Ακούστε μας Live





Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

Ακούσαμε το νέο ομώνυμο άλμπουμ των Ιταλών PENTESILEA ROAD

 


PENTESILEA ROAD – album “Pentesilea Road” (26 Φεβρουαρίου 2021, self-release)

Οι Pentesilea Road έρχονται από τη γειτονική Ιταλία και με δυναμισμό θέλουν να δείξουν και το προσωπικό τους ύφος, παρέα με τις επιρροές τους.

Ξεφεύγοντας μάλιστα από τα ευρωπαϊκά δεδομένα, ξεδιπλώνονται χωρίς πολλές ντροπές, κυκλοφορώντας φέτος το ομώνυμο ντεμπούτο τους.

 

Με power/ prog διαθέσεις που λάμπουν εξ αρχής, και κατακλύζουν τον δίσκο, οι Ιταλοί δείχνουν άμεσα τα καλά τους φύλλα, με τεχνική και κολλητικούς ήχους.

Mε βαθιά χωμένη στο ύφος τους, την επιρροή από τους Fates Warning, παίρνουν λίγο από το μεγαλείο τους έχοντας ως καλεσμένους τον  Μark Zonder με τον Ray Alder ώστε να δώσουν τη δική τους απάντηση στην Αμερική των ήχων και των χρωμάτων.  Οι ρυθμοί, τα τέμπο και τα riffs τους μάλιστα, σπρώχνουν για τα καλά την ίδια τη μπάντα να βρει τον δρόμο της, ενώ άλλη μια ωραία προσθήκη είναι και ο συμπατριώτης τους, Michele Guaitoli.

 

Με όμορφους και μελωδικούς συνδυασμούς, χτίζεται ένα ποικίλο αποτέλεσμα, αφού και διάφοροι post ή alternative ήχοι βρίσκουν τον δρόμο τους ξαφνικά, με τις κιθάρες να φτιάχνουν κορυφώσεις σε ένα ποικίλο και δαιδαλώδες αποτέλεσμα. Αυτό το πάντρεμα ήχων και αισθήσεων μάλιστα, μπορεί να φανερώσει και στοιχεία από τους Dream Theater που ενώνονται με γκρουπ από το εύρος των Joy Division μέχρι τους Metallica του Black Album.

 

Η αναζήτηση είναι όπως φαίνεται σήμα κατατεθέν των Ιταλών, αλλά σίγουρα όλο αυτό σηκώνει περισσότερο γκάζι και προσπάθεια. Αυτό είναι και το μόνο αρνητικό που ενδεχομένως να προσάψει κάποιος, αφού κατά τα άλλα το αποτέλεσμα είναι άρτιο και το εν λόγω ντεμπούτο θέλει να δείξει πολλά.

Το μέλλον είναι δικό τους και οι ίδιοι, ανοιχτόμυαλοι όπως είναι, φαίνεται πως θέλουν να προχωρήσουν μπροστά.

 

https://www.facebook.com/pentesilearoad

https://pentesilearoad.bandcamp.com/album/pentesilea-road-2

https://www.youtube.com/channel/UCKeoz8TsveQC6MOzQPysoKA

https://open.spotify.com/artist/2dfuaABjoufPDGwPHAp090?si=WrdQZTXzSVCAKXihhtdeGQ

 

PENTESILEA ROAD - Memory Corners (feat. Mark Zonder)

https://www.youtube.com/watch?v=n0QqbI-9oSg

PENTESILEA ROAD - Shades Of The Night (Bonus Track feat. Ray Alder)

https://www.youtube.com/watch?v=VOG1pY7KmU4

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου