Ακούστε μας Live





Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση: Εμβληματικά κτήρια σε όλο τον κόσμο φωτίζονται γαλανόλευκα

 

Την Πέμπτη 25 Μαρτίου, όλος ο κόσμος θα «ντυθεί» στα γαλανόλευκα για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821

Σε κάθε γωνιά του πλανήτη με έντονη παρουσία της ελληνικής διασποράς, εμβληματικά μνημεία θα φωτιστούν με μπλε και λευκό χρώμα, για να τιμήσουν τη σημαντική αυτή επέτειο για το ελληνικό έθνος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του GreekReporter, μια σειρά από πόλεις στις ΗΠΑ θα φωτίσουν μνημεία και σημαντικά κτήρια τους με το μπλε χρώμα της ελληνικής σημαίας για ένα βράδυ. Για παράδειγμα, στην πολιτεία της Καλιφόρνια θα φωτιστεί το Δημαρχείο του Σαν Φρανσίσκο, αλλά και οι διάσημοι πυλώνες έξω από το διεθνές αεροδρόμιο, LAX, μετά από πρωτοβουλία της United Hellenic American Societies of Northern California (UHAS) και τον πρόεδρο της, Τάσο Ζωγράφο.

San Francisco City Hall, Credits: Taso Zografos

San Francisco City Hall, Credits: Taso Zografos

Στη Βοστώνη, τη Μασαχουσέτη, το Πρόβιντενς, το Ρόουντ Άιλαντ, το Νιού Χαμπσάιρ, το Λόουελ, το Μάντσεστερ των ΗΠΑ θα φωτίσουν μπλε τις εμβληματικές γέφυρές τους, αλλά και τα δημαρχεία τους για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.


 

Στον Καναδά θα υπάρξει ανάλογος εορτασμός με τον φωτισμό του εμβληματικού CN Tower στο Τορόντο, την Τετάρτη 24 Μαρτίου μετά τη δύση του ηλίου, ενώ θα φωτιστεί και το «θαύμα της φύσης» που μοιράζονται οι ΗΠΑ με τον Καναδά, οι Καταρράκτες του Νιαγάρα. Ο φωτισμός θα πραγματοποιηθεί την 25η Μαρτίου σε livestream στην ιστοσελίδα τους, στις 4 το πρωί.

credit: Greek Orthodox Archdiocese of Australia

credit: Greek Orthodox Archdiocese of Australia

Τέλος, στην Αυστραλία, μία χώρα με σημαντική παρουσία της ελληνικής ομογένειας, θα στολιστεί με την ελληνική σημαία η φημισμένη Όπερα του Σίδνεϋ στις 25 Μαρτίου.

Με πληροφορίες από το GreekReporter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: monopoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου