Ακούστε μας Live





Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

Δήμος Χαϊδαρίου - Κατάμεστη η Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου για τις «Αποδελτιώσεις»


 Σε μια κατάμεστη Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου Χαϊδαρίου έγινε η παρουσίαση των βιβλίων «Αποδελτίωση», «Αποδελτίωση ΙΙ» και «Αποδελτίωση ΙΙ», της δημοσιογράφου και βουλευτή του ΚΚΕ Σεμίνας Διγενή.

  • Την εκδήλωση άνοιξε ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, ο οποίος έκανε μια εκτενή αναφορά στο περιεχόμενο των βιβλίων,  στο οποίο αποτυπώνεται η μακρά επαγγελματική και αγωνιστική πορεία της Σεμίνας Διγενή. Όπως είπε ο κ. Σελέκος, οι «Αποδελτιώσεις» διατρέχουν τη σύγχρονη ιστορία της χώρας μας. Μέσα από τις συνεντεύξεις και τις καταγραφές της Σεμίνας Διγενή παρουσιάζεται η σύγχρονη ιστορία της τέχνης και του πολιτισμού, παρουσιάζονται τα μεγάλα γεγονότα που σημάδεψαν την ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια, τα τεράστια προβλήματα συνεχίζουν να τυραννούν το λαό μας, αλλά και οι αγώνες του. Όλα αυτά όχι ως απλή καταγραφή, αλλά παίρνοντας ξεκάθαρα θέση υπέρ του λαού και απέναντι στις έως τώρα κυβερνήσεις, απέναντι σε όλοι όσοι έχοντας ως «θεό» το κέρδος δημιουργούν για το λαό απάνθρωπες συνθήκες.


Ο κ. Σελέκος τόνισε πως η Σεμίνα Διγενή είναι από τους δημοσιογράφους που «τιμούν το επάγγελμά τους, το κάνουν λειτούργημα και με την αντικειμενική και αιχμηρή πένα τους ψάχνουν, αναδεικνύουν προβλήματα, εμβαθύνουν στις αιτίες που τα δημιουργούν, υπηρετούν τα λαϊκά συμφέροντα με τον καλύτερο τρόπο».

  • Στη συνέχεια ο μουσικός και συνθέτης Κώστας Λειβαδάς αναφέρθηκε συνολικά στην πορεία και τη δράση της Σεμίνας Διγενή τόσο στη δημοσιογραφία όσο και στους κοινωνικούς αγώνες, αλλά και στο πως ο ίδιος την έχει ζήσει.


Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασαν οι ηθοποιοί: Κερασία Σαμαρά, Τάσος Γιαννόπουλος, και Δημήτρης Αλεξανδρής.

  • Ο Κώστας Λειβαδάς και η Ανδριάνα Μπάμπαλη τραγούδησαν, ολοκληρώνοντας αυτή την όμορφη βραδιά.


Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν όλοι οι Αντιδήμαρχοι Χαϊδαρίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλης Παντελάρος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννα Ζέρβα, Κατερίνα Τζανοπούλου, Βασίλης Τσίτσος και Αγγελική Ρηγάκη Γκανά. Παρευρέθηκε επίσης και η βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΚΚΕ Βιβή Δάγκα

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου