Ακούστε μας Live

Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

Ακούσαμε το νέο τραγούδι της Ειρήνης Χρυσoβαλάντως Κόκκαλη με τίτλο «Ανδρονίκη» από την Spider Music


Η Ειρήνη μας συστήθηκε δισκογραφικά μέσω της εταιρίας μας Spider Music, τον Οκτώβρη του 2021 με την διασκευή του παραδοσιακού μας "Θαλασσάκι" σε επιμέλεια και σκηνοθεσία του Δημοσθένη Κωστόπουλου και τώρα επιστρέφει με το νέο της κομμάτι με τίτλο “Ανδρονίκη”, στο οποίο πάλι έχει βάλει το χεράκι του ο Δημοσθένης.

H “Ανδρονίκη”, που κυκλοφορεί πάλι από την
Spider Music, είναι ένα Δημοτικό, αφηγηματικό τραγούδι από την Κύπρο,  οι στίχοι που περιγράφουν ένα πραγματικό περιστατικό, που λέγεται πως συνέβη σε «μέρη ελληνικά» ή για την ακρίβεια στα «μέρη της Ελλάς» η προέλευση του τραγουδιού έχει διχάσει ευχάριστα. Με ρίζες βαθιές στον χρόνο, έχουμε αναζητήσει την προέλευση  του τραγουδιού και η ιστορία αναφέρει την άτυχη κοπέλα ως Ανδρονίκη ή Φεβρωνία / Πεφρωνία, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.


Το κομμάτι αυτό, έχει παρθεί από την καλλιτέχνιδα Ειρήνη Χρυσοβαλάντω Κόκκαλη και έχει διασκευαστεί μέσα από μία πολύ ιδιαίτερη προσέγγιση. Είναι γνωστό εξάλλου, ότι η Ειρήνη είναι μια νέα καλλιτέχνης που τιμά την Ελληνική Παράδοση και με την εκπληκτική της ερμηνεία μπορεί να μας κάνει να ταξιδέψουμε σε κόσμους που έχουν θαφτεί στον χρόνο, αλλά εδώ πραγματικά ξέρει πως να κινηθεί και να σε κάνει βρεις τις ρίζες σου γύρω από την παραδοσιακή μουσική!
Έχει αυτό το “κάτι” που χρειάζεται να διαθέτει ένας καλλιτέχνης; για να τραγουδήσει τέτοιου είδους τραγούδια. Δεν είναι καθόλου εύκολα ούτε στην ερμηνεία, ούτε στη σύνθεση τους, αλλά η Ειρήνη δείχνει για ακόμα μία φορά το ποιόν της και καταφέρνει να το κάνει κτήμα της.

Μέσα από μία ιδιαίτερη επιλογή στο χτίσιμο του τραγουδιού “Ανδρονίκη”, η Ειρήνη Χρυσοβαλάντω Κόκκαλη φτάνει στα αυτιά μας με τη γλυκιά της φωνή, η οποία μας θυμίζει γιατί η συγκεκριμένμη καλλιτέχνιδα ξεχωρίζει! Όποτε την ακούμε είναι εκεί για να μας δημιουργήσει έκπληξη με τον τρόπο που μπορεί να σε κάνει να μαγευτείς από το λαρύγγι της! Απλά μοναδική και πιο φρέσκια από ποτέ, προσφέροντας στον ακροατή συναισθήματα αλλά και τον σεβασμό που αρμόζει, για να εκτεθεί άρτια αυτή τη πανέμορφη μουσική διαχρονικότητα που αναβλύζει από το συγκεκριμένο τραγούδι!

Και εκεί έρχεται και το
video από τον Δημοσθένη Κωστόπουλο, που δίνει εικόνα σε όλο αυτό το εκπληκτικό σύνολο με την μοναδική του χαρισματικότητα, με αποτέλεσμα το τραγούδι “Ανδρονίκη” να απογειώνεται!

Ένα πολύ όμορφο κομμάτι που γεννά συναισθήματα και συγκινήσεις! Μπράβο Ειρήνη Χρυσοβαλάντω Κόκκαλη! Για ακόμα μία φορά μας κέρδισες!

 


https://www.facebook.com/SpiderMusicLBL/ 

www.spider-music.com 

https://www.youtube.com/channel/UCkMfQaoZAfJVGftW6SejM3w 

Ειρήνη Χρυσοβαλάντω Κόκκαλη | Ανδρονίκη | Official Video Clip© 

https://www.youtube.com/watch?v=cQnPUswjd2E 

 


 

Μαρία Βασιλοπούλου / Αρετή Κοκκίνου - "Τα λάθη.... και τα πάθη" Παρασκευή 6 Μαΐου @ Sound bistrot

 Μαρία Βασιλοπούλου / Αρετή Κοκκίνου - "Τα λάθη.... και τα πάθη" Παρασκευή 6 Μαΐου @ Sound bistrot 

 

Το τραγούδι από τότε που υπάρχει ...έχει τιμήσει δεόντως τα πάθη των ανθρώπων σε όλες τους τις εκφράσεις . Έτσι, η Αρετή Κοκκίνου με την κιθάρα της και η Μαρία Βασιλοπούλου με την υπέροχη φωνή της ,σας καλούν στην παρέα τους  ,να απολαύσετε μαζί τους ,την άτακτη πλευρά της ανθρώπινης φύσης , με διακριτικό χιούμορ και σκωπτική διάθεση ,μέσα από τις ιστορίες των τραγουδιών . 

Στο Sound bistrot, στον Πειραιά - Κολοκοτρώνη 102 - την Παρασκευή 6 Μαΐου, στις 9.30μ.μ.  

 

Facebook event: https://www.facebook.com/events/524440435920528

Έναρξη 9.30μ.μ.  

Ελάχ. Κατανάλωση 10 Ευρώ 

 

SOUND BISTROT 

Κολοκοτρώνη 102 – Πειραιάς 

Τηλ. 213 0442723 

Μήδεια Χουρσουλίδου / Γιάννης Λεκόπουλος live @ «XΥΤΗΡΙΟ» ( Κήπος ) - Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

 Μήδεια Χουρσουλίδου Γιάννης Λεκόπουλος 

live 

«XΥΤΗΡΙΟ» ( Κήπος ) 

Παρασκευή 13 Μαΐου 2022 

Η Μήδεια Χουρσουλίδου, ερμηνεύτρια με μια ιδιαίτερη διαδρομή τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, συναντά ξανά επί σκηνής τον αγαπημένο ερμηνευτή Γιάννη Λεκόπουλο, την Παρασκευή 13 Μαΐου στον υπέροχο κήπο του ΧΥΤΗΡΙΟY. 

Οι δύο καλλιτέχνες θα μας ταξιδέψουν με αγαπημένα τραγούδια από τον χώρο της Ethnic,λαϊκής και έντεχνης σκηνής, καθώς και επιλογές από τη δισκογραφία τους. 

Σας καλούμε να γίνουμε μια όμορφη παρέα, να τραγουδήσουμε και να περάσουμε μια όμορφη βραδιά που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη . 

Μαζί τους οι μουσικοί: 

Μάρκος Κώτσιας : πιάνο 

Μαρία Νίττη: Ακκορντεόν 

– Βαγγέλης Ζωγράφος: Κοντραμπάσο
 

Καλλιτεχνική επιμέλεια προγράμματος: Αρετή Κοκκίνου 

  ------------------
Έναρξη: 21.00 

Είσοδος : 10 €  
(προπώληση εισιτηρίων στο Ticketplus  :https://www.ticketplus.gr/event?id=225 και στο ταμείο του θεάτρου) 

 

Facebook event: https://www.facebook.com/events/656424018989885 

 

 «ΧΥΤΗΡΙΟ - ΚΗΠΟΣ» : Ιερά Οδός 44 ,Γκάζι (Αθήνα)

                                               Tηλ.κρατήσεων: 210 3412313 

“Της Ανατολής Πατρίδα” – Παρασκευή 13 Μαΐου στο Μπαράκι της Διδότου

 


Μέσα από τα γυρίσματα της Ιστορίας πολύ συχνά η “Πατρίδα” γίνεται “Όπου γης Πατρίδα”. Τα χρώματα της μνήμης, όμως, μένουν. Στο πρόγραμμα “Της Ανατολής Πατρίδα” οι ερμηνευτές Θέλμα Καραγιάννη και Κώστας Μάντζιος συμπράττουν με την συνθέτη Αρετή Κοκκίνου παρουσιάζοντας εικόνες μνήμης του ελληνισμού της Ανατολής, μέσα από παραδοσιακά και σύγχρονα τραγούδια. 

 

Στην παράσταση μεταξύ των άλλων θα ακουστούν τραγούδια από το μουσικοποιητικό έργο “Στη Σμύρνη Κάποτε” σε ποίηση και κείμενα του Θανάση Σάλτα και μουσική της Αρετής Κοκκίνου, καθώς και απόσπασμα από το έργο “Αήττητο Αλάτι” , σε ποίηση Ηλία Παπακωνσταντίνου και μουσική της Αρετής Κοκκίνου. 

 

Στη βραδιά θα συμμετέχουν ο ποιητής και συγγραφέας Θανάσης Σάλτας και η ηθοποιός και σκηνοθέτης Ιωάννα Μαστοράκη. 

 

Εκτός από την Αρετή Κοκκίνου στην κιθάρα και το μαντολίνο το πρόγραμμα θα πλαισιώσουν οι άξιοι μουσικοί Γεωργία Μαρίνη (βιολί) και Σταύρος Παργινός (βιολοντσέλο). 

 

Μουσική επιμέλειαΑρετή Κοκκίνου 

 

Facebook event: https://www.facebook.com/events/412838500241145 

 

 

Παρασκευή 13 Μαΐου 

Το Μπαράκι της Διδότου 

Ώρα έναρξης 21:30 

Είσοδος 8 Ευρώ Διδότου 3 – Αθήνα 

Τηλ. 210 3642990 

https://www.facebook.com/barakitisdidotou/ 

Η Symmetric Records του Bob Katsionis παρουσιάζει με υπερηφάνεια τον πρώτο δίσκο του heavy/power metal συγκροτήματος Sands Of Eternity.


------------------------------------------------------- 

 *** ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ***
 

Καλλιτέχνης:  SANDS OF ETERNITY 

Τίτλος:  “Beyond The Realms Of Time” 

Χώρα:  Ελλάδα 

Είδος:  Heavy / Power / Epic Metal 

Εταιρεία:  Symmetric Records 

Ημερομηνία Κυκλοφορίας:  6 Μαΐου 2022 

 

 

Η Symmetric Records του Bob Katsionis παρουσιάζει με υπερηφάνεια τον πρώτο δίσκο του heavy/power metal συγκροτήματος Sands Of Eternity. 

Οι Sands Of Eternity αποτελούν την εξέλιξη των Hourglass Sands Of Eternity, γνωστότεροι ως Hourglass SOE, που σχηματίσθηκαν στη Αθήνα το 1996. Μετά από δύο demo οι Hourglass SOE κυκλοφόρησαν τον πρώτο – και τελευταίο – δίσκο τους (“Journey To Infinity” – 2002) και στη συνέχεια το συγκρότημα διαλύθηκε. 

Παρόλα αυτά ο κιθαρίστας και βασικός συνθέτης της μπάντας Γιάννης Ιωακειμίδης συνέχισε να γράφει heavy/power τραγούδια τα επόμενα χρόνια έως ότου το υλικό που συσσωρεύτηκε κάλυπτε έναν ολόκληρο δίσκο. 

Το γεγονός αυτό ενισχύθηκε από τα ίχνη που είχαν αφήσει οι Hourglass SOE στο internet και που έφεραν αναμνήσεις καθώς και ορισμένα απρόσμενα αποτελέσματα, όπως ο δίσκος της μπάντας να πωλείται online έως 600$ αλλά και ένα φόρουμ που αναφερόταν με όμορφα λόγια στην μπάντα τα οποία οδήγησαν τον Γιάννη Ιωακειμίδη να αναζητήσει τρόπους να ηχογραφήσει το νέο του υλικό. Έτσι, από τις στάχτες των Hourglass SOE δημιουργήθηκαν οι Sands Of Eternity όπου μαζί με τον τραγουδιστή Μιχάλη “Dice” Παπαδάκη και τον παραγωγό Bob Katsionis το υλικό πήρε τελικά την μορφή ενός νέου δίσκου με 10 τραγούδια, του “Beyond The Realms Of Time”. Το ύφος του δίσκου είναι πιστό στις heavy/power καταβολές του προηγούμενου σχήματος εξελισσόμενο παράλληλα σε ήχο, στίχους, μουσικές συνθέσεις και αισθητική. 

Η μουσική είναι επηρεασμένη από θρυλικά σχήματα στον χώρο του heavy metal και του power metal όπως οι WarlordHelloweenHammerfallKamelotStratovarius και Judas Priest ενώ οι στίχοι κινούνται σε πιο προσωπικές αναζητήσεις και μονοπάτια. 

Την εικαστική επιμέλεια του δίσκου ανέλαβε ο εξαίρετος καλλιτέχνης Uwe Jarling ( www.jarling-arts.com ) όπου δείχνει ένα πέρασμα μέσα στον χρόνο σηματοδοτώντας τη νέα εποχή της μπάντας. 

 

Ακολουθώντας την πολιτική των κυκλοφοριών της Symmetric Records, το "Beyond The Realms Of Time" δεν θα είναι πλήρως διαθέσιμο μέσω οποιασδήποτε υπηρεσίας streaming (όπως το Spotify ή το iTunes κ.λπ.) και μπορεί να παραγγελθεί μόνο απευθείας από το Bandcamp της Symmetric Records σε ψηφιακή ή φυσική μορφή DeluxeDigipakCD με 8-σέλιδο booklet που μπορείτε να την βρείτε μόνο εδώ:  

https://sandsofeternity.bandcamp.com/ 

Σελίδα Facebook: https://www.facebook.com/SandsOfEternityOfficial 

Instagram: sands.of.eternity_official 

 

 

 

 

"Shadows Of Light" [Lyric Video 2022] 

 (Δείτε το εδώ) 

https://www.youtube.com/watch?v=QMqzlwoun18 

 

TRACKLISTING: 

1. Still Awake 

2. Enlightened (Mighty Warrior) 

3. The Hitman
4. Faded
5. Red Flag 

6. Desire
7. Shadows Of Light
8.  A Different Way
9. So Far Away (A Soldier’s Cry) 

10. Beyond The Limits 

Μουσική & Στίχοι: Γιάννης Ιωακειμίδης
 

LINE UP:
Γιάννης Ιωακειμίδης: Κιθάρες 

Μιχάλης “Dice” Παπαδάκης: Φωνητικά 

Θανάσης Σκουτέλης: Μπάσο 

Βαγγέλης Καλέντζης: Πλήκτρα 

Μιχάλης Σκουτέλης: Τύμπανα 

Κώστας Νάνος: Κιθάρες 

 

CREDITS:
Παραγωγή και Μίξη: Bob Katsionis
Ηχογραφήθηκε Φεβ.- Νοε. 2021 στο Sound Symmetry Studio, Αθήνα 

Πλήκτρα στο δίσκο: Bob Katsionis
Mastering: Νάσος Νομικός, VU Productions, Πειραιάς  

Artwork: Uwe Jarling ( www.jarling-arts.com )