Ακούστε μας Live





Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ακούσαμε το άλμπουμ των Αμερικανών SLOW BURNING CAR μ τίτλο “Vicarious Disclosures”

 


Οι Slow Burning Car είναι μια ροκ μπάντα με έδρα το Los Angeles και έχει έξι άλμπουμ στο ενεργητικό της. Το ντεμπούτο έγινε το 2007 με το “Blowback”, ενώ ακολουθήσαν το “Vol. 2 -The Scattering” το 2009, το “Assumption” το 2013, το “Defection” το 2017, το “Projection” το 2020, και στις 15 Σεπτεμβρίου του 2023 κυκλοφόρησε το έκτο τους άλμπουμ με τίτλο “Vicarious Disclosures” το οποίο αποτελείται από εννέα  τραγούδια συμπεριλαμβανομένης και της καταπληκτικής ακουστικής διασκευής του κλασικού "Wasted Years" των Iron Maiden από το άλμπουμ του 1986 "Somewhere In Time". Οι Slow Burning Car έχουν περιοδεύσει τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και σε άλλες χώρες όπως η Αγγλία και η Ελλάδα, έχουν λάβει σημαντικά airplays σε ραδιόφωνα fm και web, πολύ καλές κριτικές τόσο σε έντυπα, όσο και διαδικτυακά μουσικά περιοδικά. Επίσης αξίζει να γίνει αναφορά στο τραγούδι τους που συμπεριλήφθηκε στην ταινία «Crash Artist» (Cinebyte Productions 2008).  

 

 

To πρώτο κομμάτι του "Vicarious Disclosures" είναι το “Shapeless Faceless”, ένα κομμάτι με αργά σκοτεινά κιθαριστικά riffs και εναλλαγές στα φωνητικά από αντρικά σε γυναικεία. Το “Crime Minister” είναι ένα κομμάτι με πιασιάρικα Punk/Rock και Reggae στοιχεία. Η ερμηνεία του τραγουδιστή μοναδική στα Reggae σημεία αποδίδει με μεγάλη επιτυχία την Τζαμαϊκανή προφορά. Το “A Winter’s Purge” είναι ένα κλασσικό Hard Rock κομμάτι με καλπάζοντα ρυθμό και με neoclassical solos που ταξιδεύουν τον ακροατή στην δεκαετία του ογδόντα. Το “Cyanide Planes” είναι ένα πολύ ενδιαφέρον, ξεσηκωτικό κομμάτι σε Ska/Punk ρυθμό. Το “Hardtime Walking” είναι ένα ανάλαφρο χορευτικό Rock & Roll κομμάτι με πιασάρικα καθαριστικά riffs και εύθυμο ρυθμό. Το B.F.U. είναι το πρώτο Rock κομμάτι του δισκίου, όπου τα γυναικεία φωνητικά παίζουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο και το οποίο μας ταξιδεύει στην εποχή τον χίπις. Το “(One for) Subtlety” είναι ένα καθαρό old school Punk κομμάτι με γρήγορο ρυθμό και επαναστατικό στίχο. Το “Μillionaire” είναι άλλο ένα πολύ ενδιαφέρον κομμάτι, με Rock, Rap αλλά και Country στοιχεία στον ρυθμό και στα φωνητικά. Ακολουθεί η ακουστική διασκευή του “Wasted Years” των τεράστιων Iron Maiden, η οποία φέρνει δάκρυα στα μάτια των ακροατών και αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση για τα χρόνια που πέρασαν και δεν ξαναγυρνούν. Το άλμπουμ κλείνει με το “Rudderless Ship” μια ακουστική μπαλάντα με απαλά φωνητικά και καθαριστικά riffs τα οποία χαλαρώνουν τον ακροατή και τον ταξιδεύουν με την αγάπη για πυξίδα σε άγνωστα λιμάνια.  

 

 

Το “Vicarious Disclosures” είναι μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά, κάθε κομμάτι έχει την δική του ξεχωριστή ταυτότητα και αυτό οφείλεται στην πληθώρα των στοιχείων που έχουν παντρέψει με επιτυχία από Punk, Rock, Reggae και Rock & Roll. Ευχάριστο στο άκουσμα, αποτελεί ένα ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο με στίχο άλλοτε επαναστατικό και άλλοτε να καταγγέλλει τις θηριωδίες που έκανε ο άνθρωπος στη φύση. 

 

Το “Vicarious Disclosures” είναι μια δουλειά που θα κερδίσει τον ακροατή και δεν πρέπει να λείπει από τη δισκοθήκη κανενός.  

 

 

 

Tracklist "Vicarious Disclosures":  

 

  

 

SHAPELESS FACELESS  

CRIME MINISTER  

A WINTER’S PURGE  

CYANIDE PLANES  

HARDTIME WALKING  

B.F.U.  

(ONE FOR) SUBTLETY  

MILLIONAIRE  

WASTED YEARS  

RUDDERLESS SHIP 

 

 

 

Οι Slow Burning Car ειναι

 

Troy Spiropoulos - Φωνητικά/Μπάσο 

Zak St.John - Τύμπανα/Φωνητικά,  

Kim Clayborne - Φωνητικά 

Tommy Marcel - Κιθάρα/Φωνητικά 

Aaron Kusterer - Κιθάρα. 

 


www.slowburningcar.com

www.facebook.com/slowburningcar

www.soundcloud.com/slowburningcar

www.instagram.com/slowburningcar

https://www.youtube.com/user/SlowBurningCar

https://open.spotify.com/album/5Q8GYOLMKQs6Vz1mMXi2BQ

https://music.apple.com/us/artist/slow-burning-car/212628864

https://www.amazon.co.uk/music/player/artists/B002ESCA7W/slow-burning-car

 

 

Slow Burning Car - Hard Time Walking (promo video) 2023

https://www.youtube.com/watch?v=3SO4NBZz_qU

Slow Burning Car - Shapeless Faceless (Lyric and Promotional video)

https://www.youtube.com/watch?v=86rowN6Fnh4

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου