Ακούστε μας Live





Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Ακούσαμε το νέο άλμπουμ των MEDEN AGAN με τίτλο "My name is Katherine"




 

Καινούριος δίσκος από τούς Meden Agan, ένα concept άλμπουμ που γράφτηκε κατά την διάρκεια της πανδημίας. Αφηγείται την τραγική ιστορία της ηρωίδας του βιβλίου που γράψε η front woman Δήμητρα Παναρίτη. Κάθε τραγούδι, από τα συνολικά δέκατου δίσκου, είναι και ένα κομμάτι της ιστορία,  τα οποία συνοδεύονται από μελωδίες όπου με μεγάλη επιτυχία οι Meden Agan έχουν καταφέρει να παντρέψουν την Gothic μουσική με Progressive και Power στοιχεία δημιουργώντας έναν καινούργιο και φρέσκο ήχο.

 Πάμε να δούμε μερικά από τα κομμάτια του δίσκου. Ας ξεκινήσουμε από το "Moth" που είναι και το πρώτο single που κυκλοφορούσε είναι ένα τεχνικό κομμάτι που συνδέει μουσικά το "My Name is Katherine" με το προηγούμενο άλμπουμ "Catharsis".To "Time Like Space" είναι γρήγορο, με πιασάαρικες μελωδίες στα πλήκτρα και εναλλαγές στα σόλο μεταξύ κιθάρας και πλήκτρων. Το "Trapped" είναι το πιο ποικιλόμορφο κομμάτι του δίσκου, mid tempo με κλασικές μελωδίες στα πλήκτρα, ενώ τα riff στην κιθάρα δημιουργού μια εφιαλτική ατμόσφαιρα. Επείσης αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η ερμηνεία της Δήμητρας Παναρίτη με πολλές εναλλαγές στα φωνητικά από λυρικά, σε κραυγές και καθαρά, αποδίδοντας με ακρίβεια τα συναισθήματα το κυρίου χαρακτήρα της ιστορίας. Άλλο ένα κατά πληκτικό κομμάτι είναι το "Victorious" ένα κομμάτι γεμάτο δυναμισμό, είναι το ελπιδοφόρο του δίσκου, ξεκινά με τα τύμπανα να δίνουν τον ρυθμό, με ανατολίτικα στοιχεία στα πλήκτρα και τα φωνητικά που συμβαδίζουν σε όλο το τραγούδι. Η πινελιά που το κάνει να ξεχωρίζει είναι τα Death Metal riff και σόλο που το απογειώνουν.

 Οι Meden Agan έγραψαν ένα πραγματικό αριστούργημα, μουσικά και στιχουργικά, εμπλουτίζοντας τον ήχο τους με νέα στοιχεία, δίνοντας βάθος και λυρισμό στα κομμάτια τους, κι αυτό γιατί τολμούσαν να πειραματιστούν και κατάφεραν να δώσουν ζωή στο όραμα τους ξεπερνώντας έτσι κατά πολύ τον εαυτό τούς

 

https://www.facebook.com/meden.agan.official

https://www.youtube.com/channel/UCqubR9-3ZgyOsL7IBR8wg-A

http://www.medenaganmusic.com/

https://twitter.com/Meden_Agan_GR

 

MEDEN AGAN - Rejection (Official Video)

https://www.youtube.com/watch?v=6kWN3XsgfNs

MEDEN AGAN - Transition (Official Lyric Video)

https://www.youtube.com/watch?v=iujRm1_sla8

MEDEN AGAN - Time Like Space (Official Lyric Video)

https://www.youtube.com/watch?v=eNLGxBz9_Bs

Meden Agan - Moth (Official Video)

https://www.youtube.com/watch?v=1Gf4HzETHvU

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου