Ακούστε μας Live





Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Η Μαρία Κοτρότσου για μία μοναδική συναυλία στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

 Μία ξεχωριστή βραδιά με ένα πλούσιο ρεπερτόριο μοντέρνας ορχηστρικής μουσικής θα παρουσιάσει η Μαρία Κοτρότσου στη μοναδική συναυλία που θα δοθεί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015, στις 21.00.



  • Η Μαρία Κοτρότσου είναι βραβευμένη συνθέτρια από τη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου. Το 2013 κυκλοφορεί το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο «passion», το οποίο κέρδισε το μουσικόφιλο κοινό και τους ειδικούς από την πρώτη στιγμή και έγινε best seller. 

Στην τελευταία της δημιουργία “27 mars” κάνει και πάλι η ίδια, τη σύνθεση, την ενορχήστρωση, την παραγωγή και συμμετέχει στην εκτέλεση των κομματιών, εκπροσωπώντας επάξια την Ελλάδα στο εξωτερικό.

  • Τα κομμάτια του άλμπουμ της, παντρεύουν τη μουσικότητα των κλασικών οργάνων με ηλεκτρονικούς ρυθμούς και μελωδίες.

 Η μουσική της Μαρίας δημιουργεί εικόνες, κάνει  τον ακροατή να συμμετέχει στην ατμόσφαιρα που δημιουργείται και μας προκαλεί να βιώσουμε το έργο και να  συμφιλιωθούμε με τα συναισθήματα που πηγάζουν από το όνειρο της ζωής μας.
 

  • Λίγα λόγια για την Μαρία Κοτρότσου

Γοητευμένη με τη μουσική από πολύ μικρή, αποφασίζει να πάρει μαθήματα πιάνου στην ηλικία των 6 ετών. Τέσσερα χρόνια μετά, συμμετέχει στον διαγωνισμό πιάνου της Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου (Royal Academy of Music), όπου και κερδίζει το πρώτο βραβείο με διάκριση.

  • Το 2005, παίρνει το πτυχίο του πιάνου με άριστα παμψηφεί από το Εθνικό Ωδείο της Αθήνας και στη συνέχεια ολοκληρώνει τις σπουδές της στο νομικό τμήμα της Νομικής.

Φεύγει για το Παρίσι για να ακολουθήσει το όνειρό της. Γράφεται στην Ecole Normale de Musique de Paris, για να συνεχίσει τις ανώτατες σπουδές στην κλασική μουσική.

  • Την ίδια χρονιά εκπαιδεύεται και στη μουσική μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών και αναπτύσσει ένα στυλ συνδυασμού κλασικής και ηλεκτρονικής μουσικής, πράγμα που την κάνει την μοναδική γυναίκα στον κόσμο που ασχολείται με αυτό το ιδιαίτερο είδος μουσικής.

Σήμερα η Μαρία Κοτρότσου ζει και εργάζεται στο Παρίσι, είναι συνθέτις ορχηστρικής, ηλεκτρονικής, κλασικής και New Age μουσικής, και δίνει συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό με το ορχηστρικό της σύνολο που αποτελείται από βιολί, βιολοντσέλο, μπάσο κλαρινέτο, φλάουτο και παίζοντας η ίδια πιάνο και συνθεσάιζερ.


  • Συντελεστές

Μαρία Κοτρότσου – Πιάνο / Συνθεσάιζερ
Γεράσιμος Κατσίρης – Φλάουτο
Κιάρα Κωνσταντίνου – Βιολοντσέλο
Βασίλης Μπράτος – Μπάσο / Κλαρινέτο
Αγγελική Ποτήρη – Βιολί

  • Info

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015, 21.00
Τιμές εισιτηρίων: 10 € (κανονικό), 8 € (μειωμένο)*
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, 177 78, Αθήνα
Τ +30 210 3418550
www.mcf.gr / www.mariakotrotsou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου