Ακούστε μας Live





Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Απέραντη θλίψη στο πανελλήνιο για τον Θεόφιλο Βανδώρο - Αυτή είναι η αιτία θανάτου του

  


Απέραντη θλίψη στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει ο ξαφνικός θάνατος του γνωστού ηθοποιού Θεόφιλου Βανδώρου σε ηλικία 60 ετών.


Τη θλιβερή είδηση του θανάτου έκανε γνωστή ξημερώματα Πέμπτης ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας.



Ο γνωστός ηθοποιός έχασε δυστυχώς τη μάχη με τον καρκίνο, ταλαιπωρήθηκε αρκετά από την θανατηφόρα αρρώστια σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στην εκπομπή Ευτυχείτε ο πατέρας του, που είναι 96 ετών σήμερα.


Ο Θεόφιλος Βανδώρος γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και παράλληλα στο DEREE College Ψυχολογία και Κοινωνιολογία).


Επί μία δεκαετία έζησε στο Παρίσι όπου συνέχισε τις σπουδές του στην υποκριτική κάνοντας και τις πρώτες του δουλειές μαζί με το Κορνήλιο Καστοριάδη και τον Αντρέα Βουτσινά.



Επιστρέφοντας στην Ελλάδα έπαιξε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές όπως οι «Τμήμα Ηθών», «Λάμψη», «Φιλοδοξίες» και συνεργάστηκε με γνωστούς σκηνοθέτες μεταξύ των οποίων και οι Γ. Κορδέλλας , Μ. Μανουσέκης κ.α.


Παράλληλα είχε έντονη παρουσία και στο ελληνικό θέατρο παίζοντας αρχαίο δράμα, κλασικά αλλά και σύγχρονα έργα, ανάμεσα στα οποία και τα «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, «Ιφιγένεια εν Ταύροις» του Ευριπίδη, «Αντιγόνη» του Ανούιγ, «Ματωμένος Γάμος« του Λόρκα κ.α.


Πριν από δύο περίπου χρόνια είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση στο στομάχι. Πατέρας του είναι ο παλαίμαχος ηθοποιός, Νίκος Βανδώρος ο οποίος είναι 97 ετών.


Άλλες συμμετοχές: Εμένα φοβάμαι (2010) Singles 1 (2005) ‘Έκτακτη συμμετοχή Σύνορα αγάπης (1999) Ναρκωτικά στα θρανία (1989) Φιλοδοξίες


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου