Ακούστε μας Live





Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Είσοδος Ελεύθερη - Και δεν έμεινε κανένας - Στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δήμου Χαϊδαρίου

 


«Και δεν έμεινε κανένας». Η Θεατρική Ομάδα του Δήμου Ιλίου παρουσιάζει το έργο της Αγκάθα Κρίστι, στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Χαϊδαρίου.
Τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου στις 20:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου. 



Το πιο δημοφιλές μυθιστόρημά της Agatha Christie, γνωστό αρχικά ως Δέκα μικροί νέγροι, έπεσε θύμα του παραλογισμού της πολιτικής ορθότητας και μετονομάστηκε τελικώς στο δυσοίωνο και κραυγαλέα προδοτικό της πλοκής Και δεν έμεινε κανένας. 

Ωστόσο, όποιον τίτλο κι αν του δώσουν κι όσες φορές κι αν τον αλλάξουν, δεν θα πάψει να είναι το ευφυέστερο αστυνομικό μυθιστόρημα που έχει δει το φως της δημοσιότητας μέχρι σήμερα. 


Η πλοκή

Δέκα άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι φτάνουν στο απομονωμένο νησάκι Soldier, καλεσμένοι ενός μυστηριώδους οικοδεσπότη. Καθώς μαζεύονται για να δειπνήσουν στην έπαυλη όπου φιλοξενούνται, ένας δίσκος γραμμοφώνου αρχίζει να παίζει και η φωνή του αόρατου οικοδεσπότη τούς κατηγορεί πως καθένας τους κρύβει κι από έναασυγχώρητο μυστικό. Προτού τελειώσει η βραδιά, ένας από τους καλεσμένους πέφτει νεκρός. Οι υπόλοιποι συνειδητοποιούν έντρομοι πως βρίσκονται παγιδευμένοι σ’ ένα έρημο νησί, μ’ έναν δολοφόνο να παραμονεύει ανάμεσά τους. Έναν δολοφόνο που θα χτυπήσει ξανά. Και ξανά. Μέχρι να μην μείνει πια κανένας.

Πρόκειται για ένα πανέξυπνο, ανατριχιαστικό όσο και όπου πρέπει, απολαυστικόαστυνομικό μυθιστόρημα που δικαίως μπορεί να θεωρηθεί ‘’τέλειο’’. Αδύνατο για οποιοδήποτε άλλο να συγκριθεί μαζί του. Ακόμα κι αν έχει, που λογικά θα έχει, έναν πολύ καλύτερο τίτλο.Και δεν έμεινε κανένας Άγκαθα Κρίστι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου