Ακούστε μας Live





Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Δωρεάν ψηφιακή περιήγηση στη συλλογή και τις περιοδικές εκθέσεις του Ιδρύματος Θεοχαράκη




Το Ίδρυμα Θεοχαράκη προσφέρει τη δυνατότητα εξερεύνησης σε εκθέματα της μόνιμης συλλογής του και των περιοδικών εκθέσεων του ιδρύματος, δωρεάν από την οθόνη του υπολογιστή μας.

Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη υποστηρίζει την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι», δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να περιηγηθεί ψηφιακά στην περιοδική έκθεση «Η Ανθρώπινη Μορφή στην Ελληνική Ζωγραφική 20ός αι.». Παράλληλα, μας καλεί να γνωρίσουμε, μέσα από την οθόνη του υπολογιστή μας, τη συλλογή του, με έργα του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου Σπύρου Παπαλουκά και να παρακολουθήσουμε βίντεο μικρής διάρκειας, με ξεναγήσεις στις περιοδικές εκθέσεις του. Τέλος, για τους μικρούς του φίλους, προσφέρει online δραστηριότητες και παιχνίδια που συνδυάζουν τη γνώση και τη διασκέδαση.
 
«Η Ανθρώπινη Μορφή στην Ελληνική Ζωγραφική 20ος αι.»
Περιηγηθείτε ψηφιακά στην τρέχουσα έκθεση του Ιδρύματος Θεοχαράκη, με τίτλο «Η Ανθρώπινη Μορφή στην Ελληνική Ζωγραφική 20ός αι.», η οποία περιλαμβάνει έργα σπουδαίων καλλιτεχνών από τις συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου και του Ιδρύματος Ε. Κουτλίδη. Εβδομήντα τρεις μοναδικοί πίνακες της νεοελληνικής ζωγραφικής παρουσιάζονται στην έκθεση, με σκοπό να προβάλουν την περιπέτεια της ανθρώπινης μορφής στην ιστορία της ελληνικής ζωγραφικής του 20ού αιώνα. 

Για να επισκεφτείτε την έκθεση ψηφιακά πατήστε εδώ (ελληνική γλώσσα) και εδώ (αγγλική γλώσσα).

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση διαβάστε εδώ.
svg%3E
Σπύρος Παπαλουκάς, «Αυτοπροσωπογραφία»
 
Η συλλογή έργων του Σπύρου Παπαλουκά
Γνωρίστε τη μόνιμη συλλογή του Ιδρύματος Θεοχαράκη, με έργα του σπουδαίου Έλληνα ζωγράφου, Σπύρου Παπαλουκά, μέσα από την πλατφόρμα Greek Art & Culture. Περισσότεροι από 150 πίνακες σε υψηλή ανάλυση, αρχειακό υλικό και πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του είναι διαθέσιμα online για να τα εξερευνήσουμε.
Ξενάγηση στις περιοδικές εκθέσεις
Παρακολουθήστε online βίντεο μικρής διάρκειας στο Youtube, με ξεναγήσεις στις περιοδικές εκθέσεις του ιδρύματος.
Δραστηριότητες & παιχνίδια
Το Ίδρυμα Θεοχαράκη δίνει τη δυνατότητα στους μικρούς του φίλους να αναζητήσουν πληροφορίες και να μάθουν παίζοντας μέσα από την οθόνη του υπολογιστή του, πατώντας εδώ.

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: monopoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου