Ακούστε μας Live





Κυριακή 15 Απριλίου 2018

"Αλλαγή Φρουράς" για την Κλέλια Χαρίση που μας χαρίζει την τρίτη συλλογή της!



Σε μια λαμπρή εκδήλωση, την ερχόμενη Τρίτη 17 Απριλίου 2018 «γεννιέται» το νέο πόνημα της ποιήτριας Κλέλιας Χαρίση και μάλιστα σε… διπλό γλωσσικό ταμπλώ, καθώς η «Αλλαγή Φρουράς | Change of Guard» έρχεται σε ελληνικά και αγγλικά!

Ο Ιανός (Σταδίου 24) θα φιλοξενήσει πλήθος καλλιτεχνών και δημοσιογράφων, όπως την ποιήτρια-μεταφράστρια Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ, τον συνθέτη-ερμηνευτή Λάκη Παπαδόπουλο, τον δημοσιογράφο Πάνο Σόμπολο, τον καθηγητή Φιλοσοφίας του ΑΠΘ Σωκράτη Δεληβογιατζή και τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών και διδάκτορα του Παντείου Τάσο Λέρτα, οι οποίοι θα μιλήσουν για το νέο έργο της Κλέλιας Χαρίση.
Στην εκδήλωση επίσης θα απαγγείλουν οι Αλέξης Κωστάλας, Σαπφώ Ματσιώρη, Ιωάννης Παπουτσάκης και Χρήστος Αθανασόπουλος, ενώ ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας θα ερμηνεύσει το νέο τραγούδι από την κοινή συνεργασία με την Κλέλια Χαρίση «Αγάπη πλανόδια» σε στίχους δικούς της, μουσική Κρινιώς Νικολάου και ερμηνεία Λαυρέντη Μαχαιρίτσα - Κρινιώς Νικολάου.
Η δίγλωσση έκδοση (ελληνικά-αγγλικά), υπό την αιγίδα και την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Ι. Λάτση απευθύνεται σε όσους αγαπούν τη γραφή, τη «γραφή της ψυχής», και καλεί τους αναγνώστες να κάνουν το ταξίδι της ανάγνωσης, το οποίο θα τους χαρίσει τη χαρά της ανακάλυψης.
Όπως αναφέρει η μεγάλη Ελληνίδα ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ στον πρόλογο, «Ἀνάμεσα στὸν μύθο τῆς ἀλήθειας καὶ στὴν ἀλήθεια τοῦ μύθου, κινεῖται ἡ ποίηση τῆς Κ.Χ. καὶ ἡ πολυδαίδαλη ποιητική της γλώσσα ρίχνει περισσότερο φῶς στὸν ὁρίζοντα τῆς ποίησης».
Το έργο του εξωφύλλου είναι του Νεκτάριου Αποσπόρη. Η ποιητική συλλογή περιλαμβάνει στίχους που μελοποιήθηκαν και ερμηνεύτηκαν από εξαιρετικούς σύγχρονους δημιουργούς, όπως ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Λάκης Παπαδόπουλος, η Κρινιώ Νικολάου, η Τζώρτζια (ΜΠΛΕ), η Ζωή Τηγανούρια, ενώ την μετάφραση ανέλαβε η Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ.
Η «Αλλαγή Φρουράς | Change of Guard» αποτελεί το τρίτο έργο της βραβευμένης ποιήτριας και δημοσιογράφου, η οποία είναι επίσης διευθύντρια λόγου και τέχνης του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, αλλά και πρέσβειρα της εκστρατείας LET’S ΠΑΠ της HeCPA για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.


Μικρογραφία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου