Ακούστε μας Live





Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

Ακούσαμε το νέο τραγούδι του Αλέξανδρου Θεοδωρή «Ξενιτεμένο μου πουλί» από την Spider Music


 

«Ξενιτεμένο μου πουλί», παραδοσιακό  Πωγώνων Ιωαννίνων, μας τραγουδά ο Αλέξανδρος Θεοδωρής. Μια υπέροχη διασκευή  του πολυτάλαντου Δημοσθένη  Κωστόπουλου  που έκανε και το βίντεο κλιπ και μπορείτε να το βρείτε να κυκλοφορεί μέσω της Spider Music

 

Ο Αλέξανδρος κατάγεται από τα Ιωάννινα και αγαπά τα τραγούδια του τόπου του, μέχρι σήμερα δεν είχε κυκλοφορήσει κάποιο παραδοσιακό τραγούδι, όμως το «Ξενιτεμένο μου πουλί» πάντα όταν το άκουγε όπως ο ίδιος δηλώνει χτυπούσε η καρδιά του λίγο πιο έντονα, το παραδοσιακό αυτό είναι ένα από τα πολλά τραγούδια που αποτυπώνουν τις ιστορίες, τα πάθη και τα αισθήματα των ανθρώπων, ενώ πολλά απ’ αυτά είναι δημιουργίες εκείνων που μένουν πίσω και κυρίως των γυναικών, με «πρωταγωνίστριες» τη μάνα και τη γυναίκα του ξενιτεμένου.

Μέσα από προσωπικά του ερεθίσματα λοιπόν και με τα κοινωνικά βιώματα των καιρών, όπου σήμερα ζούμε έναν νέο κύκλο μετανάστευσης με πολλούς νέους να αφήνουν την Ελλάδα προσδοκώντας ένα καλύτερο αύριο κάπου αλλού, ο Αλέξανδρος Θεοδωρής έρχεται να μας κεντρίσει το ενδιαφέρον με ένα παραδοσιακό τραγούδι που έχει να πει πολλά. Που μέσα από λίγα λεπτά, μπορεί να αγγίξει πολλές ευαίσθητες χορδές και αν γίνει αγαπημένο για όσους προτιμούν αυτή τη μουσική.

Πατώντας το
play θα δείτε σιγά σιγά το κομμάτι να χτίζεται. Τα μουσικά όργανα έχουν αναλάβει σιγά σιγά να δώσουν τον παραδοσιακό ρυθμό, ο οποίος με την προσθήκη όλων και περισσότερων μουσικών οργάνων φέρνουν κάτι το φρέσκο που δείχνει τον χαρακτήρα του ερμηνευτή και την ατμόσφαιρα που θέλει να φέρει μέσα από αυτή τη διασκευή. Όσο ακούς τις μουσικές, ο Αλέξανδρος Θοδωρής δίνει με τη φωνή του τον ατμοσφαιρικό αέρα που χρειάζεται για να γίνει το κομμάτι δικό τού. Έχει μία ιδιαίτερη χροιά με την οποία από τη μία μπορεί να επιβληθεί και από την άλλη να προσφέρει μία γαλήνη και έναν ρομαντισμό, όπως αρμόζει σε ένα κομμάτι σαν και αυτό.

Στο «Ξενιτεμένο μου πουλί», ο Αλέξανδρος Θεοδωρής μας δείχνει ότι ξεδιπλώνοντας τους ορίζοντες του, μπορεί να κινηθεί σε πολλά μουσικά επίπεδα και κόσμους, τους οποίους τους κατακτά σαν να έχει χρόνια εμπειρία. Μάλιστα, αν κάποιος δεν έχει ακούσει ξανά αυτό το παραδοσιακό τραγούδι, θα νομίζει ότι είναι καθαρά του Αλέξανδρου Θεοδωρή, διότι με την ερμηνεία του το κάνει κτήμα και το απογειώνει!

Η νέα κυκλοφορία του Αλέξανδρου Θεοδωρή από την
Spider Music, είναι ένα τραγούδι που δεν πρέπει να χάσετε. Το παραδοσιακό του στοιχείο σε ταξιδεύει και η ερμηνεία του σε μαγεύει! Το λάτρεψα!

 

Official links

https://www.facebook.com/SpiderMusicLBL/

www.spider-music.com

https://www.youtube.com/channel/UCkMfQaoZAfJVGftW6SejM3w

 

Αλέξανδρος Θεοδωρής | Ξενιτεμένο μου πουλί | Official Video Clip©

https://www.youtube.com/watch?v=rwA3IOJ6ARo

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου