Ακούστε μας Live

Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Ενέργειες του Δήμου Χαϊδαρίου για την επέκταση του φυσικού - Ηλεκτρονική αίτηση σύνδεσης μέσα από το νέο σάιτ του ΔήμουΜια σειρά ενεργειών για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου σε σχολεία, Δημοτικά κτίρια και κατοικίες της πόλης υλοποιεί εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα ο Δήμος Χαϊδαρίου.

Στα μέσα Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Βαγγέλη Ντηνιακού και των Εντεταλμένων Συμβούλων Βασίλη Καρατζαφέρη και Κωνσταντίνας Χρονοπούλου με τον Πρόεδρο της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής κ. Πιέρρο Χατζηγιάννη και στελέχη της Διοίκησης στα γραφεία της εταιρείας. 
Στη συνάντηση τονίστηκε ότι ο Δήμος δεν είναι ικανοποιημένος από τον υφιστάμενο προγραμματισμό επεκτάσεων του δικτύου αερίου και ζητήθηκε η τροποποίησή του. Ο Δήμαρχος ζήτησε επίσης από την ΕΔΑ την ταχύτερη δυνατή σύνδεση όλων των σχολικών μονάδων με το φυσικό αέριο.

Μετά την παρέμβαση του Δήμου, η Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής προχωρά ήδη στην δωρεάν επέκταση του δικτύου αερίου στην οδό Μπουμπουλίνας ώστε να συνδεθούν τους επόμενους μήνες το 5ο Γυμνάσιο και το 15ο και 19ο Δημοτικό Σχολείο.

Ο Δήμος Χαϊδαρίου έχει ήδη υποβάλλει στην ΕΔΑ Αττικής συνολική πρόταση για την σύνδεση με το φυσικό αέριο των περισσότερων σχολείων της πόλης, του Δημαρχείου, καθώς και άλλων δημοτικών κτιρίων.

Με τις επεκτάσεις του δικτύου για την σύνδεση των σχολικών και Δημοτικών κτιρίων θα δοθεί η δυνατότητα σύνδεσης και σε αρκετές κατοικίες που το επιθυμούν και βρίσκονται κατά μήκος των επεκτάσεων, καλύπτοντας έτσι ένα πολύ μεγάλο μέρος της πόλης.

Για τον σκοπό αυτό και είχε προγραμματιστεί για τον προηγούμενο Μάρτιο ενημερωτική εκδήλωση των κατοίκων της πόλης στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου, η οποία αναβλήθηκε λόγω των περιοριστικών μέτρων πρόληψης του κορωνοϊού.

Αντ’ αυτού, η ενημέρωση των κατοίκων γίνεται μέσα από το νέο σάιτ του Δήμου, όπου οι κάτοικοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική φόρμα αίτησης σύνδεσης με το φυσικό αέριο. Ένας ικανοποιητικός αριθμός αιτήσεων σε κάθε γειτονιά/οδό θα συμβάλει στην δυνατότητα εκτέλεσης του τεχνικού έργου για την επέκταση του δικτύου.

Η σύνδεση Δημοτικών κτιρίων και κατοικιών στο Χαϊδάρι με το φυσικό αέριο θα συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και θα δημιουργήσει μακροπρόθεσμα σημαντική εξοικονόμηση στο κόστος της ενέργειας για τον Δήμο και για τα νοικοκυριά της πόλης.

Η αίτηση σύνδεσης με το φυσικό αέριο βρίσκεται στον σύνδεσμοhttps://www.haidari.gr/aitisi-fysikoy-aerioy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου