Ακούστε μας Live





Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Ακούσαμε το άλμπουμ "Journey" από τους BLACK REUSS από το Λιχτενστάιν

 



                                     

Black Reuss – “Journey

Ο Black Reuss καταγράφει την πορεία της ζωής ενός ανθρώπου περιγράφοντας μέσα από τη μουσική τις αλλαγές και τα διαφορετικά κεφάλαια που αυτός ο άνθρωπος βίωσε. Η ζωή είναι σαν το ποτάμι, κινείται αδιάκοπα, κυρίως με κατεύθυνση προς τα κάτω. Το όνομα του σχήματος προέρχεται από τον ποταμό Reuss, έναν ελβετικό ποταμό που βρίσκεται στον ορεινό όγκο Gotthard που υψώνεται στο μέσον της Ελβετίας, όπου έζησε ο ίδιος ο Black Reuss κατά το γράψιμο του Metamorphosis.

Πρόσφατα, ο Black Reuss κυκλοφόρησε τη δεύτερη του full-length δουλειά, με τίτλο “Journey”, συνεχίζοντας από εκεί που τελείωσε το “Metamorphosis”, παρουσιάζοντας το δεύτερο κεφάλαιο, από τα 4 που έχει συνολικά το συγκεκριμένο concept.

Έχοντας, λοιπόν, ως έμπνευση τις δυσκολίες της ανθρώπινης ζωής και τις ερωτήσεις που προκύπτουν από την πορεία μας στον  κόσμο, ο Black Reuss αποφάσισε να εξερευνήσει αυτές τις σκέψεις, μέσα από αυτό το project των 4 κεφαλαίων. Στο “Journey”, ο Black Reuss ξεκινάει το ταξίδι του για να βρει τη θέση του στον κόσμο, για να βρει που πραγματικά ανήκει και το ποιος είναι. Μέσα από τις δυσκολίες και τα εμπόδια, αν καταφέρει να τα ξεπεράσει, θα φτάσει στον προορισμό του και στο τρίτο κεφάλαιο που θα έχει τον τίτλο “Arrival”.

Μουσικά, το “Journey” μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένας Gothic/Doom Metal δίσκος. Τα δύο αυτά είδη είναι οι κύριοι μουσικοί άξονες πάνω στους οποίους χτίζεται ο ήχος, με το καθένα να προσθέτει τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σε αυτή τη μίξη. Τα αργόσυρτα, βαριά και γεμάτα παραμόρφωση riffs του Doom metal, συνδυάζονται με την gothic κουλτούρα και τη μελωδία που χαρακτηρίζει το είδος, δημιουργώντας ένα βαρύ αλλά και μελωδικό αποτέλεσμα, που προπαντός χαρακτηρίζεται από μια σκοτεινή ατμόσφαιρα. Ακόμα, στο δίσκο υπάρχουν και επιρροές από το κλασσικό heavy metal που συνδυάζονται ωραία με το gothic στοιχείο, αλλά και industrial metal ιδέες και στοιχεία ηλεκτρονικής μουσικής. Αποτέλεσμα, το “Journey” είναι ένας πολυεπίπεδος και άκρως ενδιαφέρων δίσκος, με φρέσκο ήχο, εμπνευσμένες μουσικές ιδέες αλλά και μια ωραία θεματολογία, που δεν πρέπει να χάσετε.

 

Official Website: www.blackreuss.com

Facebook: www.facebook.com/blackreuss

Instagram: www.instagram.com/blackreussmusic/

Youtube Channel: www.youtube.com/channel/UC9UG6Rfa93ldqXiP3D6kVyA

TikTok: www.tiktok.com/@blackreuss

Black Reuss – HOLE

https://www.youtube.com/watch?v=LikkVoHipF8

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου