Ακούστε μας Live

Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

Παρουσίαση βιβλίου Σπύρου Πετρουλάκη "Κατά Ιωάννη" - Σύλλογος Κρητών Αιγάλεω, το βιβλιοπωλείο Αναζήτηση και οι Εκδόσεις ΜίνωαςΟ Σύλλογος Κρητών Αιγάλεω, το βιβλιοπωλείο Αναζήτηση και οι Εκδόσεις Μίνωας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του συγγραφέα Σπύρου Πετρουλάκη!Την Τετάρτη 25/05 στις 20:00, ο συγγραφέας θα βρίσκεται στο Πνευματικό Κέντρο Γιάννης Ρίτσος για να παρουσιάσει το νέο του μυθιστόρημα με τίτλο Κατά Ιωάννη.


Μαζί του θα είναι η Μαρία Παναγοπούλου, συγγραφέας και ο Γιάννης Κουτούλιας, Ιστορικός - αρχαιολόγος. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο ηθοποιός Μιχάλης Αεράκης, ενώ την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά οι Ηλίας Παυλίδης (λύρα) και Μανώλης Φετοκάκης (λαούτο).
Χορός: Συγκρότημα Συλλόγου Κρητών Αιγάλεω

Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.Link εκδηλωσης: https://fb.me/e/3lhlPlTfP


Περίληψη

Χανιά, σήμερα
Στην Ιερά Μονή της Παναγιάς Ακρωτηριανής ο συντηρητής έργων τέχνης Σταύρος Βεγράκης ανακαλύπτει μια αριστουργηματική και συνάμα «βλάσφημη» εικόνα, που κανείς δεν θα περίμενε να βρίσκεται σ’ ένα μοναστήρι. Ποιος είναι, άραγε, ο άγνωστος δημιουργός της, του οποίου την τέχνη χαρακτηρίζει ένας γνήσιος και απαράμιλλος ρεαλισμός, και κυρίως πώς έφτασε να ακολουθήσει μια τόσο τολμηρή τεχνική στις αγιογραφίες του;
Σε ένα ταξίδι του στη Σμύρνη ο Βεγράκης θα βρει την άκρη της ιστορίας σε ένα εντελώς απρόσμενο μέρος. Επιστρέφοντας στα Χανιά, θα του αποκαλυφθεί μια τραγική ιστορία, βαθιά θαμμένη στη μνήμη της πόλης.

Χανιά, 1900-1922
Μια μάνα ψαλιδίζει με άκαρδο πείσμα τις φτερούγες που πάνε να φυτρώσουν στις πλάτες του παιδιού της. Ξεφεύγοντας για λίγο από το υγρό υπόγειο, τη φυλακή του, ο Ιωάννης, ένας «ατελής» άνθρωπος, πασχίζει να φτάσει στην τελειότητα. Ο νεαρός ζωγράφος τολμά το αδιανόητο, αδιαφορώντας για το τίμημα. Βλασφημία ή ωδή στον έρωτα είναι η δημιουργία του; Ποιος, όμως, μπορεί να κρίνει την τέχνη που πηγάζει από την αλήθεια της ψυχής;
Στη δίνη της ανασφάλειας και των τραγικών ιστορικών γεγονότων, δύο νέα παιδιά δεν διστάζουν να ερωτευτούν μέχρις εσχάτων. Έναν αιώ­να μετά, η αγάπη, η ανθρώπινη αναλγησία και το φοβερό τέλος είναι αδύνατο να ξεχαστούν…Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου