Ακούστε μας Live





Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

Ακούσαμε το άλμπουμ των SUBFIRE με τίτλο “Define The Sinner”

 

 

SUBFIRE – άλμπουμ “Define The Sinner” (10 Σεπτεμβρίου 2021, Symmetric Records)

Οι Subfire ξεκίνησαν το 2004 στη Λιβαδειά  και έπειτα από πολλές συναυλίες, εμφανίσεις σε φεστιβάλ, αλλά και ανακατατάξεις στη σύνθεση με πολλές αλλαγές μελών, κατέληξαν στον heavy-power ήχο με επικά riff που πραγματικά τους αντιπροσωπεύει!

Κάποιες αδρανείς περίοδοι έπαιξαν επίσης το ρόλο τους, αλλά φαίνεται πως τα βασικά μέλη κράτησαν ζωντανή τη φλόγα και ταυτόχρονα σφυρηλάτησαν τη μεταλλική τους ταυτότητα όπως πρέπει, δίνοντας πέρα από την έξοχη τεχνική τους κατάρτιση, επίσης έντονο χαρακτήρα στη μπάντα.

Φτάσαμε λοιπόν στο σωτήριον έτος 2021, όπου η μπάντα από την Λιβαδειά (άλλο ένα έξοχο δείγμα από την τιμημένη ελληνική επαρχία) μας απέδειξαν με το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο "Define The Sinner" που κυκλοφόρησε από την ελληνική Symmetric, ότι δεν είναι ένας κομήτης του ελληνικού underground, αλλά μια μπάντα με υπόσταση που ήρθε για να μείνει.

Το άλμπουμ λοιπόν περιέχει 10 κομμάτια όπου εμποτίζουν την κλασσική heavy metal τους ταυτότητα με σωστές και ισόποσες δόσεις από power και epic, δείχνοντας πλούσια δημιουργική διάθεση και όμορφα ενορχηστρωτικά τερτίπια. Άξιζε η αναμονή! Το κουαρτέτο στηρίζεται πάνω σε ογκώδη riff που παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο δίνοντας ένα στίγμα από γερμανικό power που θυμίζει τους Helloween και τους Blind Guardian, χωρίς να λείπουν και οι αμερικάνικες power πινελιές στο στυλ των Iced Earth.

Τα φωνητικά του Veandok είναι γενικά εντυπωσιακά με επική και ιδιαίτερη χροιά. Όπως πρέπει δηλαδή ώστε να ταιριάξουν με τη μουσική των Subfire που βασίζεται στη σύνεση και σε πράγματα που έχουμε συνηθίσει από το heavy metal. Πανέμορφα και τεχνικά σόλο και σφιχτοδεμένο rhythm section που δεν εξαντλείται σε δαιδαλώδεις ρυθμικούς δρόμους, αλλά κρατάει σταθερά και δυνατά το ρυθμό. Γενικά η μπάντα είναι φουλ στο επικό κλίμα και κρατούν τις διάρκειες όσο πιο μικρές γίνεται, πράγμα που τους ωφελεί και ακούγονται πιο ενδιαφέροντες.

Πρόκειται για ένα άλμπουμ που σίγουρα θα λατρέψουν οι οπαδοί του κλασικού metal ήχου,  χωρίς όμως να αφήνει αδιάφορους και οπαδούς με πιο σύγχρονα ακούσματα. Είμαι σίγουρος ότι στο δεύτερο άλμπουμ θα ακουστεί ακόμα περισσότερη η προσωπική τους ταυτότητα και θα μιλάμε για ένα άλμπουμ που θα τους καθιερώσει για τα καλά, τουλάχιστον στην ελληνική σκηνή!

 

https://www.facebook.com/SubfireOfficial/

https://www.instagram.com/subfireband/

https://www.youtube.com/user/subfireband

https://subfire.bandcamp.com

Subfire - Fate Of A Sinister World (Official Music Video)

https://www.youtube.com/watch?v=kf-8claDxGo

 

 

 

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου