Ακούστε μας Live





Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Ακούσαμε το νέο άλμπουμ της Rykiye με τίτλο "Harmony".(Spider Music)



Όσοι έχετε ακούσει τη Rukiye στο παρελθόν, γνωρίζετε τις φωνητικές της ικανότητες και τι να περιμένετε από άποψη ποιότητας. Για εμάς τους υπόλοιπους που γνωρίσαμε ή θα γνωρίσουμε τη Rukiye μέσα από την τελευταία της δουλειά, με τίτλο “Harmony”, είχαμε ή θα έχουμε μια άκρως ενδιαφέρουσα μουσική εμπειρία.

Πριν προχωρήσω με τις λεπτομέρειες του δίσκου, οφείλω να αναφέρω πως το “Harmony” είναι μια συλλογική δουλειά. Οι περισσότεροι από τους στίχους έχουν γραφτεί από τον Γιώργο Χονδραλή, ο οποίος συνδυάζει υπέροχα την ποιητική του προσέγγιση στη ζωή με την μοναδική φωνή της Rukiye, που κάνει τις λέξεις να ζωντανεύουν και να αποκτάνε υπόσταση. Η μουσική είναι δουλειά των Όλγας Μακρή, Γιώργου Γιαννικόπουλου, Περικλή Βογιατζόγλου και  Γκιόσουα Καλάι, που αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα είναι μια εξαιρετικά ταλαντούχα ομάδα, που αξίζει τα εύσημα για την πολύ ωραία δουλειά της.

Βέβαια, πρωταγωνίστρια είναι η Rukiye με την μοναδική ερμηνευτική της ικανότητα. Αντιλαμβάνεται άψογα τον παλμό της μουσικής και το συναίσθημα των στίχων και προσφέρει ερμηνείες που παρά το γαλήνιο και απαλό ύφος τους, προκαλούν και διεγείρουν ένα τεράστιο εύρος συναισθημάτων, μέσα σε μόνο 28 λεπτά.

Μουσικά, τώρα, το άλμπουμ κινείται στον διευρυμένο χώρο της pop, ενώ πειραματίζεται αρκετά με νοσταλγικά στοιχεία, ηλεκτρονική μουσική, ακόμα και rock, σε ένα μουσικό αποτέλεσμα που χαρακτηρίζεται από απόλυτη συνοχή. Κομμάτια όπως το “Blowing My Mind” φανερώνουν την αγάπη της συνθετικής ομάδας για τα 80s και τη disco, ενώ με τις μπαλάντες “I Believe” και “Incomplete” πλησιάζουν τη χρυσή εποχή του 80s rock και του AOR. Ακόμα, στο άλμπουμ υπάρχουν επιρροές από ηλεκτρονική μουσική, house-beats και funk, δημιουργώντας ένα μουσικά πολύχρωμο αποτέλεσμα που είμαι σίγουρος πως θα συναρπάσει.

Official links

https://www.facebook.com/SpiderMusicLBL/

www.spider-music.com

https://www.youtube.com/channel/UCkMfQaoZAfJVGftW6SejM3w

Rükiye | Blowing my mind | Official Audio Release

https://www.youtube.com/watch?v=cUb26OuhHN8


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου