Ακούστε μας Live





Κυριακή 23 Απριλίου 2023

Ακούσαμε το άλμπουμ των Αμερικανών ILLUSIONS OF GRANDEUR με τίτλο "The Siren"


Το “The Siren” είναι ένας δίσκος με μουσική ποικιλομορφία, είναι ένα άλμπουμ που περικλείει αρκετά διαφορετικά στοιχεία, ιδέες και επιρροές, που όλα μαζί συνδυάζονται και προσφέρουν ένα πολύ ενδιαφέρον άλμπουμ.

Στο στιχουργικό κομμάτι  το συγκρότημα εμπνέεται από τις διάφορες μυθολογίες και κυρίως από την Ελληνική και τη Σκανδιναβική και δημιουργεί τη δική του επική ιστορία και αφήγηση. Το “The Siren” αποτελεί το δεύτερος μέρος του “The Siren Saga”, που είναι η ιστορία των περιπετειών της Σειρήνας και των πολεμιστών της, με την ιστορία να αναμειγνύει στοιχεία, χαρακτήρες και πρόσωπα από τις παραπάνω μυθολογίες.

Στο μουσικό μέρος, το “The Siren” χτίζεται και αποτελείται από hard rock, heavy metal, thrash και groove metal ιδέες που συνδυάζονται με το επικό στοιχείο και ένα ήχο με αρκετή παραμόρφωση που συχνά γίνεται fuzz, δίνοντας έναν πιο underground χαρακτήρα στον ήχο .

Ο δίσκος ανοίγει με το τραγούδι “Crossing Over”,  το οποίο αποτελεί και την πρώτη καλή γεύση του ήχου των Illusions of Grandeur. Αρκετά επιθετικό και με ήχο που κινείται στα ευρύτερα του heavy metal, το “The Siren” ξεκινάει γεμάτο ενέργεια και ένταση, με μια πολύ καλή επιλογή για εναρκτήριο κομμάτι. Στο τρίτο κομμάτι, “Prophet”, οι Illusions of Grandeur παρουσιάζουν ένα τραγούδι με πιο έντονο τον thrash χαρακτήρα αλλά και το στοιχείο του groove, ενώ καθώς ο δίσκος προχωράει ένα πιο σύγχρονο και μοντέρνο προφίλ ήχου εμφανίζεται στις συνθέσεις, το οποίο μπλέκεται με τον σταθέρο fuzzy ήχο και χαρίζει κομμάτια όπως το “A Silence” και το “Demons”.

Ακόμα, βασικό είναι και το επικό στοιχείο, το οποίο δεν θα μπορούσε να λείπει από ένα άλμπουμ σαν το “The Siren”. Παρ’όλο που δεν είναι ίδιο με το επικό στοιχείο που συναντάμε σε power/epic metal κυκλοφορίες, κομμάτια όπως το “The Storm” και “Everlasting Fire” εκφράζουν χαρακτηριστικά αυτό το συναίσθημα, με τους Illusions of Grandeur να εκφράζουν το επικό μέσα από τη δική τους καλλιτεχνική οπτική.

 

IOG EPK: https://www.iogmusic.com/epk/ 

Facebook: https://www.facebook.com/IllusionsOG 

Band camp: https://illusionsofgrandeur.bandcamp.com/ 

Instagram: https://www.instagram.com/iogmusic/ 

Illusions of Grandeur - Illusions of Grandeur Upon My Life

https://www.youtube.com/watch?v=4mxM48hRjs8

Demons https://www.youtube.com/watch?v=50N6tSUvgI0

Take Me Alive https://youtu.be/W_HVQRJM7-8

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου