαιρετικές, ποιοτικές και προσεγμένες δουλειές μεγάλων καλλιτεχνών.

Πώς θα περιγράφατε το παράδοξο που βιώνουμε στις μέρες μας με τον covid 19; Πιστεύετε ότι το «σήμερα» μας υπόσχεται κάτι;

Ήταν δύσκολα αυτά τα δυο χρόνια που βιώσαμε αλλά πιστεύω ότι σύντομα θα βρούμε ξανά την καθημερινότητα που είχαμε από το 2019.

Αν σας ζητούσα να απομονώσετε μία μόνο φράση από τα τραγούδια σας και να τη μοιραστείτε μαζί μας, ποια θα ήταν αυτή;

Μου αρεσει πολύ από το πρώτο μου τραγούδι, το θαλασσάκι η φράση

“ Σταλαγματιά σταλαγματιά σταλαγματιά

   το μάρμαρο τρυπιέται

   κι αγάπη που δεν παίρνεται

   δεν πρέπει ν’ αγαπιέται “

Ουσιαστικά υποννοεί ότι όπως το νερό σταγόνα σταγόνα μπορεί να καταστρέψει ένα τόσο σκληρό υλικό όπως το μάρμαρο, έτσι και ο έρωτας χωρίς ανταπόκριση μπορεί να λυγίσει και την πιο «δυνατή» προσωπικότητα. Γενικά όταν είμαστε ερωτευμένοι εκτός από το όμορφο αίσθημα της αγάπης και του ρομαντισμού έχουμε και αρνητικά συναισθήματα όπως της ανασφάλειας, της ζήλειας και τις κτητικότητας. Ανάλογα με τον άνθρωπο που έχουμε δίπλα μας καλλιεργούμε και τα αντίχτοιχα συναισθήματα. Και αυτό οδηγεί είτε μια όμορφη και ήρεμη σχέση είτε μια τοξική.

 

https://www.facebook.com/SpiderMusicLBL/ 

www.spider-music.com 

https://www.youtube.com/channel/UCkMfQaoZAfJVGftW6SejM3w 

Ειρήνη Χρυσοβαλάντω Κόκκαλη | Ανδρονίκη | Official Video Clip© 

https://www.youtube.com/watch?v=cQnPUswjd2E 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου