Ακούστε μας Live





Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

SOCIAL SCREAM - Ακούσαμε το νέο τους δίσκο "Organic Mindset".


SOCIAL SCREAM - "Organic Mindset"(10 Μαρτίου 2020, Heart Of Steel Records).


Οι Social Scream δημιουργήθηκαν στη Σπάρτη το 2008 με σκοπό να παίξουν Heavy Metal. Στο ξεκίνημα έκαναν διασκευές, και ως cover band έδωσαν αρκετά live ώστε να μαθευτεί το όνομά τους. Γρήγορα όμως αποφάσισαν να δημιουργήσουν το δικό τους υλικό. Έτσι το ντεμπούτο τους ”Epiclesis” ήρθε το 2014. To άλμπουμ επανακυκλοφόρησε το  2016 και ο 2ος δίσκος με τίτλο ”Initiation to the Myths” κυκλοφόρησε το 2018. Ακολούθησε το 2019 το digital singleTruth Divider” προπομπός του νέου άλμπουμ, το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα με τίτλο “Organic Mindset”.


Στο “Organic Mindset” υπάρχει σε ισορροπία το παλιομοδίτικο heavy metal αλλά και το thrash αντίληψης heavy metal αναμεμειγμένα με πιο σύγχρονα metal στοιχεία κυρίως στην παραγωγή. Σε κάποια κομμάτια όπως το single "Truth Divider" υπάρχει εντονότερη η thrash άποψη, ενώ σε άλλα όπως το "Days Repeating" οι Social Scream φλερτάρουν με το μελωδικό hard rock/heavy metal.

Τα riffs είναι παιγμένα καθαρά με old school heavy/thrash άποψη (παλιών Metallica) και κατά βάση είναι στακάτα mid tempo. Το μπάσο είναι στη θέση του και γεμίζει ωραία, ενώ τα lead μέρη της κιθάρας έχουν πολύ ωραία άποψη. Τα τύμπανα ακολουθούν και συμπληρώνουν το rhythm section. Τα φωνητικά με παραπέμπουν σε thrash/heavy metal μπάντες τύπου Annihilator. Γενικά υπάρχουν ωραίες μελωδίες και αρμονίες στον δίσκο.

Κομμάτια που ξεχωρίζουν είναι τα "Truth Divider", "Hive of Fire" με την ωραία κιθαριστική δουλειά, η μεταλλική μπαλάντα "War Demons", το thrash-αριστό "World of Shadows", αλλά και το instrumental έπος "Taleton" που φτάνει τα 10 λεπτά διάρκειας.







Truth Divider Single:
Heart of Steel Promo:






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου