Ακούστε μας Live





Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

Ακούσαμε το άλμπουμ των OVERHATE από την Βενεζουέλα με τίτλο "New Beginnings Are Met"




 

Όταν είσαι μουσικός και η χώρα καταγωγής σου, αλλά και η χώρα που μεγάλωσες είναι η Βενεζουέλα του σήμερα, τότε το “New Beginnings Are Met” είναι ένας δίσκος που γεννάται αυθόρμητα και δεν αποφεύγεται. Και αν δεν είναι εμφανές μέσα από τη μουσική τους και οι ίδιοι οι Overhate κάνουν ξεκάθαρο και τονίζουν πως η δουλειά αυτή είναι ιδιαίτερα προσωπική και συναισθηματικά φορτισμένη, καθώς η μουσική τους είναι το μόνο μέσο για να εξωτερικεύσουν τα άσχημα συναισθήματα που παράγονται από το κοινωνικοπολιτικό τους περιβάλλον. Είναι  άλμπουμ με έντονο πολιτικό χαρακτήρα, που εμπνέεται άμεσα από την κοινωνικοπολιτική κατάσταση της χώρας .

Μέσα από το “New Beginnings Are Met” διοχετεύονται όλα τα αισθήματα θυμού, αδικίας και οργής, ποτίζοντας όλες τις συνθέσεις και τους στίχους. Το καινούργιο άλμπουμ των Overhate είναι μια δουλειά που προσπαθεί να φιλτράρει όλα αυτά τα αρνητικά συναισθήματα και μέσα από αυτή τη διαδικασία να γεννηθεί πάλι η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο τόσο για τους ίδιους, όσο και για όλους όσους θα ταυτιστούν με τη συγκεκριμένη κυκλοφορία.

Όπως είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, η μουσική των Overhate δεν παράγεται σε φιλικό και χαρούμενο κόσμο.  Αναπτύσσεται σε ένα αφιλόξενο περιβάλλον, γεμάτο αδικία, εχθρικότητα και μίσος. Ο δίσκος είναι επιθετικός, αλλά ποτέ εχθρικός και  τα μελωδίκα στοιχεία είναι λίγα, πολύ συγκεκριμένα και εντοπίζονται κυρίως στα τραγούδια “God Ive Found” και “Crossroads Song”. Ωστόσο, αυτά τα λίγα στοιχεία είναι αρκετά για να δημιουργήσουν το αίσθημα της ελπίδας, που έτσι κι αλλιώς δηλώνει και ο τίτλος του δίσκου.

Το “New Beginnings Are Met” παρουσιάζει έναν Groove/Thrash metal ήχο, που ταιρίαζει με τη θεματική του δίσκου και εκφράζει ακριβώς τα συναισθήματα που το συγκρότημα θέλει να εκφράσει. Τα δύο είδη συνδυάζονται όμορφα σε έναν εκρηκτικό συνδυασμό από βαριά, κοφτά riffs με δυναμικό groove και κοφτερό, ταχύτατο thrash ήχο που ανεβάζει τους παλμούς. Ο groove χαρακτήρας του δίσκου ενισχύεται και εμπλουτίζεται και από death metal επιρροές, παίρνοντας έτσι έξτρα όγκο, αλλά και ένα ακόμα πιο επιθετικό προφίλ. Τα death metal χαρακτηριστικά του δίσκου φαίνονται κυρίως στο “Hidden behind Words” αλλά και στο εξαιρετικό “Behind the Curse” που κλείνει το δίσκο, με τα κομμάτια αυτά να είναι κάποια από τα καλύτερα του άλμπουμ και αυτά που θα πρότεινα αν θέλετε να πάρετε μια γεύση από το “New Beginnings Are Met”.

Γεμάτοι από δυναμισμό και ένταση, με την επιθυμία για ένα καλύτερο αύριο και την ανάγκη να εκφράσουν τις δυσκολίες του σήμερα, οι Overhate εξαπολύουν έναν πολύ δυνατό δίσκο, που προτείνω ανεπιφύλακτα να ακούσετε.

 

www.overhateband.com

www.overhate.bandcamp.com

www.facebook.com/overhateband

https://www.instagram.com/overhate

www.youtube.com/officialoverhate

https://open.spotify.com/artist/1k8AMXGeIuNHVlvmdW1SCn

https://music.apple.com/es/artist/overhate/370265994

https://www.reverbnation.com/overhate

 

OVERHATE - THE PENANCE AND THE LESSON - (OFFICIAL VIDEO)

https://www.youtube.com/watch?v=mfXHsHRliXQ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου