Ακούστε μας Live





Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

Ακούσαμε το άλμπουμ “Είπες θα πάγω σ΄ άλλη γη” από τον Κωνσταντίνο Κάλλια



Ο Κωνσταντίνος Κάλλιας είναι εδώ με το album του με τίτλο “Είπες θα πάγω σ΄ άλλη γη” που κυκλοφορεί από την Spider Music ψηφιακά αλλά και σε φυσικό προϊόν.

 

Το project αυτό αποτελεί έμπνευση του Κωνσταντίνου Κάλλια,  από 8 επικά ποιήματα του Κωνσταντίνου Καβάφη και πιο συγκεκριμένα από τα «η Πόλις», «Για να ρθουν», «Κεριά», «Φωνές», «Τείχη», «Έτσι πολύ ατένισα», «Όσο μπορείς» και «θάλασσα του πρωινού» . Τα 6 από τα 8 έργα του δίσκου ερμηνεύονται μοναδικά από τον Παντελή Θεοχαρίδη, ενώ στα υπόλοιπα δύο έργα συμμετέχουν η Αφροδίτη Μάνου και η Δανάη Καλογιάννη.

 

Έχουν γίνει πραγματικά πολύ εύστοχες επιλογές στην επιλογή συνεργατών αυτού του δίσκου από τον Κωνσταντίνο, ο οποίος δικαιώνεται. Οι τρεις συνεργάτες ξέρουν πραγματικά πώς να κατανοήσουν το όλο concept που θέλει να χτιστεί γύρω από το album και να προβάλλουν στον ακροατή τα συναισθήματα που αποτυπώνονται μέσα από τα ποιήματα του Κωνσταντίνου Καβάφη. Τόσο ο Παντελής Θεοχαρίδης, όσο και η Αφροδίτη Μάνου με τη Δανάη Καλογιάννη, είναι αξιέπαινοι καλλιτέχνες που στον συγκεκριμένο δίσκο, μπορούν να σε συγκινήσουν μέσα από την ερμηνεία των μελοποιημένων ποιημάτων και να φέρουν εις πέρας αυτό το πολύ όμορφο και συνάμα σημαντικό έργο που έχουν αναλάβει.

 

Η χροιά της φωνής τους μπορεί να σε ταξιδέψει και να σε κάνει να αγαπήσεις παραπάνω τα συγκεκριμένα έργα του Κωνσταντίνου Καβάφη, τα οποία βλέπεις να αποκτούν φωνή που αγγίζει στον τέλειο βαθμό στην εκφραστικότητα τους!

 

Είναι ειλικρινά μία πολύ όμορφη προσέγγιση που γίνεται από τον Κωνσταντίνο Κάλλια, ο οποίος όπως αναφέρει, έχει δανειστεί το στίχο του ποιητή και μέσα από τις μουσικές που έχει γράψει σε αυτό το cd παρουσιάζονται στον ακροατή ήχοι από τη πρώτη ποίηση της ζωής μας. Φυσικά, όλο αυτό γίνεται υπό τον μεγάλο σεβασμό που δείχνει ο Κωνσταντίνος και οι υπόλοιποι καλλιτέχνες προς το πρόσωπο του ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά αξιέπαινο!

 

Μέσα από τη μουσική του Κωνσταντίνου που κινείται σε πολύ μελωδικά μοτίβα, με τις μουσικές να ακολουθούν τη ροή και την ατμόσφαιρα των έργων, φτάνουμε στο σημείο να έχουμε μελοποίηση που ταιριάζει γάντι στο ύφος τόσο του ποιητή όσο και των έργων αυτών. Έχει γίνει ειλικρινά μία πολύ έξυπνη μεταφορά των ποιημάτων στον μουσικό κόσμο από τον Κωνσταντίνο Κάλλια, ο οποίος αν και είναι ήδη γνωστός για το τι μπορεί να κάνει εδώ πραγματικά μεγαλουργεί!

 

Ο Κωνσταντίνος Καβάφης θα ήταν πραγματικά υπερήφανος αν μπορούσε να ακούσει το album του Κωνσταντίνο Κάλλια με  τίτλο “Είπες θα πάγω σ΄ άλλη γη”, διότι αποτελεί ένα πολύ όμορφο μελωδικό τραγούδι του υπό την πένα του μεγάλου ποιητή!

 

https://www.facebook.com/SpiderMusicLBL/ 

www.spider-music.com 

https://www.youtube.com/channel/UCkMfQaoZAfJVGftW6SejM3w 

Ακούστε όλο το άλμπουμ ΕΔΩ 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου