Ακούστε μας Live

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Dorόs - Δευτέρα 7 Μαΐου | 22.00
Οι Dorόs είναι ένα κουαρτέτο ορχηστρικής μουσικής. Η επαφή και ενασχόλησή τους με μουσικές παραδόσεις διαφορετικών γεωγραφικών περιοχών εντός και εκτός συνόρων καθώς και με τη δυτική μουσική, δημιουργεί μια νέα ηχητική πλατφόρμα και αποτελεί το σήμα κατατεθέν τους. Άλλωστε, η λέξη dorόs σημαίνει τα ίχνη που αφήνει το θήραμα ή μεταφορικά το μονοπάτι που ανοίγεται.
Τέσσερις μουσικοί, που συναντιούνται το Μάρτη του 2011, συνυπάρχουν και συστήνουν μια μουσική ομάδα. Ενορχηστρώνουν και αποδίδουν δικές τους πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις με βασικό χαρακτηριστικό τον αυτοσχεδιασμό αναζητώντας πάντα την επικοινωνία μέσα από την έκφραση και το αντίστροφο. Στάμνα, νταραμπούκα, μπεντίρ, cajon, λαούτο, πολίτικο λαούτο, ούτι, νέι, καβάλι, κλαρίνο, καλίμπα συνθέτουν τον ηχητικό καμβά.
Μέχρι σήμερα έχουν εμφανιστεί σε μουσικές σκηνές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σε χώρους τέχνης και έχουν συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου, στις εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαικής ημέρας μουσικής, στις πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων το 2014, στο Κ.Ο.Θ. Underground 2015, καθώς και στο videoclip Παίζουμε Οικολογικά και Διαπολισμικά. Συνεργάστηκαν με τον συνθέτη Νίκο Ξυδάκη για την παράσταση "Rue Lepsius - μουσική προσωπογραφία του Καβάφη".
Πρόσφατα η ΕΡΤ τους επέλεξε στα 22 καλύτερα συγκροτήματα της χώρας, στο διαγωνισμό yourband πρωτότυπης δημιουργίας.
Στην πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, με τον ομώνυμο τίτλο «dorόs», οι ήχοι και τα μουσικά όργανα της ευρύτερης Μεσογείου συναντούν τη Δύση σε ένα μουσικό ταξίδι χωρίς σύνορα.

Οι dorόs είναι οι:
Νικόλας Αγγελόπουλος: λαούτο, πολίτικο λαούτο
Αλέξης Νόνης: νταραμπούκα, μπεντίρ, στάμνα, cajon, καλίμπα
Δημήτρης Μπρέντας: κλαρίνο, νέι, καβάλι
Χρήστος Σύγγελος: ούτι

Τιμή εισιτηρίου 4 €
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου