Ακούστε μας Live





Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Δήμος Χαϊδαρίου - Ελένη Μπέλα, Αντιδήμαρχος: Ήρθε η ώρα να σταματήσει η λασπολογία και η αερολογία



Η κυρία Ελένη Μπέλα, Αντιδήμαρχος Νεολαίας, Αθλητισμού, Παιδικών Σταθμών και Κοινόχρηστων χώρων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με τίς εξελίξεις στον τομέα του αθλητισμού στον Δήμο Χαϊδαρίου:

<< Όποιος λέει πολλά ψέματα, πρέπει να έχει πολύ καλή μνήμη >>, σύμφωνα με τον Κοϊντιλιανό. Αυτό φαίνεται να μην ισχύει για κάποιους στο Δήμο μας. 

Ήρθε λοιπόν, η ώρα να σταματήσει η λασπολογία και η αερολογία. 

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα της προέδρου του ΑΟΑΧ από την οποία έλαβα τον χαρακτηρισμό της " αναρμόδιας "αλλά και στελέχους της Αντιπολίτευσης από το οποίο χαρακτηρίστηκα " άσχετη ", οφείλω να απαντήσω τα παρακάτω, ΟΧΙ στους ίδιους, αλλά στις Χαϊδαριώτισες και στους Χαϊδαριώτες.

Από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων μας, μεταξύ ποικίλων κοινωνικών προτεραιοτήτων, σκοπός μας ήταν να ωθήσουμε τον κόσμο στον αθλητισμό, παιδιά και ανθρώπους κάθε ηλικίας.

Ο αθλητισμός είναι πανανθρώπινο δικαίωμα, χωρίς ηλικιακό όριο. Κανένας και ιδιαίτερα κανένα παιδί, δε πρέπει να μείνει έξω από τα γήπεδα.

Αντιθέτως, θέλουμε να ενθαρρύνουμε ν' ασχοληθούν με τον αθλητισμό όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας, και όλο και περισσότερα παιδιά.

Στις δύσκολες και ψυχοφθόρες περιόδους που ζούμε, ο αθλητισμός είναι η μόνη λύση.

Οι ιδιόμορφες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας, με μόνο το άθλημα του τένις ( αντισφαίρισης ) να επιτρέπεται, για λόγους αποφυγής συνωστισμού, έφεραν στην επιφάνεια, στο Δήμο μας, κάτι πολύ άδικο και άνισο: ποιοι είχαν δικαιώμα πρόσβασης στον αθλητισμό στο Δήμο Χαϊδαρίου, επιλέγοντας το τένις ως άθλημα ενασχόλησης; 

Η απάντηση είναι ότι μόνο όσοι είχαν την οικονομική δυνατότητα να πληρώνουν πέντε ( 5 ) Ευρώ κάθε φορά ή όσοι είναι μέλη κάποια ομάδας και μπορούν να πληρώνουν την ανάλογη συνδρομή, αυτοί είχαν δικαίωμα πρόσβασης στο εν λόγω άθλημα.

Είναι όμως, δυνατόν σε συνθήκες κρίσεως να ωθεί ο Δήμος τον κόσμο σε ομάδες ή να επιβάλλει αντίτιμο πέντε ( 5  ) Ευρώ, για να αθληθεί στα γήπεδα του Δήμου;

Αυτή ήταν η κατάσταση στο Δήμο μας και εμείς αποφασίσαμε να την αλλάξουμε προς το συμφέρον κάθε κατοίκου και δημότη Χαϊδαρίου. Αυτή άλλωστε, ήταν και η υπόσχεσή μας.

Ο κόσμος που με εμπιστεύτηκε γνώριζε πολύ καλά ότι δεν έχω καμία προηγούμενη εμπειρία με την πολιτική. 

Ούτε μεγάλωσα ως πολιτικός, ούτε έχω σκοπό να μπω στη λογική πελατειακού κράτους και λοιπών ανταλλαγμάτων, το μόνο που θέλω, και για το οποίο αγωνίζομαι, είναι να επικρατεί το σωστό και το  δίκαιο για όλους. 

Αρκεί μία αναδρομή στην ιστορία του αθλητισμού στο Δήμο μας, για να εξηγήσει το συνέβη με το τένις.

Πριν από μερικά χρόνια, μία "αρμόδια  πρόεδρος " του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Χαϊδαρίου (Δ.Α.Ο.Χ ) , φρόντισε να αποδυναμώσει το δημοτικό πρόγραμμα εκμάθησης τένις, με σκοπό να δημιουργήσει ιδιωτικό όμιλο και μάλιστα, να έχει την αποκλειστική χρήση σε συγκεκριμένα γήπεδα, δίχως να έχουν πρόσβαση σε αυτά οι δημότες, οι οποίοι ωστόσο, πληρώνουν δημοτικά τέλη για όλες τις παροχές. 

Παράλληλα, η διοίκηση της εποχής εκείνης,  της οποίας  η ως άνω κυρία ήταν μέλος, φρόντισε να επιβληθεί το ποσό των πέντε ( 5 ) Ευρώ στον ελεύθερα αθλούμενο δημότη και κάτοικο. Τυχαία συνέβη αυτό; Όχι. Το καθεστώς αυτό δυστυχώς συντήρησε και η προηγούμενη διοίκηση.

Εξάλλου, ποτέ δεν αναρτήθηκε από το Δήμο επίσημο πρόγραμμα αθλήσεως για το τένις, κι έτσι ποτέ δε γνώριζε ο δημότης σε ποια γήπεδα και ποιες ώρες μπορεί να αθληθεί. Μάλιστα, μέχρι πρότινος, οι δημότες έκλειναν δημοτικά γήπεδα μέσω του ομίλου.

Αποτελέσματα όλων αυτών ήταν ν' αποθαρρύνεται όλο και περισσότερο ο δημότης, να μην ασκείται τακτικά ή καθόλου στο συγκεκριμένο άθλημα, ο δε όμιλος, να καπηλεύεται γήπεδα και ώρες.

Ακολούθησε δική μας παρέμβαση, και εξαιτίας αυτής, καταφέραμε, παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν, και δώσαμε κάποιες ώρες στο Γ' γηπέδο για το κοινό, που εκτιμήθηκε από τους δημότες.

Η αντίδραση του ομίλου ήταν αναμενόμενη, καθώς στράφηκε εναντίον μας το μήνα Σεπτέμβριο του έτους 2020, επικαλούμενος ανεπάρκεια ωρών, τη στιγμή μάλιστα, που ο ίδιος εκμεταλλεύεται ήδη τρία γήπεδα στο Δάσος ( μπλε γήπεδα ) και δύο στο Δαφνί.

Με αποκλειστική χρήση πέντε δημοτικών γηπέδων, απαιτήθηκε πρόσβαση και στα υπόλοιπα.

Αβίαστα γίνεται κατανοητό  ότι πέντε γήπεδα είναι παραπάνω από αρκετά για εβδομήντα παιδιά, όπως επίσης και για τμήματα ενηλίκων, καθώς και για ατομικές προπονήσεις.

Επειδή λοιπόν, η περιουσία των κατοίκων του Χαϊδαρίου δεν είναι" ξέφραγο αμπέλι, αντέδρασα και έλαβα σθεναρή δράση, για να πραγματοποιηθεί το σωστό και το δίκαιο για όλους. Αυτό άλλωστε προστάζει η δημοκρατική και ευνομούμενη κοινωνία μας.

Σε κάθε περίπτωση, θα συνεχίζω ν' αντιπροσωπεύω τους συμπολίτες που με στήριξαν, αλλά και όσα η ίδια υποσχέθηκα εξαρχής, αγωνιζόμενη για τα συμφέροντα του Δήμου μας και μαζί, κάθε πολίτη, με όποιο τίμημα.

Υ.γ. Ήδη προς το Δήμαρχο έχει κατατεθεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα λειτουργίας των γηπέδων τένις και αμέσως μετά την έγκρισή του, θα εφαρμοστεί πιστά από το Δήμο. Το πρόγραμμα θα δοθεί στη δημοσιότητα, για να γνωρίζουν όλοι οι δημότες και να υπάρχει πλήρης διαφάνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου