Ακούστε μας Live





Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

Ακούσαμε το άλμπουμ των Γερμανών DARK SKY με τίτλο "Signs Of The Time"




 Οι γερόλυκοι του Melodic Heavy Metal από την Γερμανία  Dark Sky κυκλοφορήσαν μέσα στο 2023 την εβδόμη ολοκληρωμένη τους δουλειά με τίτλο “Signs Of The Time” (2023). Πριν προχωρήσουμε ας πούμε δυο λογία για την μπάντα: είναι ενεργή από το 1982, γύρο στα σαράντα χρονιά, είναι μια συναυλιακη μπάντα με πάρα πολλές εμφανίσεις στο ενεργητικό τους σε Βόρεια Ευρώπη αλλά και Αμερική, έχοντας δημιουργηθεί την χρυσή εποχή του Heavy Metal είναι φυσικό να έχουν επιρροές από άλλες μεγάλες μπάντες των περασμένων δεκαετιών.

 Το “Signs Of The Time είναι μια δουλειά με επιρροές από το παρελθόν και το μέλλον  τις Metal σκηνής και όχι μόνο, αυτό διαφαίνεται  σ’ όλες τις συνθέσεις του δίσκου από το “Heroes On Ice” που από την μια τα σκληρά riff στην κιθάρα, το νεοκλασικό σόλο και τα πλήκτρα να παίζουν μελωδίες που θυμίζουν Stratovarious και από την άλλη το ρεφρέν θυμίζει πολύ το Its A Sin των Pet Shop Boys. Το σκοτεινό “Signs Of The Time”ένα από τα καλύτερα κομμάτια του δίσκου, με τα κοφτά riff στην κιθάρα , τα  συμφωνικά μέρη στα πλήκτρα να φέρνουν στη μνήμη τους “Kamelot” , και ένα σόλο που θυμίζει πολύ τις Hair Metal μπάντες της δεκαετίας του 80. Μιλώντας για ταξίδια στο παρελθόν το “SanTropez” είναι το πιο χαρακτηριστικό, ευχάριστο,  μεταφέρει τον ακροατή στα ξέγνοιαστα χρόνια με τα αξέχαστα πάρτι, θυμίζοντας μας το σύνθημα “SexDrugs & Rockandroll” που χαρακτήρισε μια ολόκληρη γενιά. Το “In The Heat Of The Night” είναι ένα κομμάτι με πολλές επιρροές από τους Europe του “Final Countdown” στο κύριος μέρος και το σόλο να μοιάζει πολύ με εκείνα του βιρτουόζου της κιθάρας John Santriani. Το άλμπουμ κλείνει με το συναυλιακό κομμάτι “Stín Kátedral” μπαλαντοιδες μελαγχολικό, ο κατάλληλος τρόπος να κλείσει ένα τόσο ωραίο άλμπουμ.

 Οι Dark Sky κατάφεραν να γράψουν ένα άλμπουμ, που ακούγεται ευχάριστα, από ένα πολύ εύρη μουσικό κοινό, με κομμάτια ευχάριστα στο άκουσμα, και παραγωγή που κάνει ν ‘ακούγονται οι  παλιές μελωδίες με ανανεωμένο ήχο. Μια αξιόλογη δουλειά που πρέπει να υπάρχει σε κάθε δισκοθήκη.

 

https://www.facebook.com/profile.php?id=100021212336060&locale=it_IT 

https://www.facebook.com/darkskyF.page/?locale=it_IT 

https://www.instagram.com/dark_sky_band/ 

https://www.darkskyband.com/

 

DARK SKY - Signs Of The Time (Official Music Video) 

DARK SKY - Forgiveness (Official Music Video 4k) 2023 

Dark Sky - Heroes On Ice (Official Music Video 4K) 2023 

DARK SKY - Fools (Official Music Video) 2023