Ακούστε μας Live





Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Οι πιο διάσημες βούλες στον κόσμο! Online εκδήλωση για παιδιά

 


Ουτοπία: Κυκλοφόρησε το νέο τραγούδι του Πάνου Κατσιμίχα

 


Γνωρίζουμε την Αθήνα μέσα από δέκα θεματικές διαδικτυακές περιηγήσεις


 

200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση: Εμβληματικά κτήρια σε όλο τον κόσμο φωτίζονται γαλανόλευκα

 

Η Ισπανίδα BARBARA BLACK μιλάει στο Nlp Radio



Καλωσορίζουμε την Barbara Black και σας ευχαριστούμε για τη συνέντευξη! Η πανδημία είχε διάφορα αποτελέσματα στις μπάντες. Μερικές από αυτές παρέμειναν ανενεργές, ενώ άλλα εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία να συνθέσουν νέο υλικό. Πώς επηρέασε η πανδημία την Barbara Black;

Σας ευχαριστώ πολύ που με προσκαλέσατε εδώ! Αναγκαστήκαμε  να ακυρώσουμε την περιοδεία μας, δεν είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε ζωντανά το νέο μας άλμπουμ. Υποτίθεται ότι θα κυκλοφορούσαμε επίσης το επόμενο βιντεοκλίπ Queen Of Flies, αλλά λόγω των περιορισμών δεν είχαμε την ευκαιρία να το γυρίσουμε. Από προσωπικής πλευράς, ορισμένα μέλη της μπάντας έχουν χάσει τη δουλειά τους, ή ακόμα χειρότερα, στενούς συγγενείς.

 

Πότε δημιουργήσατε το συγκρότημα; Συστήστε τα μέλη στους αναγνώστες μας, περιγράψτε τη μουσική σας και δώστε μας μια σύντομη βιογραφία του συγκροτήματος.

Ο Nitro (ντράμερ), ο Javier (κιθάρα) και εγώ παίζαμε σε διαφορετικές μπάντες πριν από μερικά χρόνια και κάναμε πρόβα στο ίδιο στούντιο. Όλοι είχαμε μια πολύ καλή σχέση και κοινά μουσικά ενδιαφέροντα, οπότε αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε ένα συγκρότημα μαζί το 2015. Δύο χρόνια αργότερα ο Buffalo Marquez (μπάσο) μπήκε στη μπάντα και τελικά ο Cone (κιθάρα) το 2018. Ο ήχος μας γεννιέται από τις ρίζες του rock και έχει τη δύναμη του σημερινού metal. Το 2016 κυκλοφόρησε ένα EP με τίτλο Spiritual Rock και το 2017 το ολοκληρωμένο άλμπουμ Ad Libitum. Το single μας Shiva επιλέχθηκε και προχώρησε σε κάποιους προκριματικούς για την Eurovision. Γυρίσαμε μερικά βίντεο των singles Nice To Meet me και Southern Soul. Το 2017 πήγαμε περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο και το 2019 στην Ισπανία. Εν τω μεταξύ συνθέσαμε το πρόσφατο άλμπουμ Love, Death & Flies που κυκλοφόρησε το 2020. Θα βρείτε έναν πιο σκληρό metal ήχο σε αυτό το άλμπουμ. Έχουμε γυρίσει και μερικά βίντεο: Tiger Tamer, You Belong To Me και το lyric video Damnified.

 

Η τελευταία σας κυκλοφορία Love, Death & Flies κυκλοφόρησε το 2020. Λάβατε σε αυτό το άλμπουμ τα σχόλια που περιμένατε; Πώς νιώθεις για αυτό το άλμπουμ ένα χρόνο αργότερα;

Τα σχόλια ήταν πολύ πιο θετικά από ότι περιμέναμε, τόσο από τους οπαδούς όσο και από τον μουσικό τύπο Είμαστε πολύ περήφανοι για το «μωρό» μας: Love, Death & Flies.

 

Πριν το Love, Death & Flies κυκλοφορήσατε το Ad Libitum το 2017. Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ αυτών των 2 άλμπουμ;

Στο Ad Libitum μπορείτε να ακούσετε περισσότερα τραγούδια σε στυλ country και ακόμη απολαύσαμε τόσο πολύ που παίζαμε με τις διαφορετικές αποχρώσεις και τις ατμόσφαιρες. Αλλά στο Love, Death & Flies μπορείτε να ακούσετε την οργή μας, την ένταση μας και τον τρόπο που απολαμβάνουμε τη δύναμη του metal. Και στα δύο άλμπουμ μπορείτε να βρείτε διαφορετικά στυλ να αναμειγνύονται (rock, gospel, funky, metal,), αυτό είναι ένα από τα πράγματα που απολαμβάνουμε περισσότερο.

 

Ποιες είναι οι αγαπημένες σας μπάντες Rock / Metal και ποιες μπάντες σας ενέπνευσαν να συνθέσετε μουσική για την Barbara Black;

Μου αρέσουν συγκροτήματα όπως οι Alter Bridge, Black Stone Cherry, Blues Saraceno, Shinedown, In This Moment, Mr Big, Halestorm, Sixx A.M. και πολλά άλλα. Ακούμε όμως επίσης blues και country καλλιτέχνες όπως οι Jason Aldean, Craig Campbell ή Blackberry Smoke. Οι Nitro και Marquez λατρεύουν το στυλ των  Pantera, ο Javier αγαπά τον David Townsend και στον  Cone αρέσουν μπάντες όπως οι Lynyrd Skynyrd, Creedence και πολλά άλλα. Νομίζω ότι είναι ένα ενδιαφέρον μείγμα.

 

Πώς  είναι η ισπανική Rock / Metal σκηνή αυτό τον καιρό ; Ποιες ισπανικές μπάντες θα μας συνιστούσατε να τσεκάρουμε;

Υπάρχουν πολλές επαγγελματικές μπάντες και ταλαντούχοι συνάδελφοι. Και μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη γκάμα στυλ. Για παράδειγμα:  Born in Exile, Halo, Drago, Rayz, Monterrey, The Grassland Sinners, Eternal Psycho, Rabia Pérez, Alien Rock in Explosion ή Swim To Drown είναι μόνο μερικά παραδείγματα.

 

Ποιος είναι υπεύθυνος για τη σύνθεση στους Barbara Black; Είναι ένα συλλογικό έργο για εσάς ή ένα μέλος της μπάντας έρχεται απλά με ένα έτοιμο τραγούδι και κάνετε πρόβες για την ιδέα του;

Εξαρτάται από το τραγούδι. Η πιο συνηθισμένη κατάσταση είναι όταν κάποιος από εμάς φέρνει ένα riff ή μελωδία στο δωμάτιο προβών και όλοι μαζί αναπτύσσουν την ιδέα. Ο Nitro οργανώνει συνήθως τη μουσική δομή. Μετά από αυτό γράφω τους στίχους και δουλεύουμε για τις μουσικές ενορχηστρώσεις και τα backing vocals, ένα από τα πράγματα που μου αρέσουν περισσότερο.

 

Πόσο σημαντικοί είναι οι στίχοι για την Barbara Black, ποιος τους γράφει και ποια είναι τα  κύρια θέματα τους; Έχετε κάποιο συγκεκριμένο concept στα άλμπουμ σας;

Μου αρέσει να γράφω για τις προσωπικές μου εμπειρίες (ακόμα και τις παραφυσικές εμπειρίες που έζησα χαχαχα), για τις ιστορίες των ανθρώπων, τα δικαιώματα των ζώων, τον φεμινισμό και οποιοδήποτε θέμα που μπορεί να με εμπνεύσει και να αγγίξει την καρδιά μου. Παίρνω επίσης την έμπνευσή μου από βιβλία (Poe, Bécquer), σχεδιαστές μόδας (Palomo Spain), χαρακτήρες σειρών ή ταινιών (Queen of the Damned, Interview With the Vampire, Jeepers Creepers, Game of Thrones).

 

Ποια είναι η γνώμη σας για τα self-released άλμπουμ σε σχέση με τα άλμπουμ που κυκλοφορούν από εταιρείες;

Όταν κυκλοφορείς ένα άλμπουμ με την υποστήριξη μιας εταιρείας, έχεις κάποιον να σε βοηθήσει στην προώθηση και την προβολή της μουσικής σου, ένα πολύ σημαντικό πράγμα. Βλέπω πιο θετικά πράγματα από αυτή την πλευρά.

 

Πώς νιώθεις για τα διαδικτυακά μουσικά φεστιβάλ; Έχετε λάβει μέρος σε κάποιο από αυτά; Πόσο σημαντικό είναι για εσάς να επιστρέψετε ξανά στις σκηνές ζωντανά;

Παίξαμε πρόσφατα στο Vampire Fest, μια τόσο απίστευτη εμπειρία. Νομίζω ότι όσο ο Covid είναι εδώ, αυτό είναι ένα είδος λύσης, οπότε ναι, πρέπει να αναζητήσουμε νέες δυνατότητες και ευτυχώς ζούμε στην ψηφιακή εποχή. Αλλά φυσικά παίζοντας ζωντανά παρέα με τους θαυμαστές σας και την ενέργεια τους, είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα στον κόσμο. Επιπλέον, όλοι γνωρίζουμε ότι πουλάμε CD και γενικά merch στις συναυλίες και ότι πολλοί άνθρωποι εργάζονται σε αυτές τις εκδηλώσεις, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι το να είσαι μουσικός είναι επάγγελμα, καθώς και οι μηχανικοί ήχου, οι υπεύθυνοι για το backline και οι μάνατζερ.

 

Έχετε νέα τραγούδια; Έχετε σχέδια για το νέο σας άλμπουμ;

Ναι, έχουμε πολλές ιδέες για το νέο άλμπουμ, αυτή τη στιγμή το μόνο που θα σας πω είναι ότι πρόκειται να είναι concept.

 

Σας ευχόμαστε τα καλύτερα για την Barbara Black. Ως οπαδοί της μουσικής σας, απολαύσαμε πολύ και εκτιμήσαμε το Love, Death & Flies. Στείλτε το μήνυμά σας στους Έλληνες θαυμαστές σας και τα στοιχεία επικοινωνίας / merch σας. Οι τελευταίες λέξεις είναι δικές σας.

Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια και για αυτήν την υπέροχη συνέντευξη. Αν μου επιτρέπετε, θα ήθελα να θυμίσω στους metalheads ότι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα μας www.barbarablackrock.com/store και να πάρουν το άλμπουμ μας, μπλουζάκια, μάσκες, μαγνήτες… ό,τι θέλουν !! Η υποστήριξη του metal καλλιτέχνη που σας αρέσει, είναι πολύ σημαντικό για τη μουσική μας σκηνή. \Μ/

 

www.facebook.com/barbarablackoficial

@BarbaraBlack_

www.instagram.com/barbarablackoficial

www.youtube.com/barbarablackofficial

Αγάπη & rock !!


Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

SONIC BLΑST - NEO ΑΛΜΠΟΥΜ ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (BOERSMA RECORDS, GERMANY)

 




Ifigenia - Το Κόκκινο Ποτάμι (Cover)

 






Ifigenia - Το Κόκκινο Ποτάμι (Cover)

 

HURRICANE ON SATURN - νέο single “Outsider”



HOT SUNDAY BLOOD - single "No Way Out" από το άλμπουμ “Kein Licht”



 

Στέλλα Σαμαρά - singles «Ραντεβού Σε Κάποιο Αστέρι» και «Σ' Έχω Χάσει Πια» από την Heaven Music.

 



ONISM – νέο single “Past Internal”


Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

GRANDE FOX – single “Manganite” από το άλμπουμ “Empty nest”…+ Official Studio Clip

 



JOHN MCRIS – νέο instrumental άλμπουμ “ARK” από την Symmetric Records



Δημήτρης Κανελλόπουλος (Domenica) – νέες κυκλοφορίες 2021

 


LUPE – “Eyes Cold” από το επερχόμενο άλμπουμ “Dark Room”

 



Domenica – Μη φεύγεις (acoustic 2021)

 


SILENT WINTER - “Empire of Sins” – νέο Cinematic 4k Animated video

 


Θεωρώ ότι η πολιτεία και η κυβέρνηση έχουν ξεχάσει όλο τον καλλιτεχνικό κλάδο δίνοντας «ψίχουλα» - Ο Νικόλας Λάππας μιλάει στο Nlp Radio


Online εκδήλωση για παιδιά - Γιορτάζουμε την Eλληνική Eπανάσταση