Ακούστε μας Live





Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

O Bob Katsionis ανακοινώνει τους STRAY GODS, το νέο του…”#μονομεηντεν” project!

 

ZUMBI – single “DESERT FLOWER” από το άλμπουμ “AHEAD OF TIME”

 



ΑΝΤΩΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ - ΠΑΡΑΤΑ ΤΑ ΟΛΑ | 2021 edition |

 


Κωνσταντίνα Ψυχάρη & Βασίλης Σπηλιόπουλος - «Κανελλόριζα» από την Spider Music

 



Νικόλας Λάππας – νέο single «Άγριες θάλασσες» από την Spider Music

 



Νικόλας Λάππας | Άγριες Θάλασσες | Official Lyric Video©

(Δείτε το εδώ)

https://www.youtube.com/watch?v=9x3TslUWokY

 

 

Η Spider Music, σας παρουσιάζει το νέο τραγούδι του Νικόλα Λάππα με τον τίτλο «Άγριες Θάλασσες» , σε μουσική του Κώστα Γοντικάκη και στίχους της Φαίης Κωνσταντινίδου.

 

 

Ο Νικόλας Λάππας γεννήθηκε στην Πάτρα. Σε μικρή ηλικία ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και στα δώδεκά του είχε την ευκαιρία να τραγουδά καθώς ο πατέρας του είναι ιδιοκτήτης Μουσικής Σκηνής. Σε ηλικία 18 ετών υπέγραψε το πρώτο του δισκογραφικό συμβόλαιο. Λίγους μήνες μετά κυκλοφόρησε η επανεκτέλεση του τραγουδιού «Στη ρωγμή του χρόνου» των Νίκου Παπάζογλου και Μανώλη Ρασούλη.

Το 2020 ο Νικόλας Λάππας ερμηνεύει  το “Ένας Δόκιμος Στη Γέφυρα Εν Ώρα Κινδύνου” σε ποίηση Νίκου Καββαδία και μουσική Δημήτρη Τσιβούλα.

 

Κυκλοφορεί από την  Spider Music.

 

 

 

Official links

https://www.facebook.com/SpiderMusicLBL/

www.spider-music.com

 

Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Ακούσαμε το άλμπουμ των FRAGMENT SOUL με τίτλο "Axiom of Choice"



FRAGMENT SOUL – album “Axiom of Choice” (7 Μαΐου 2021, Sleaszy Rider Records)

 


Σκοτάδι, στεναχώρια, και γκριζίλα.

Αυτά είναι τρία χαρακτηριστικά για τους Έλληνες metallers, Fragment Soul που φέτος κυκλοφορούν το ντεμπούτο τους. Η Κέρκυρα μάλιστα, έχει παράδοση σε αυτό το μπαρόκ ταμπεραμέντο, όπου παρέα με τις όποιες επιρροές, μας δίνουν αυτό το τρομερό συναίσθημα του "Axiom Of Choice".

 

Με doom και gothic επιρροές, και μια Σκανδιναβική αύρα, που ταιριάζει με την όλη ψύχρα του δίσκου, η διάθεση που δημιουργείται στο εν λόγω  άλμπουμ, δείχνει όλη τη μελαγχολία, την αγωνία και τον πόνο,, σε ένα κλίμα που κυριαρχείται από μια βαριά και ογκώδη θλίψη.

 

Μεταξύ ακραίου πόνου και καθαρής εξιλέωσης, to Αxiom Of Choice παντρεύει στοιχεία και επιτυγχάνει ένα συγκινητικό αποτέλεσμα. Παράμετρος αυτού μάλιστα είναι και η φωνή της Heike Langhans από τους Draconian που ταιριάζει τέλεια σε όλο το ύφος, προσθέτοντας και μια αιθέρια πινελιά, ενώ και ο Egan O Rourke δεν διαφοροποιείται από αυτό το μήκος κύματος.

Με ένα μεστό αποτέλεσμα, ανάλογο του Ευρωπαϊκού Βορρά, οι Έλληνες metallers δίνουν πόνο κυριολεκτικά και μεταφορικά.

 

Η κουλτούρα της Κέρκυρας, και η δυτική επιρροή, ενώνονται με το μεταλλικό ύφος, σε ένα αφενός ρομαντικό και αφετέρου ογκώδες σκηνικό, με αργόσυρτα και βομβώδη, μελαγχολικά στοιχεία. Αν αυτή μάλιστα είναι μόνο η αρχή της μπάντας, σίγουρα περιμένουμε εναγωνίως για το τι μέλλει γενέσθαι.

 

https://www.facebook.com/FragmentSoul

https://www.instagram.com/fragment.soul

https://fragmentsoul.bandcamp.com/

https://www.youtube.com/channel/UC8wdOUPEaZWw8whDc2mGL8A

https://open.spotify.com/artist/2VsKiASSkRwzniSx3o6vL4?si=jqSFqi9ERjiMy_IUx-h_Jg&fbclid=IwAR0WzevDYneVSM2E7g2oQKBLkp5OfbCfUnf7JyhB5UL5LHmAOkHHoWtk13k&nd=1

 

 

Fragment Soul- feat.Heike Langhans- A Choice Between Two Evils(Official Video)

https://www.youtube.com/watch?v=E9Aj5GuLhvo

Fragment Soul - Axiom of Choice feat. Heike Langhans (Album Stream)

https://www.youtube.com/watch?v=XQupuFFlbOo

 

 

 

Ακούσαμε το άλμπουμ των "D.K. & the Band" με τίτλο "Too little too late"



DK AND THE BAND – album “Too little too late”...(2020, Spider Music)

 

Τσάρλεστον, σκαραβαίοι, σεβρολέτ και Έλβις....τι θυμίζουν όλα αυτά;

Φυσικά το φάσμα των 50s και 60s, που άφησε ένα ανεξίτηλο στίγμα στην ποπ κουλτούρα των επόμενων χρόνων.  Σε ένα φρεσκάρισμα αλλοτινών εποχών, με αγάπη για το παρελθόν αλλά και την αναγέννηση τέτοιων ιδιαίτερων ήχων, το 'Too Little Too Late" από τους Έλληνες DK And The Band, έρχεται για να μας προσφέρει κάτι εξαιρετικό.

 

Ροκ εν ρολ και φάνκι διάθεση που δίνει έναν αέρα από στιγμές και εποχές που δε ζήσαμε ποτέ, έχοντας μπρίο, χρώμα και σκέρτσο. Όλα αυτά μάλιστα, μέσα σε ένα χορευτικό, "ροκαμπιλάδικο" κλίμα, που μοιάζει σαν να έχει στρώσει την  πίστα για φιγούρες, όσο η μπάντα αποτυπώνει πιστά, ζωντανά και μελωδικά τέτοιους ήχους.

 

Με άφθονο groove, ωραία μπάσα και ύφος που σε μαγεύει, το άλμπουμ των Ελλήνων retro rockers (μια ταμπέλα που τους χαρακτηρίζει και τέλεια), κάνει μια όμορφη νυχτερινή βόλτα στις μεγαλουπόλεις της Αμερικής.

 

Όσοι αγαπούν το κλασικό ροκ και τις βαθιές του ρίζες, δε θα μπορέσουν να μη λατρέψουν μια δουλειά σαν την παρούσα.

Φυσικά ο δίσκος έχει πολλές ωραίες εκπλήξεις, ενώ είναι δύσκολο να φανταστείς πως άτομα της γενιάς μας, κατάφεραν να χωρέσουν στα παπούτσια των παλιών αυτών μουσικών.

Όλα όμως είναι σχετικά στη μουσική, πέρα από το ταλέντο των DK and The Band που είναι δεδομένο

 

 

https://www.facebook.com/SpiderMusicLBL/

www.spider-music.com

 

D.K And The Band | My precious love | Official Audio Release©

https://www.youtube.com/watch?v=NhRtgUdTwzQ&list=PLH1B8yetNDin-M8gHObXwFLRETJl5TdXv

 

 

 

 



 

Μιλήσαμε με τον Greg Wenk των Αμερικανών VERITAS

 




1. Γεια σου Greg! Το νέο single των Veritas με τίτλο “Love and Burn” φαίνεται να τα πηγαίνει πραγματικά πολύ καλά σε όλα τα μέσα. Εσείς είστε ικανοποιημένοι από τις ραδιοφωνικές μεταδόσεις και τη γενικότερη πορεία του τραγουδιού μέχρι στιγμής;

 

Ναι, το “Love and Burn” τα πηγαίνει πραγματικά πολύ καλά. Έχουμε εκπλαγεί με κάποια από τα μέρη όπου έχει παίξει το τραγούδι μέχρι τώρα, όπως είναι το Ισραήλ! Θα θέλαμε να πάρουμε περισσότερα airplays στο ραδιόφωνο. Ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου ζούμε, αλλά είμαστε ευγνώμονες και εκτιμούμε πολύ όλους όσους έχουν παίξει τη μουσική μας στην εκπομπή τους.

 

 

2. Το "Love and Burn" περιλαμβάνεται στο ντεμπούτο CD σας με γενικό τίτλο "Threads of Fatality". Πείτε μας περισσότερα πράγματα σχετικά με τη δημιουργία του άλμπουμ.

 

Ξεκινήσαμε να ηχογραφούμε το άλμπουμ το 2018. Αρχικά κυκλοφορήσαμε 4 τραγούδια ως EP το 2019 απλώς για να κυκλοφορήσουμε τη μουσική μας, και ελπίζοντας να δημιουργήσουμε κάποια προσδοκία για την κυκλοφορία του full length. Το EP τα πήγε πάρα πολύ καλά και αυτό μας έπιασε εξ απροόπτου. Όταν τελικά είχαμε έτοιμο για κυκλοφορία το cd, βρισκόμασταν ήδη εν μέσω της πανδημίας. Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε κανονικά με την ημερομηνία κυκλοφορίας που είχε αρχικά προγραμματιστεί. Μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ, λάβαμε πάρα πολλές και υπέροχες κριτικές παγκοσμίως και γνωρίσαμε πολλούς fans μας μέσα από το διαδίκτυο.

 

3. Το πρώτο single του "Threads of Fatality" ήταν το "Starlight". Τα πήγε το "Starlight" εξίσου καλά με το "Love and Burn" στα μέσα και στους οπαδούς; Πού το αποδίδετε;

 

Το "Starlight" έτυχε επίσης πολύ καλής υποδοχής. Το "Starlight" και το "Love and Burn" είναι διαφορετικά στυλ τραγουδιών, επομένως είναι δύσκολο να τα συγκρίνει κανείς. Το Starlight" είναι ένα μάλλον πιο straight τραγούδι, ενώ το Love and Burn είναι περισσότερο groovy.

 

4. Γιατί χρειάστηκε σχεδόν μια δεκαετία για να κυκλοφορήσετε το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ των Veritas; Είχατε αλλαγές στο line-up ή υπήρξαν άλλοι λόγοι για αυτήν την καθυστέρηση; Μιλήστε μας για το τωρινό line-up της μπάντας, συστήνοντάς μας παράλληλα τα μέλη των Veritas.

 

Ξεκίνησα τους Veritas το 2012 με τον αρχικό ντράμερ Adam Hartley. Αρχίσαμε να δουλεύουμε πάνω σε κάποιες ιδέες για τραγούδια που είχα ήδη γράψει και ξεκινήσαμε να ψάχνουμε για άλλα μέλη. Η μεγάλη καθυστέρηση οφείλεται κυρίως στο ότι έπρεπε να αφιερώσουμε χρόνο για να βρούμε τα σωστά μέλη για την μπάντα, μέλη που να ταιριάζουν στην ιδέα που εμείς είχαμε για το συγκρότημα. Χρειαζόμασταν αφοσιωμένους, ταλαντούχους μουσικούς που θα μπορούσαμε επίσης να είμαστε και φίλοι μαζί τους. Η τρέχουσα σύνθεση των Veritas είναι: Denny Anthony-φωνητικά, Greg Wenk-κιθάρα, Geno Alberico-μπάσο και Mark Zonder-τύμπανα για την ηχογράφηση. Ο Adam Hartley αποχώρησε πριν από την ηχογράφηση του cd για προσωπικούς λόγους. Είμαστε ακόμα σε αναζήτηση ντράμερ για τις ζωντανές μας εμφανίσεις.

 

5. Υπάρχει rock/metal σκηνή στην περιοχή σας (σ.σ. Κάνσας); Νιώθετε μέρος της αυτής ως Veritas;

 

Υπήρχε μια αρκετά μεγάλη metal σκηνή στην περιοχή μας πριν κλείσουν όλα λόγω πανδημίας. Ορισμένοι από τους συναυλιακούς χώρους δεν θα ανοίξουν ξανά, οπότε υποθέτω ότι θα δούμε στους επόμενους μήνες ποιοι θα απομείνουν. Δεν είχαμε την ευκαιρία να εμφανιστούμε ακόμα live για να στηρίξουμε το νέο cd. Είχαμε αρχίσει να δεχόμαστε κάποιες προσφορές από συναυλιακούς χώρους σε πολλές πολιτείες πριν κλείσουν τα πάντα. Τα πράγματα τώρα ανοίγουν μεν ξανά, αλλά σιγά σιγά. Ας ελπίσουμε να γίνει το συντομότερο.

 

 

6. Πάμε πίσω ξανά στο "Threads of Fatality". Θα θέλαμε να μάθουμε περισσότερα πράγματα για τους στίχους της μπάντας, και επίσης ποια είναι η σημασία του τίτλου του άλμπουμ "Threads of Fatality";

 

Ο τρόπος με τον οποίο ο Denny γράφει τους στίχους, είναι τέτοιος ώστε να μπορούν να ερμηνευτούν με εξατομικευμένο τρόπο από τον κάθε ακροατή. Επομένως, οι στίχοι σημαίνουν ό,τι εσείς θέλετε να σημαίνουν. Αυτό που σημαίνει για μένα ο τίτλος Threads of Fatality είναι ότι η ζωή του καθενός οδηγεί στην ίδια κατάληξη και ότι οι δρόμοι ή οι επιλογές που ακολουθεί ο καθένας μας, θα μπορούσαν να είναι και λόγοι  που τον οδηγούν στο τέλος και στην καταστροφή.

 

 


 

7. Το εξώφυλλο του άλμπουμ είναι σκοτεινό και θανατερό και με έκανε να σκεφτώ στην αρχή ότι θα άκουγα ένα death metal άλμπουμ. Ποιος δημιούργησε αυτό το έργο τέχνης και ποια είναι η κεντρική ιδέα πίσω από αυτό;

 

Το έργο τέχνης είναι από το Dark Days Design. Μας άρεσε πολύ το στυλ του έργου τέχνης και ταιριάζει με τον τίτλο που είχαμε-Threads of Fatality. Επίσης, οι ανεμοστρόβιλοι είναι αντιπροσωπευτικοί του Midwest των Η.Π.Α..

 

 

8. Έχετε κάνει live εμφανίσεις μέχρι τώρα με τους Veritas; Έχετε κάποια σχέδια;

 

Δεν έχουμε κάνει live εμφανίσεις μέχρι στιγμής. Κυρίως λόγω της πανδημίας, αλλά τα πράγματα τώρα αρχίζουν να ανοίγουν. Σίγουρα θέλουμε να εμφανιστούμε live μπροστά σε κόσμο!

 

9. Το "Threads of Fatality" κυκλοφόρησε σχεδόν πριν από ένα χρόνο. Ήταν Αύγουστος του 2020. Έχετε γράψει νέα τραγούδια; Τα έχετε προβάρει με το συγκρότημα;

 

Ναι, αυτήν τη στιγμή γράφουμε και ηχογραφούμε για το επόμενο cd. Δεν υπάρχει ακόμη ημερομηνία κυκλοφορίας. Θέλουμε να βεβαιωθούμε πρώτα ότι το cd θα είναι καλύτερο από το προηγούμενο.

 

 

10. Πώς πρέπει να ακούγεται ένα τραγούδι που έχετε γράψει για να χρησιμοποιηθεί τελικά για τους Veritas;

 

Πρέπει απλώς να είναι κάτι που θα ακούγαμε είτε είμαστε στο συγκρότημα είτε όχι. Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη φόρμουλα που ακολουθούμε.

 

 

11. Σε ευχαριστούμε πολύ, Greg, για την ευκαιρία να κάνουμε αυτήν  τη συνέντευξη για τους Veritas και ελπίζουμε να σας δούμε σύντομα live με το εκπληκτικό Heavy / Power / Prog συγκρότημά σας τους Veritas και στην Ελλάδα! Προτείνουμε στους αναγνώστες μας να ακούσουν οπωσδήποτε τους Veritas και το cd σας "Threads of Fatality". Μοιραστείτε μαζί μας τους τρόπους επικοινωνίας με τους Veritas και όποιες τυχόν τελευταίες σκέψεις θέλετε.

 

Σας ευχαριστώ για τη συνέντευξη, όπως επίσης ευχαριστώ όλους τους fans και τους υποστηρικτές μας σε όλο τον κόσμο! Το cd μας Veritas-Threads of Fatality είναι διαθέσιμο παγκοσμίως σε cd / digital μορφή. Τσεκάρετε το site μας για περισσότερα  links ή αναζητήστε το άλμπουμ στο δισκάδικο της περιοχής σας. Τσεκάρετε www.veritas.rocks/shop για το cd / digital / merch και επίσης το www.facebook.com/veritasmusickc για περισσότερες πληροφορίες / ενημερώσεις.