Ακούστε μας Live





Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Το έκτο πάτωμα θεατρική παρασταση απο ομάδα ρεπεραζ στο χαϊδάρι



Η παράσταση «θρύλος» το Έκτο Πάτωμα, του Αλφρέντ Ζερί, σε μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη, η οποία σημείωσε τρομερή επιτυχία την περίοδο 1991 – 1992, ζωντανεύει ξανά από την Θεατρική Ομάδα ΡΕΠΕΡΑΖ.
Παρόλο που το έργο τοποθετείται στη δεκαετία του ’30, θα μπορούσε να εξελίσσεται και σε κάποια συνοικία της Αθήνας. Την δεκαετία του ’30 οι ένοικοι μιας πολυκατοικίας στο Παρίσι, ζουν χτυπημένοι από την κρίση. Η καθημερινότητα των ενοίκων του Έκτου Πατώματος, ξεδιπλώνεται μέσα από τους έρωτες, τις συγκρούσεις, τους ατελείωτους καυγάδες, τα συνεχή περιστατικά, αλλά και τα όνειρα που κάνει ο καθένας για την ζωή του.
  • Ένα έργο έτοιμο να παρασύρει με τις μουσικές και τους χαρακτήρες του. Ο ονειροπόλος, φαντασμένος καλλιτέχνης Μαξ Λεσκαλιέ. Η κουτσομπόλα γυναίκα του Ζερμαίν μαζί με την φίλη της, την Μπέρτ ή Σουλτάνα, που μαζί κρυφακούν και παρακολουθούν τα πάντα στον όροφο. Η αδίστακτη ιδιοκτήτρια Κα Μαρέ, που κυνηγάει με το «σκουπόξυλο» τους ενοικιαστές της. Ο διανοούμενος λογοτέχνης Οσπώ και η κόρη του Εντβίζ, η οποία ερωτεύεται τον καινούργιο ενοικιαστή. Ο καινούργιος ενοικιαστής, Ζονβάλ, μυστήριος και εμφανίσιμος. Ο ντροπαλός Ζοζό, που είναι ερωτευμένος με την Εντβίζ. Η Ζαν, μια αληθινή γυναίκα, που σκανδαλίζει τον όροφο με τους έρωτές της. Η «Κυρία με τα Γκρίζα» , όπως την αποκαλούν οι ένοικοι του ορόφου, μια μυστηριώδης γυναίκα που προκαλεί εντυπώσεις. 
Η Θεατρική Ομάδα ΡΕΠΕΡΑΖ ξεκίνησε την επεξεργασία του έργου στις αρχές του 2015. Ένα ιδιαίτερο έργο με τις μουσικές του, μια αυθεντική κωμωδία. Κατά την διάρκεια των προβών, πραγματοποιήθηκαν θεατρικές ασκήσεις με σκοπό το «δέσιμο» της Ομάδας, αλλά και την συμφιλίωση και ενσάρκωση των ρόλων. Η μουσική διδασκαλία, ένα ιδιαίτερα απαιτητικό κομμάτι, με την πάροδο του χρόνου, άρχισε να είναι ένα ιδιαίτερα χαρούμενο κομμάτι των προβών. Οι υποκριτές άρχισαν να γίνονται ένα με τον ρόλο τους και το Έκτο Πάτωμα να αποτελεί την καθημερινότητα τους. Ένας δεμένος και δουλεμένος Θίασος που αναβιώνει το ίδιο το έργο και την επιτυχία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου