Ακούστε μας Live





Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Μιλήσαμε με τον Greg Wenk των Αμερικανών VERITAS

 




1. Γεια σου Greg! Το νέο single των Veritas με τίτλο “Love and Burn” φαίνεται να τα πηγαίνει πραγματικά πολύ καλά σε όλα τα μέσα. Εσείς είστε ικανοποιημένοι από τις ραδιοφωνικές μεταδόσεις και τη γενικότερη πορεία του τραγουδιού μέχρι στιγμής;

 

Ναι, το “Love and Burn” τα πηγαίνει πραγματικά πολύ καλά. Έχουμε εκπλαγεί με κάποια από τα μέρη όπου έχει παίξει το τραγούδι μέχρι τώρα, όπως είναι το Ισραήλ! Θα θέλαμε να πάρουμε περισσότερα airplays στο ραδιόφωνο. Ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου ζούμε, αλλά είμαστε ευγνώμονες και εκτιμούμε πολύ όλους όσους έχουν παίξει τη μουσική μας στην εκπομπή τους.

 

 

2. Το "Love and Burn" περιλαμβάνεται στο ντεμπούτο CD σας με γενικό τίτλο "Threads of Fatality". Πείτε μας περισσότερα πράγματα σχετικά με τη δημιουργία του άλμπουμ.

 

Ξεκινήσαμε να ηχογραφούμε το άλμπουμ το 2018. Αρχικά κυκλοφορήσαμε 4 τραγούδια ως EP το 2019 απλώς για να κυκλοφορήσουμε τη μουσική μας, και ελπίζοντας να δημιουργήσουμε κάποια προσδοκία για την κυκλοφορία του full length. Το EP τα πήγε πάρα πολύ καλά και αυτό μας έπιασε εξ απροόπτου. Όταν τελικά είχαμε έτοιμο για κυκλοφορία το cd, βρισκόμασταν ήδη εν μέσω της πανδημίας. Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε κανονικά με την ημερομηνία κυκλοφορίας που είχε αρχικά προγραμματιστεί. Μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ, λάβαμε πάρα πολλές και υπέροχες κριτικές παγκοσμίως και γνωρίσαμε πολλούς fans μας μέσα από το διαδίκτυο.

 

3. Το πρώτο single του "Threads of Fatality" ήταν το "Starlight". Τα πήγε το "Starlight" εξίσου καλά με το "Love and Burn" στα μέσα και στους οπαδούς; Πού το αποδίδετε;

 

Το "Starlight" έτυχε επίσης πολύ καλής υποδοχής. Το "Starlight" και το "Love and Burn" είναι διαφορετικά στυλ τραγουδιών, επομένως είναι δύσκολο να τα συγκρίνει κανείς. Το Starlight" είναι ένα μάλλον πιο straight τραγούδι, ενώ το Love and Burn είναι περισσότερο groovy.

 

4. Γιατί χρειάστηκε σχεδόν μια δεκαετία για να κυκλοφορήσετε το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ των Veritas; Είχατε αλλαγές στο line-up ή υπήρξαν άλλοι λόγοι για αυτήν την καθυστέρηση; Μιλήστε μας για το τωρινό line-up της μπάντας, συστήνοντάς μας παράλληλα τα μέλη των Veritas.

 

Ξεκίνησα τους Veritas το 2012 με τον αρχικό ντράμερ Adam Hartley. Αρχίσαμε να δουλεύουμε πάνω σε κάποιες ιδέες για τραγούδια που είχα ήδη γράψει και ξεκινήσαμε να ψάχνουμε για άλλα μέλη. Η μεγάλη καθυστέρηση οφείλεται κυρίως στο ότι έπρεπε να αφιερώσουμε χρόνο για να βρούμε τα σωστά μέλη για την μπάντα, μέλη που να ταιριάζουν στην ιδέα που εμείς είχαμε για το συγκρότημα. Χρειαζόμασταν αφοσιωμένους, ταλαντούχους μουσικούς που θα μπορούσαμε επίσης να είμαστε και φίλοι μαζί τους. Η τρέχουσα σύνθεση των Veritas είναι: Denny Anthony-φωνητικά, Greg Wenk-κιθάρα, Geno Alberico-μπάσο και Mark Zonder-τύμπανα για την ηχογράφηση. Ο Adam Hartley αποχώρησε πριν από την ηχογράφηση του cd για προσωπικούς λόγους. Είμαστε ακόμα σε αναζήτηση ντράμερ για τις ζωντανές μας εμφανίσεις.

 

5. Υπάρχει rock/metal σκηνή στην περιοχή σας (σ.σ. Κάνσας); Νιώθετε μέρος της αυτής ως Veritas;

 

Υπήρχε μια αρκετά μεγάλη metal σκηνή στην περιοχή μας πριν κλείσουν όλα λόγω πανδημίας. Ορισμένοι από τους συναυλιακούς χώρους δεν θα ανοίξουν ξανά, οπότε υποθέτω ότι θα δούμε στους επόμενους μήνες ποιοι θα απομείνουν. Δεν είχαμε την ευκαιρία να εμφανιστούμε ακόμα live για να στηρίξουμε το νέο cd. Είχαμε αρχίσει να δεχόμαστε κάποιες προσφορές από συναυλιακούς χώρους σε πολλές πολιτείες πριν κλείσουν τα πάντα. Τα πράγματα τώρα ανοίγουν μεν ξανά, αλλά σιγά σιγά. Ας ελπίσουμε να γίνει το συντομότερο.

 

 

6. Πάμε πίσω ξανά στο "Threads of Fatality". Θα θέλαμε να μάθουμε περισσότερα πράγματα για τους στίχους της μπάντας, και επίσης ποια είναι η σημασία του τίτλου του άλμπουμ "Threads of Fatality";

 

Ο τρόπος με τον οποίο ο Denny γράφει τους στίχους, είναι τέτοιος ώστε να μπορούν να ερμηνευτούν με εξατομικευμένο τρόπο από τον κάθε ακροατή. Επομένως, οι στίχοι σημαίνουν ό,τι εσείς θέλετε να σημαίνουν. Αυτό που σημαίνει για μένα ο τίτλος Threads of Fatality είναι ότι η ζωή του καθενός οδηγεί στην ίδια κατάληξη και ότι οι δρόμοι ή οι επιλογές που ακολουθεί ο καθένας μας, θα μπορούσαν να είναι και λόγοι  που τον οδηγούν στο τέλος και στην καταστροφή.

 

 


 

7. Το εξώφυλλο του άλμπουμ είναι σκοτεινό και θανατερό και με έκανε να σκεφτώ στην αρχή ότι θα άκουγα ένα death metal άλμπουμ. Ποιος δημιούργησε αυτό το έργο τέχνης και ποια είναι η κεντρική ιδέα πίσω από αυτό;

 

Το έργο τέχνης είναι από το Dark Days Design. Μας άρεσε πολύ το στυλ του έργου τέχνης και ταιριάζει με τον τίτλο που είχαμε-Threads of Fatality. Επίσης, οι ανεμοστρόβιλοι είναι αντιπροσωπευτικοί του Midwest των Η.Π.Α..

 

 

8. Έχετε κάνει live εμφανίσεις μέχρι τώρα με τους Veritas; Έχετε κάποια σχέδια;

 

Δεν έχουμε κάνει live εμφανίσεις μέχρι στιγμής. Κυρίως λόγω της πανδημίας, αλλά τα πράγματα τώρα αρχίζουν να ανοίγουν. Σίγουρα θέλουμε να εμφανιστούμε live μπροστά σε κόσμο!

 

9. Το "Threads of Fatality" κυκλοφόρησε σχεδόν πριν από ένα χρόνο. Ήταν Αύγουστος του 2020. Έχετε γράψει νέα τραγούδια; Τα έχετε προβάρει με το συγκρότημα;

 

Ναι, αυτήν τη στιγμή γράφουμε και ηχογραφούμε για το επόμενο cd. Δεν υπάρχει ακόμη ημερομηνία κυκλοφορίας. Θέλουμε να βεβαιωθούμε πρώτα ότι το cd θα είναι καλύτερο από το προηγούμενο.

 

 

10. Πώς πρέπει να ακούγεται ένα τραγούδι που έχετε γράψει για να χρησιμοποιηθεί τελικά για τους Veritas;

 

Πρέπει απλώς να είναι κάτι που θα ακούγαμε είτε είμαστε στο συγκρότημα είτε όχι. Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη φόρμουλα που ακολουθούμε.

 

 

11. Σε ευχαριστούμε πολύ, Greg, για την ευκαιρία να κάνουμε αυτήν  τη συνέντευξη για τους Veritas και ελπίζουμε να σας δούμε σύντομα live με το εκπληκτικό Heavy / Power / Prog συγκρότημά σας τους Veritas και στην Ελλάδα! Προτείνουμε στους αναγνώστες μας να ακούσουν οπωσδήποτε τους Veritas και το cd σας "Threads of Fatality". Μοιραστείτε μαζί μας τους τρόπους επικοινωνίας με τους Veritas και όποιες τυχόν τελευταίες σκέψεις θέλετε.

 

Σας ευχαριστώ για τη συνέντευξη, όπως επίσης ευχαριστώ όλους τους fans και τους υποστηρικτές μας σε όλο τον κόσμο! Το cd μας Veritas-Threads of Fatality είναι διαθέσιμο παγκοσμίως σε cd / digital μορφή. Τσεκάρετε το site μας για περισσότερα  links ή αναζητήστε το άλμπουμ στο δισκάδικο της περιοχής σας. Τσεκάρετε www.veritas.rocks/shop για το cd / digital / merch και επίσης το www.facebook.com/veritasmusickc για περισσότερες πληροφορίες / ενημερώσεις.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου