Ακούστε μας Live





Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

CinemaDaCasa: Τοίχοι στην Ιταλία μετατρέπονται σε σινεμά




Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης, κάλεσε τους Ιταλούς πολίτες να πάρουν μέρος σε μια υπέροχη πρωτοβουλία.

Όσο η Ιταλία πλήττεται σοβαρά από την δραματική εξάπλωση του κορονοϊού, με τα θύματα να ξεπερνούν κάθε φαντασία και τους πολίτες να παραμένουν απομονωμένοι στα σπίτια τους, η χώρα έχει όλο και περισσότερο ανάγκη από ελπίδα, στήριξη και αισιοδοξία.
Μια υπέροχη πρωτοβουλία πήρε το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης. Ένα ανεξάρτητο τμήμα του Φεστιβάλ, που απευθύνεται στις νέες γενιές, ονομάζεται Alice nella citta, δηλαδή Η Αλίκη στη Πόλη.
Το τμήμα αυτό, καλεί τους Ιταλούς που έχουν προτζέκτορες στο σπίτι τους, να προβάλλουν στους τοίχους των απέναντι κτιρίων, σκηνές από κλασικές ταινίες του ευρωπαϊκού ή του αμερικάνικου κινηματογράφου.

Πώς ξεκίνησε το κίνημα
Οι διευθυντές του Φεστιβάλ, Fabia Bettini και Gianluca Giannelli, ξεκίνησαν οι ίδιοι τις προβολές από τα σπίτια τους και πλέον το κίνημα έχει εξαπλωθεί σε πόλεις όπως η Πίζα, το Τορίνο, το Παλέρμο αλλά και σε ολόκληρη την Ιταλία.

svg%3E
 Προβολή του Pulp Fiction, του Κουέντιν Ταραντίνο

Ταινίες που προβλήθηκαν
Μόλις την πρώτη εβδομάδα, προβλήθηκαν σκηνές από τις ταινίες: Dead Poets Society, Billy Elliot, Cinema Paradiso, La Dolce Vita, Der Himmel über Berlin, Miracolo a Milano, The Great Dictator, και The Aristocats. Δεν μπορούν να προβληθούν ολόκληρες οι ταινίες, για λόγους πνευματικών δικαιωμάτων.
svg%3E
Προβολή του Raging Bull, του Μάρτιν Σκορσέζε

Ο στόχος του κινήματος
Κάθε βράδυ στις 10, που έχει σκοτεινιάσει αρκετά, οι τοίχοι των σπιτιών γίνονται οθόνες προβολής σε μια κίνηση που στοχεύει στο «να στείλει τους ανθρώπους για ύπνο με πιο ελαφριά καρδιά μετά από αυτές τις κουραστικές μέρες, με το να μοιραζόμαστε μια στιγμή όπου όλοι μαζί βλέπουμε σκηνές από ταινίες που αγαπάμε πολύ».

svg%3E

Πολλοί celebrities από όλο τον κόσμο στηρίζουν την πρωτοβουλία, όπως η Ισπανίδα σταρ Penelope Cruz, γράφοντας στο λογαριασμό της στο Instagram, ότι «Στέλνει πολλή αγάπη».
Το κίνημα του Alice nella Città, εξαπλώνεται σε διάφορες χώρες, όπως οι Φιλιππίνες, η Βραζιλία, το Βιετνάμ, και αναμένεται να υιοθετηθεί από την Αγγλία, την Γαλλία, την Ελβετία και την Βουλγαρία.

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: monopoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου