Ακούστε μας Live





Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΜΟΣ ΚΑΙ ΡΟΖ ΠΕΝΕΣ - Ακούσαμε τον δίσκο τους "Τα Τραπεζιάτικα"



ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΜΟΣ ΚΑΙ ΡΟΖ ΠΕΝΕΣ – album “Τα Τραπεζιάτικα” (Μάρτιος 2019)

 

Γιάννης Αδάμος, τραγουδοποιός με αξία στο ελληνικό πεντάγραμμο, σε λίγους μήνες επιστρέφει στην δισκογραφία με τον νέο του άλμπουμ «Κόσμε Γλέντα». Ήδη έχει δώσει στη δημοσιότητα το single “Βασκάνια» που είναι ένα εντυπωσιακό τραγούδι που έχει κερδίσει τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Ο ιδιαίτερα παραγωγικός δημιουργός όμως, μόλις πέρσι το Μάρτη είχε κυκλοφορήσει το άλμπουμ «Τραπεζιάτικα» που έπεσε στα χέρια μας για κριτική και έχοντας γνώση για τη δουλειά του, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με αυτό. Άλλωστε πρόκειται για μια πολύ πρόσφατη δουλειά.

Δύο χρόνια λοιπόν μετά από τον δίσκο του με τις «Ροζ Πένες», ο Γιάννης Αδάμος είχε κυκλοφορήσει αυτό που έμελε να είναι το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ.

Η δημιουργική, αλλά και ερμηνευτική του σφραγίδα, μας προσφέρει ένα μπουκέτο από υπέροχα έντεχνα τραγούδια που ακολουθούν πιστά τους δρόμους της ελληνικής παράδοσης.  Τραγούδια που είναι ποιοτικά, αλλά ταυτόχρονα χρειάζονται χρόνο και ακροάσεις για να γίνουν κτήμα των ακροατών.

Από το πρώτο κομμάτι, οι ερμηνείες είναι απολαυστικές και το πάντρεμα της παράδοσης με τη σύγχρονη μουσική είναι εμφανές από τα ενορχηστρωτικά τεχνάσματα του καλλιτέχνη.

«Όρθια Όνειρα», «Τραπεζιάτικο» , «Περιπατητής» και «Σάβανο» κάποια από τα πιο βαθιά και μελωδικά τραγούδια που θα έχετε ακούσει στο συγκεκριμένο μουσικό χώρο τα τελευταία χρόνια και  θα κάνετε ένα δώρο στον εαυτό σας, αν τα αφήσετε να σας μυήσουν στα μυστικά τους.

Η συνέχεια είναι στο ίδιο επίπεδο και  οι ερμηνείες, η μουσική και οι στίχοι είναι απόλυτα προσαρμοσμένοι σε αυτό που έχει να δώσει το δημιούργημα του Γιάννη Αδάμου. Μαεστρία και ψυχή κονταροχτυπιούνται χαρίζοντας ηχητική αγαλλίαση στους ακροατές.

Δεν θα έπρεπε  να συγκρίνουμε το συγκεκριμένο έργο με άλλα γνωστών καλλιτεχνών του χώρου γιατί θα αδικήσουμε την αξία του.  Επίσης, θα προκαταβάλουμε και θα αποπροσανατολίσουμε τους ακροατές, στερώντας τους τη χαρά της πηγαίας επαφής με τη δουλειά.

Ακούγοντας το «Βασκάνια» πάντως , λάβαμε γνώση ότι ο καλλιτέχνης έχει ακόμα πολλά να δώσει και να διαφοροποιήσει ακόμα περισσότερο τις διαθέσεις του. Εν αναμονή λοιπόν, του νέου άλμπουμ…

 

https://www.youtube.com/c/giannisadamos/featured

https://www.facebook.com/giannisadamosofficial

https://www.facebook.com/roz.penes

https://www.instagram.com/giannis_adamos/

https://www.instagram.com/roz_penes/

ΒΑΣΚΑΝΙΑ – ΒΙΝΤΕΟ

https://www.youtube.com/watch?v=AxyBdkxmJkY

ΤΡΑΠΕΖΙΑΤΙΚΟ – ΒΙΝΤΕΟ

https://www.youtube.com/watch?v=pRE1cnFsXhw

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου