Ακούστε μας Live





Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας» 40 χρόνια μετά…

 

Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας» 40 χρόνια μετά…

Στη σκιά των βράχων του Ποικίλου όρους, ένα λατομείο μεταμορφώθηκε σταδιακά σε κέντρο πολιτισμού και μετά από 40 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας συνεχίζει την ποιοτική του προσφορά στην τέχνη, αποτελώντας σημείο πολιτιστικής συνάντησης, φιλοξενώντας διεθνή και εγχώρια θεατρικά, μουσικά & χορευτικά δρώμενα.

Ήταν το 1983, όταν η σκηνοθετική ματιά του οραματιστή Μίνωα Βολανάκη διέκρινε στο παλιό νταμάρι «Αίμος» της Πετρούπολης, μια αδρή και καθαρή αισθητική ποιότητα, την πρωτογενή ευγένεια της πέτρας.

Έτσι, στον χώρο αυτόν, με την καθοριστική συμβολή της τότε Υπουργού Πολιτισμού Μελίνας Μερκούρη, ξεκίνησε να πλάθεται μια ιστορία, που συνεχίζεται αδιάκοπα μέχρι και σήμερα…

Το σκληρό και λιτό τοπίο της πέτρας, έγινε το σκηνικό της δημιουργικής καλλιτεχνικής έκφρασης και μεταμορφώθηκε στο Θέατρο Πέτρας, όπου λαμβάνει χώρα το ομώνυμο Φεστιβάλ.

Το «Φεστιβάλ Πέτρας» είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας της πόλης μας και των ανθρώπων της, που το στηρίζουν με αγάπη τόσα χρόνια. Είναι το αποτέλεσμα των προσπαθειών, όλων αυτών που κάθε χρόνο κοπιάζουν μπροστά και πίσω από τη σκηνή, για να μας το παρουσιάσουν.

40 χρόνια μετά, συνεχίζει να προσφέρει μοναδικές ανάσες πολιτισμού στους κατοίκους της πόλη μας, αλλά και στους επισκέπτες άλλων δήμων, σε μια προσπάθεια να κρατήσει «ζωντανό» τον θεσμό, ώστε να συνεχίσει να αποτελεί κοιτίδα πολιτισμού και πηγή έμπνευσης!

Στην τεσσαρακοστή του επέτειο, το «Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας» ανοίγει ξανά τις πύλες του, για να μας υποδεχτεί και μας περιμένει να ζήσουμε και φέτος, μοναδικές στιγμές ψυχικής ανάτασης και πολιτιστικής μύησης, στο εκπληκτικό φυσικό περιβάλλον του Θεάτρου Πέτρας, κάτω από τον έναστρο ουρανό, με θέα όλο το λεκανοπέδιο!

 

* Στο προσεχές διάστημα θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση με το αναλυτικό Πρόγραμμα των Εκδηλώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου