Ακούστε μας Live





Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

«Παπίσα» από την Κινηματογραφική Λέσχη Πετρούπολης με ελεύθερη είσοδο



Κινηματογραφική Λέσχη Πετρούπολης: Προβολή (6/3) της ταινίας, «Παπίσα»

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πετρούπολης θα προβάλει αύριο (6/3), στις 20:00 στο Κινηματοθέατρο «Πετρούπολις» (Πνευματικό Κέντρο Πετρούπολης, Μπουμπουλίνας 59 & Αθ. Διάκου), την ταινία του Mounia Meddour, «Παπίσα».

Η είσοδος, όπως πάντα, είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για το έργο

Αλγερία, 1997. Η χώρα σπαράσσεται από εμφύλιο πόλεμο, φέρνοντας την αυταρχική κυβέρνηση αντιμέτωπη με τρομοκρατικές ομάδες φονταμενταλιστών, που επιθυμούν να μετατρέψουν τη χώρα σε θεοκρατικό ισλαμικό κράτος.

Σε αυτό το πνιγηρό περιβάλλον, οι γυναίκες που αρνούνται να συμμορφωθούν με τον ατελείωτο κατάλογο απαγορεύσεων γίνονται αντικείμενο βίαιων επιθέσεων και διώξεων.

Μια νεαρή φοιτήτρια, παθιασμένη με τη μόδα, αποφασίζει να επαναστατήσει από το δικό της μετερίζι. Πείθει τις γυναίκες που φοιτούν στο πανεπιστήμιό της να διοργανώσουν μια επίδειξη μόδας, η οποία αποκτά συμβολικές διαστάσεις αντίστασης ενάντια στον σκοταδισμό.

Γαλλία, Αλγερία, Βέλγιο, Κατάρ (2019) | Διάρκεια: 108' | Σκηνοθεσία: Mounia Meddour | Ηθοποιοί: Lyna Khoudri, Shirine Boutella, Amira Hilda Douaouda, Zahra Doumandji, Yasin Houicha, Nadia Kaci, Meryem Medjkane



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου