ΑΚΟΥΣΤΕ NLPRADIO
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ
Εαν μπαίνετε με Google Chrome και δεν μας ακούτε, παρακαλούμε ανοίξτε την σελίδα με εναν απο τους παρακάτω browsers, είτε με Mozilla Firefox είτε με Opera
Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019

4ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Compartments Dance Project Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ


 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
συμμετοχής χορευτών & χορευτικών ομάδων
στο 4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ 
“compartmentsdanceproject”Αμαξοστοιχία - Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ
  Μετά από τρεις επιτυχημένες διοργανώσεις που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη συμμετοχή χορευτών και χορευτικών ομάδων και τη θερμή ανταπόκριση του κοινού, η Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ και η δημιουργός του Τατιάνα Λύγαρη προχωρούν στο 4ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού “Compartments Dance Project”, που θα πραγματοποιηθεί φέτος καθημερινά από την Κυριακή 15 έως και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019.
 Χορογράφοι, χορευτές και χορευτικές ομάδες, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη φετινή διοργάνωση του μοναδικού παγκοσμίως σιδηροδρομικού φεστιβάλ σύγχρονου χορού που παρουσιάζεται σε βαγόνια τρένου,καλούνται να υποβάλουν την καλλιτεχνική τους πρόταση έως και την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019.
  Πυρήνας του Φεστιβάλ “CompartmentsDanceProject” είναι το NewWagon, ενός από τα εννέα βαγόνια του Τρένου στο Ρουφ,με τα 12 μικρά «διαμερισματάκια» του (compartments).Οι χορογράφοι και χορευτέςκαλούνται να εμπνευστούν από την «ιδιωτική»ατμόσφαιρα του απρόσμενου αυτού παραστασιακού χώρου και να δημιουργήσουνεκεί τις προσωπικές τους performances (σύντομης διάρκειας 10’-30’ λεπτών).
Μέσα στο αντισυμβατικό αυτό σκηνικό περιβάλλονκαταργείται η παραδοσιακή σχέση του θεατή με τον performer, ερεθίζεται η φαντασίακαι δημιουργούνται πρωτοποριακά projects σύγχρονου χορού που επαναπροσδιορίζουν το κινησιολογικό στοιχείο, υπερβαίνουν κάθε κλασικό κανόνα θέασης και προσφέρουν μια ανεπανάληπτη παραστασιακή εμπειρία τόσο για τους θεατές όσο και για τους καλλιτέχνες. Πηγή έμπνευσης των performances αποτελούν θέματα και έννοιες που περικλείoυν κάθε μορφής «ταξίδι», κυριολεκτικά και μεταφορικά, αλλά και πιο προσωπικές και υπαρξιακές «διαδρομές».Η15ήμερη διάρκεια του Φεστιβάλ προσφέρει μία δημιουργική και καρποφόρα όσμωση μεταξύ των καλλιτεχνών και αποτελεί αφετηρία γνωριμίας με το Τρένο στο Ρουφ και έναυσμα για νέες επαγγελματικές συνεργασίες.
Οι προτάσεις αξιολογούνται σε σχέση με την πρωτοτυπία στην παρουσίαση του θέματος, την ευφάνταστη χρήση του χώρου, τη διάδραση με το κοινό, τη μείξη άλλων τεχνών αλλά και της τεχνολογίας και του ικανού αριθμού ερμηνευτών της κάθε ομάδας.
Οι χορευτικές performances φιλοξενούνται φέτος και στο νέο υπαίθριο stage της Αποβάθρας αλλά και στα υπόλοιπα βαγόνια, το Cargo-Wagon και σε κάθε της γωνιά της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου που η δημιουργικότητα μπορεί να οδηγήσει τα βήματα των χορευτών.
Όλες οι performances παρουσιάζονται καθημερινά,σε ώρα επιλογής της διοργάνωσης του Φεστιβάλ,μεταξύ 7.30μμ. και 11μμ., από την Κυριακή 15 έως και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν την πρότασή τους (εκτενή περιγραφή του projectκαι σχετικό οπτικοακουστικό υλικό από προηγούμενα projects), βιογραφικά συντελεστών/συμμετεχόντων συνοδευόμενα από φωτογραφίες και τηλέφωνα επικοινωνίας στη διεύθυνση theater@totrenostorouf.gr έως τις 10 Ιουλίου 2019.
Η επιλογή των τελικών συμμετεχόντων θα ολοκληρωθεί την 14ηΙουλίου 2019.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
τηλ. 210 9237076

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου