Ακούστε μας Live





Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Η Μουσική στο Φουγάρο | Κώστας Χρονόπουλος & Γιάννης Μπαϊρακτάρης live acoustic!



Ο  Κώστας Χρονόπουλος και ο Γιάννης Μπαϊρακτάρης από τους Liber Αnimus θα μας παρουσιάσουν δικά τους τραγούδια και γνωστές διασκευές από το rock και έντεχνο ρεπερτόριο, σε σε ένα εξαιρετικό live acoustic. 
Ο Κώστας Χρονόπουλος, έχει παρουσιάσει τέσσερα προσωπικά άλμπουμ και πάνω από 25 συλλογές που περιέχουν τραγούδια δικά του. Στη Universal Music κυκλοφόρησε το πρώτο του δίσκο με τίτλο «Σαν μια φωτογραφία» το 2005 με τραγούδια και ερμηνεία δική του. Στον δίσκο αυτό συμμετέχουν ως ερμηνευτές ο Δημήτρης Καρρας στο τραγούδι «Θέλω να ξέρω πως περνάς» και ο Μπάμπης Στόκας στο τραγούδι «Σαν μια φωτογραφία». Έχει εμφανιστεί σε δεκάδες μουσικές σκηνές σε ολόκληρη την Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Κόρινθο, Καλαμάτα κτλ) όπως στο Σταυρό του Νότου, στο Ξυλουργείο στη Θεσσαλονίκη, στο Κύτταρο, στο Rodeo, στο Λυκαβηττό κά. Στις 3/9/2006 στο Πάρκο Τρίτση και στο φεστιβάλ "MAMA AFRICA” ήταν support στον Omar Faruk Tekbilek. 
Ο Γιάννης Μπαιρακτάρης παράλληλα με τη διδασκαλία συνεχίζει να γράφει, να συνθέτει και να ερμηνεύει τραγούδια στη μπάντα Liber Animus με την οποία εχει εκδόσει 3 δίσκους. Οι Liber Animus δημιουργήθηκαν το 2010 από τον Γιάννη Μπαιρακτάρη. Το πρώτο τους άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2011 από τη Lyra-Legend με τίτλο "Μην τους κάνεις χάρη". Χαρακτηριστικό του συγκροτήματος είναι ο ιδιαίτερος ήχος των πνευστών. Το 2012 κυκλοφόρησε η δεύτερη δουλειά με τίτλο “Mια στιγμή" από την οποία ξεχώρισε το τραγούδι "Αν με ρωτούσες”.
Οι Liber Animus κυκλοφορούν την τρίτη τους δισκογραφική δουλειά ''Δεν είμαι κάποιος!’' ξεκινώντας το 2013 με μελοποίηση από τον Γιάννη Μπαϊρακτάρη ποιημάτων της Emily Dickinson από τις μεταφράσεις του Ερρίκου Σοφρά. Ξεκινάει ένα όμορφο ταξίδι μέχρι το Σεπτέμβριο του 2018 όπου παράλληλα προκύπτουν και άλλα τραγούδια ελλήνων στιχουργών όπως ο Οδυσσέας Ιωάννου, ο Αντώνης Κατσαμάς και η Βιβή Τσόρου. Οι εύστοχες μεταφράσεις του Ερρίκου Σοφρά, με εμφανή αγάπη προς την μεγάλη αμερικανίδα ποιήτρια, οδηγούν στην μελοποίηση 6 ποιημάτων. Παράλληλα δημιουργούνται συνεργασίες  με Ευτυχία Μητρίτσα, Κώστα Χρονόπουλο, Ορέστης Ντάντο και  Σταμάτη Μορφονιό.
Το αποτέλεσμα είναι μια ολοκληρωμένη ενδιαφέρουσα δισκογραφική δουλειά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου