Ακούστε μας Live





Τρίτη 10 Απριλίου 2018

"Οι επιρροές μας και η μουσική μας είναι γεμάτες από ενέργεια και ψυχή" Oι PSYCOREPATHS στο NLP Radio




Καλησπέρα παιδιά σας καλοσωρίζουμε το NLP RADIO!




1.Πείτε μας μερικά πράγματα για το νέο σας άλμπουμ “ Annoying Truths for Humanity”. 
Καλησπέρα και από εμάς NLP Radio,

1. Το “ Annoying Truths for Humanity” είναι η τελευταία μας δισκογραφική δουλειά. Είναι ένας split δίσκος που μοιραστήκαμε με τους Βραζιλιάνους Undergust. Αποτελείται από 8 κομμάτια (4 κομμάτια από κάθε μπάντα) και αναφέρεται κυρίως σε κοινωνικά και καθημερινά θέματα που αντιμετωπίζουμε.
 Κυκλοφόρησε το 17', αρχικά σε ψηφιακή μορφή και μετέπειτα, μέσω των Angry Owl Records, Nervous B.D. Style Produxxxions και RottingHam NetLabel σε φυσική μορφή των 100 αριθμημένων CD.
Και αυτό όπως οι προηγούμενες κυκλοφορίες μας, (κατά τη διάρκεια παραγωγής, σύνθεσης ηχογραφήσεων κλπ), τα βλέπαμε και εξακολουθούμε να τα αντιμετωπίζουμε σα νέα challenges.
Είναι κάτι που μας δίνει ερεθίσματα να ψάχνουμε σε κάτι που μέχρι τώρα μας ήταν άγνωστο να ανακαλύψουμε νέες τεχνικές νέα ακούσματα νέες επιρροές κλπ. Έτσι και αυτή μας η κυκλοφορία, ήταν μια ολοκληρωτικά καινούρια εμπειρία, η οποία βαδίζει στα χνάρια του πιο minimal hardcore αν θες, πιο στακάτοι ρυθμοί, μεστά riff, περιεκτικά και επιθετικά χωρίς πολυλογίες και με στίχους που σπρώχνουν το μαχαίρι πιο βαθιά στην πληγή. Με λίγα λόγια είναι η πιο ευθύς και ειλικρινής κυκλοφορία μας μέχρι τώρα.

2.Πως θα περιγράφατε την μουσική σας και τις προσωπικές  μουσικές επιρροές σας;
2. Αν θες να εξετάσουμε τη μουσική μας θα πρέπει να μας εξετάσεις έναν έναν προσωπικά για αρχή. Μπορεί να παίζουμε hardcore, αλλά οι επιρροές του καθενός διαφέρουν οπότε  και ο ήχος μας παρεκκλίνει πολλές φορές χωρίς όμως να ξεφεύγει από αυτό. 
Οι
Psycorepaths λοιπόν έχουν ως βάση το hardcore αλλά από εκεί και πέρα μπαίνουν και στοιχεία rap, black metal, μέχρι κ ρυθμικά power metal.
Εν κατακλείδι θα περιγράφαμε την μουσική μας όπως και τις επιρροές μας γεμάτες από ενέργεια και ψυχή, καθώς είναι πτυχές που πηγάζουν μέσα από το ίδιο το hardcore σαν είδος, όπως το εκλαμβάνουμε εμείς.
3.Με ποια μουσικά ακούσματα μεγαλώσατε;
Σ: Τα πρώτα μου μουσικά ακούσματα ξεκινάν με (κυρίως) Αμερικάνικο Punk rock και (λίγο αργότερα) με (hardcore) hip hop. Aπο εκεί και πέρα ταυτίστηκα, αρχικά με το NYHC (και με το όλο lifestyle) και μετέπειτα αφού είχαμε δημιουργήσει τους Psycorepaths, με το Extreme Metallic Hardcore της Ευρώπης. Το οποίο είναι εμφανές και στη μουσική μας.
Ν: Μεγάλωσα ακούγοντας πολλά διαφορετικά είδη μουσικής, αλλά μπάντες σταθμός που με επηρέασαν να παίξω, είναι κυρίως μπάντες σαν τους  pantera και τους hatebreed.
Γ: Εγώ μεγάλωσα ακούγοντας από τον αδερφό μου, στο σπίτι θέλοντας και μη (αλλά τον ευχαριστώ εν τέλει γιαυτό) grave digger και stratovarius οπότε καταλαβαίνεις τις μουσικές μου επιρροές. Προσωπικά, ως το ρυθμικό μέλος της μπάντας μπορω να πω ότι έχω πολλές επιρροές από τη σκηνή της power metal αλλά και από drummer όπως Chris Addler, jorg michael κλπ..
4.Πολλά συγκροτήματα αναλαμβάνουν τα ίδια  την παραγωγή του δίσκου τους . Κάποιοι τα καταφέρνουν περίφημα ενώ υπάρχουν και αυτοί που αποτυγχάνουν εντελώς. Θέλω να μου πείτε πόσο ρόλο παίζει για εσάς η όλη διαδικασία
4. Όσοι μας ακολουθούν όλα αυτά τα χρόνια θα έχουν παρατηρήσει ότι κάθε δουλειά μας έχει και διαφορετική παραγωγή. Αυτό για διάφορους λόγους, όπου ένας από αυτούς είναι ότι κάθε μας κυκλοφορία πραγματεύεται εντελώς διαφορετικά πράγματα από την προηγούμενη.
Η παραγωγή και η διαδικασία για την υλοποίηση μιας τελικής δουλειάς, του υλικού μιας μπάντας είναι ένας παρά πολύ σημαντικός και σύνθετος παράγοντας.
Η παραγωγή αντικατοπτρίζει το ύφος, το μήνυμα καθώς και την υπογραφή της μπάντας μέσο αυτού, συνεπώς οι κυκλοφορίες μας, δεν θα μπορούν να έχουν ούτε το ίδιο feel ούτε τον ίδιο ήχο.
Οπότε διαλέγουμε μια διαφορετική προσέγγιση για τη κάθε μας κυκλοφορία, δίνοντας την απαιτούμενη βαρύτητα, σε όλο το πακέτο από τον ήχο μέχρι και το εξώφυλλο, ούτως ώστε να έχουμε πιο άμεση επαφή με το αποτέλεσμα.




5.Τα social media κυριαρχούν στις μέρες μας, και μάλιστα αποτελούν πλέον και βασικό κομμάτι της δουλειάς των καλλιτεχνών. Ποια είναι η σχέση σας με αυτά;
5. Τα πάντα γύρω μας εξελίσσονται. Και αυτό συνεπάγει και το networking μιας μπάντας με τον έξω κόσμο. Λόγο που στις μέρες μας τα social media αυξάνονται τρομαχτικά είναι πλέον ότι πιο άμεσο για την προώθηση οποιουδήποτε καλλιτέχνη.
Η αμεσότητα αυτή που παρέχουν είναι πραγματικά απίστευτα βολική, όσον αφορά στη διαφήμιση και στη γενικότερη προβολή ως προς την αναγνωρισιμότητα, έχουν κερδίσει έναν σημαντικό ρόλο για τη προώθηση των καλλιτεχνών.
Προσπαθούμε να είμαστε μέσα στο παιχνίδι όσο μας το επιτρέπει και ο χρόνος μας αλλά και η γνώσεις μας, πάνω σε αυτό τον τομέα γιατί πιστεύουμε ότι όντως δίνει κάτι πίσω σε εμάς στο τέλος της ημέρας. 
Και για του λόγου το αληθές, δεν νομίζουμε να επιτυγχάνονταν διαφορετικά η συνεργασία μας τα αδέλφια μας τους Undergust, υπό άλλες συνθήκες ας πούμε 10 η πόσο μάλλον 15 χρόνια πριν.
6.Αν είχατε την δυνατότητα να βρεθείτε επί σκηνής με ένα μεγάλο όνομα ποιο θα ήταν αυτό;

Σ: Μπάντες γενικά που καθιέρωσαν το είδος όπως Cro mags ή Sick Of It All από ενεργές και Shockwave ή Kickback σίγουρα από αυτές που δεν παίζουν πλέον.
Ν: Με κάποιο όνομα του είδους που στηρίζουμε, θα έλεγα μπάντες όπως Terror και  Lionheart.
Γ: Πολύ δυσκολο να απαντήσω σε αυτό, επειδή οι επιρροές είναι πολλές και τα αγαπημένα συγκροτήματα ακόμα πιο πολλά. Θα μιλήσω ως ο ντράμερ και θα διαλέξω ακόμα μια φορά τους Lamb Of God.
7.Θέλω να μου πείτε τους 5 Aγαπημένους σας δίσκους ;
Σ: Shockwave – The Ultimate Doom
Kickback – No Surrender
Stampin’ Ground -
An Expression of Repressed Violence
The Offspring – Smash
Limp Bizkit - Chocolate Starfish and the Hot Dog Flavored Water

Ν: Hatebreed - Satisfaction Is The Death Of Desire
Crowbar - Odd Fellows Rest
Death - Symbolic
Down - Nola
Pantera- Vulgar Display Of Power


Γ: Kamelot - Karma
Gravedigger - Excalibur
Muse - Showbiz
Papa Roach - Infest
Sentenced - The Funeral Album
8.Σ’ ευχαριστώ για το χρόνο που μου διαθέσατε …Ο επίλογος σ’ εσάς;

Ευχαριστούμε παρά πολύ για την πρόσκληση και την συνέντευξη, θα χαρούμε πολύ να τα ξαναπούμε. Ευχόμαστε μια δημιουργική και υγιείς χρονιά σε όλους τους ακροατές και αναγνώστες.
Μείνετε συντονισμένοι για νέο υλικό γιατί όπως προείπαμε κάθε νέα μας δουλειά είναι τελείως διαφορετική από την προηγούμενη οπότε ... έσω έτοιμοι!




                                  Watch the video on Youtube here

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου