Ακούστε μας Live





Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Εθνική Βιβλιοθήκη: Χιλιάδες δωρεάν βιβλία στο νέο Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο


Μια εξαιρετική πρωτοβουλία της Εθνικής Βιβλιοθήκης που μας δίνει την ευκαιρία να περάσουμε ποιοτικό χρόνο στο σπίτι, διαβάζοντας βιβλία από το κινητό, το tablet, τον υπολογιστή μας.

Μπορεί να Μένουμε Σπίτι, αλλά επιλέγουμε να περάσουμε ποιοτικά τον χρόνο μας, διαβάζοντας στην νέα ψηφιακή βιβλιοθήκη της Εθνικής Βιβλιοθήκης. Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ), στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού της, προσφέρει στο κοινό πιλοτικά το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο, μία νέα ψηφιακή υπηρεσία, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους πιστοποιημένους χρήστες να διαβάζουν δωρεάν ελληνόγλωσσα ηλεκτρονικά βιβλία, για συγκεκριμένη χρονική περίοδο, οπουδήποτε και αν βρίσκονται, μέσα από τον υπολογιστή, το tablet ή το smartphone.

svg%3E
Στιγμιότυπο από την αρχική σελίδα του Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου
 
Ποια βιβλία θα βρείτε στο Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο;
Η συλλογή του Αναγνωστηρίου περιλαμβάνει βιβλία ευρείας αναγνωσιμότητας με έμφαση στους τομείς της λογοτεχνίας, της ιστορίας, των τεχνών, των επιστημών, αλλά και γενικότερου ενδιαφέροντος. Η καινοτόμος αυτή υπηρεσία στοχεύει στην προώθηση της ηλεκτρονικής φιλαναγνωσίας και στην εξοικείωση του κοινού με το ηλεκτρονικό βιβλίο.
Ειδικότερα, το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο της ΕΒΕ είναι μία πλατφόρμα που διαθέτει περισσότερους από 2.500 τίτλους, οι οποίοι προέρχονται από δεκατέσσερις ελληνικούς εκδοτικούς οίκους με μεγάλη παραγωγή ηλεκτρονικών τίτλων. Κάθε εγγεγραμμένος αναγνώστης της ΕΒΕ μέσω του Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου μπορεί να «κατεβάσει» ταυτόχρονα έως τρία ηλεκτρονικά βιβλία για είκοσι ημέρες το καθένα και με δυνατότητα ανανέωσης.
 
Οδηγίες Χρήσης-Πως λειτουργεί το αναγνωστήριο;
  1. Εισέρχεστε στον ιστότοπο του Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου και συνδέεστε στον λογαριασμό σας πατώντας Είσοδος.
  1. Επιλέγετε το βιβλίο που σας ενδιαφέρει (έως 3 τίτλους) και πατάτε την ένδειξη Προσθήκη στο Ράφι. Κάθε χρήστης δύναται να προχωρήσει σε 36 καταφορτώσεις βιβλίων του Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος ανά έτος.
  1. Επιλέγετε Το Ράφι μου στο πάνω μέρος της σελίδας και αφού διαβάσετε τους όρους χρήσης και συμφωνήσετε με αυτούς, επιλέγετε Επιβεβαιώστε τη λήψη.
  1. Σας αποστέλλεται e-mail επιβεβαίωσης, στο οποίο αναγράφονται συνοπτικά οι οδηγίες καταφόρτωσης.
  1. Επιλέγετε Βιβλιοθήκη στο πάνω μέρος της σελίδας του Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου. Στη συνέχεια επιλέγετε τον σύνδεσμο Adobe protected epub/pdf κάτω από τη στήλη Download και το αρχείο του βιβλίου καταφορτώνεται στη συσκευή σας. Ο σύνδεσμος παραμένει ενεργός για 20 ημέρες από την ημερομηνία που δημιουργήθηκε.
  1. Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις σχετικά με ζητήματα χρήσης,ανανέωσης, κράτησης και επιστροφής βιβλίων επισκεφθείτε τη σελίδα με τις Συχνές Ερωτήσεις.
Αναλυτικά τα βήματα και σε βίντεο: 
Ποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο;
Για να χρησιμοποιήσετε και να εγγραφείτε στο Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο, πρέπει να είστε οι πιστοποιημένοι χρήστες της ΕΒΕ. Για να κάνετε εγγραφή στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, πατήστε εδώ.









ΠΗΓΗ:  monopoli.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου