Ακούστε μας Live

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

JAZZ FOR KIDS Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΡΥΘΜΟΥ Παιδική Μουσικοχορευτική Θεατρική ΠαράστασηJAZZ FOR KIDS
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΡΥΘΜΟΥ
Παιδική Μουσικοχορευτική Θεατρική Παράσταση

2η ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ!
Η Ιστορία της Μουσικής Jazz - μια παράσταση για την καινοτομία, τη δημιουργικότητα και την πολυπολιτισμικότητα, μέσω από τη Μουσική, το Χορό και τη ΖωγραφικήΘΕΑΤΡΟ ΓΚΛΟΡΙΑ
Ιπποκράτους 7, ΑθήναΑπό 9 Δεκεμβρίου 2018
κάθε Κυριακή στις 11.30πμ
Μέσα από ένα μεγάλο μαγικό ταξίδι στο χρόνο η Γιαγιά «JAZZ» μας αφηγείται την ιστορία της:
Μια φορά και ένα καιρό στην Αφρική ήταν ένα μικρό παιδί. «ΤΡΑΓΟΥΔΙ» το έλεγαν και είχε για φίλους κάτι όμορφες νεράιδες τις «ΝΟΤΕΣ». Αιώνες τώρα μέσα από τα τάμ-τάμ και τους ήχους, ημέρευαν οι άνθρωποι και τα άγρια θηρία σε αυτά τα πράγματα κουμάντο έκανε ένας μάγος ο «ΡΥΘΜΟΣ».

Το JAZZ FOR KIDS: η ιστορία ενός ρυθμού είναι μια μοναδική για τα Ελληνικά δεδομένα παιδική παράσταση. Πάνω στη σκηνή ένα Πιάνο, ένα Κοντραμπάσο, ένα Σαξόφωνο και Κρουστά. Τέσσερις καταξιωμένοι μουσικοί με μαέστρο τον Αλέξανδρο Χρηστίδη, τετραμελές μπαλέτο με χορογράφο την Άνουσκα Οικονόμου και τέσσερις ακόμα ηθοποιοί με σκηνοθέτη τον Παναγιώτη Σπηλιόπουλο.

Η παράσταση έρχεται να ευαισθητοποιήσει και να ψυχαγωγήσει τους μικρούς μας φίλους όπου το παραμύθι πλαισιώνεται ζωντανά επί σκηνής με Jazz μουσικούς, χορευτές, video Art και σκηνικά και κοστούμια εμπνευσμένα από έργα του Kandinsky και τη Bauhaus, που παρασύρουν τα παιδιά σε μια ατμόσφαιρα δημιουργικής έκφρασης.

Το JAZZ FOR KIDS: η ιστορία ενός ρυθμού μας ταξιδεύει με μελωδίες σε όλη την ιστορία της Jazz και προάγει την έννοια της δημιουργικότητας, της καινοτομίας και της αλληλεγγύης αλλά και της διαφορετικότητας.

Η μελωδία και ο ρυθμός είναι η αφορμή για να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με την πολυπολιτισμικότητα και την παγκόσμια γλώσσα των συναισθημάτων.

Στόχος της παράστασης είναι μέσα από την αφήγηση της ιστορίας, τα παιδιά να κατανοήσουν ότι η μουσική και η ζωγραφική είναι παγκόσμιες γλώσσες και ότι ο πολιτισμός δεν έχει χώρα και χρώμα. Είναι μια παιδική ματιά πάνω στη ζωή, μια αυθεντική κα¬ι δημιουργική ελευθερία χωρίς όρια και σύνορα.

https://www.politistikoparko.com/jazzkids/

Video: https://youtu.be/rWnYvgnaEPo

Μια παραγωγή του Πολιτιστικού Πάρκου, στο Θέατρο Γκλόρια (Ιπποκράτους 7,Κέντρο, Αθήνα) από 9 Δεκεμβρίου κάθε Κυριακή στις 11.30 π.μ.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Κείμενο: Δημήτρης Λέντζος
Μουσική Επιμέλεια: Αλέξανδρος Χρηστίδης
Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Σπηλιόπουλος
Κινησιολογία/χορογραφίες: Άνουσκα Οικονονόμου
Οργάνωση Παραγωγής: Φαίη Γιώτη
Ηθοποιοί/Τραγουδιστές: Ευδοκία Ράπτη, Ελένη Νζάνγκα, Μάρω Λιάπη, Αγγελική Παρδαλίδου

Χορευτές:
Έφη Στρατή, Ζακλίν Παλαμάρη, Άννα Κλιάφα, Αρα Μπογοζιαν

Μουσικοί:
Κρουστά-Ντράμς: Αλέξανδρος Xρηστίδης
Σαξόφωνο: Λευτέρης Κρητικός
Πιάνο: Νίκος Δρογώσης
Κοντραμπάσο: Μάρκος Αγραφιώτης

Φωτογράφος: Μαρία Αγγελική Γκίντη
Οργάνωση/Παραγωγή: Πολιτιστικό Πάρκο

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 2103647200, 2299042100 & 2103600832

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 12€ & 10€

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου