Ακούστε μας Live





Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Στην Ελλάδα πιστεύουμε ότι η metal σκηνή είναι στα καλύτερά της! Οι Disillusive Play μιλούν στο Nlp Radio






Με το ντεμπούτο τους να λαμβάνει εξαιρετικές κριτικές, είδαμε για δεύτερη χρονιά τους Disillusive Play στο Ladies Of Metal Festival. Η παρουσία τους αν μη τι άλλο κίνησε το ενδιαφέρον πολλών, όχι μόνο για την αιθέρια παρουσία της Αντιγόνης, αλλά και για την ηχητική και δυναμική παρουσία της μουσικής τους.

Καλησπέρα! Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια και για την πρόσκληση!

1) Αρχικά, ποιοι είναι οι Disillusive Play; Πότε σχηματίστηκαν και τι έχουν κάνει ως σήμερα;

Disillusive Play! Μια hard/heavy rock μπάντα με metal ύφος και κάποια progressive στοιχεία Η μπάντα, ως ιδέα, υπήρξε από το 2008, αλλά στην ουσία ξεκινήσαμε το 2014.  Ο σκοπός μας είναι, όπως μαρτυρά και το όνομα της μπάντας, να δώσουμε στον κόσμο την μουσική μας ταυτότητα με τραγούδια που διαλύουν τις ψευδαισθήσεις και κινούνται γύρω από θέματα της καθημερινότητα του καθενός. Μέχρι στιγμής, έχουμε κυκλοφορήσει 1 album (τον Ιανουάριο του 2018) με τίτλο «Open Arms» και αυτήν την περίοδο ετοιμάζουμε το υλικό για τον δεύτερο δίσκο!

2) Ποια η ανταπόκριση των οπαδών, αλλά και του τύπου στην Ελλάδα και το εξωτερικό στο "Open Arms";

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την απήχηση του “Open Arms τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Η ανταπόκριση του κόσμου στα lives είναι πολύ ενθαρρυντική και το ίδιο ισχύει για τις κριτικές και το feedback που λαμβάνουμε από Ελλάδα, αλλά και από εξωτερικό. Θεωρούμε ότι είναι ένα σωστό πρώτο βήμα για την συνέχεια. Το “Open Arms” το βλέπουμε σαν πρόλογο ουσιατικά ενός βιβλίου που ελπίζουμε να αργήσει πολύ ο επίλογος, γιατί νιώθουμε ότι έχουμε πολλά να πούμε ακόμα.



3) Υπάρχει κάποιο concept πίσω από τον τίτλο και το εξώφυλλο του δίσκου;

Πίσω από το “Open Arms” δεν υπάρχει κάποιο concept, αλλά στο μέλλον σίγουρα θα βγάλουμε ένα concept album, μας αρέσει πολύ σαν ιδέα.
Το εξώφυλλο του δίσκου είναι ένας συνδυασμός εικόνων που έχουν δημιουργηθεί από τα ίδια τα τραγούδια. Θα σου πω το προφανές του “Α”, που είναι για το πρώτο κομμάτι του δίσκου «Alpha» και θα αφήσω σε εσένα να αποκρυπτογραφήσεις τα υπόλοιπα!!

4) Η μουσική σας έχει επιρροές από το κλασικό rock και hard rock, αλλά ταυτόχρονα και μια αρκετά μοντέρνα προσέγγιση και φρεσκάδα. Πώς συνδυάζετε αυτά τα στοιχεία;

Το είδος που παίζουμε είναι κάτι που δεν είχαμε προγραμματίσει, βγαίνει φυσικά σε εμάς. Δεν το πολυσκεφτόμαστε, νομίζω είναι φανερό έτσι κι αλλιώς (και έχουμε χάσει ουσιαστικά αν θες από αυτό..), από τα κομμάτια που κάποια είναι metal, άλλα prog-rock, άλλα hard rock κλπ. Πάντα όμως θέλουμε να πιστεύουμε σε ένα χαρακτηριστικό δικό μας vibe.

5) Αν και πιο κοντά στο heavy rock το στυλ σας, στο Ladies Of Metal παίξατε δύο διασκευές που είναι πιο κοντά στο metal. Γιατί;

Θέλαμε να ευχαριστήσουμε το metal κοινό που θα μας άκουγε και είναι δύο κομμάτια που αγαπούμε πολύ κι εμείς!!



6) Επίσης παίξατε και ένα νέο σας κομμάτι. Να περιμένουμε νέο δίσκο σύντομα;

Υπολογίζουμε πως ο δεύτερος δίσκος θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2020!

7) Έχετε άλλα live στα πλάνα σας;

Έχουμε στο πρόγραμμα ένα live στην Κύπρο στις 14 Απριλίου μαζί με Mortem Atra και Project Renegade και το καλοκαίρι στις 2 Ιουλίου 2020, θα ανοίξουμε τη συναυλία των Symphony-X στο Τελ Αβίβ !!!  Άλλες εμφανίσεις που θα προκύψουν, θα ανακοινώνονται στα social media!

8) Ποια συγκροτήματα είναι τα αγαπημένα σας και ταυτόχρονα έχουν επηρεάσει τον ήχο σας;

Το κάθε μέλος έχει τις δικές του επιρροές και αυτό πιστεύουμε ότι κάνει καλό στο σύνολο, αλλά αν πρέπει να μιλήσουμε για επιρροές της μπάντας, μπορούμε να αναφέρουμε επιρροές τόσο από Progressive Metal (Queensryche, Conception), όσο από Progressive Rock (Marillion, King Crimson), από Hard Rock (Halestorm, Stone Sour), αλλά και από 80s AOR μπάντες (Ratt, Motley Crew).

9) Θεωρείτε ότι η μουσική σας πρόταση έχει αρκετούς υποστηρικτές;

Ναι! Βλέπουμε ότι ο κόσμος προσπαθεί πραγματικά να ακούσει και να καταλάβει τα τραγούδια μας κι αυτό μας κάνει πολύ χαρούμενους!

10) Τι πιστεύετε πρέπει να κάνει ένα σχήμα σήμερα για να ξεχωρίσει μέσα στην πληθώρα κυκλοφοριών;

Αυτό αναρωτιόμαστε κι εμείς!!! Χαχα! :-D
Σίγουρα παίζει ρόλο η τύχη και το timing που θα γίνει η κάθε κίνηση μιας μπάντας, αλλά επειδή αυτόν τον παράγοντα δεν μπορούμε να τον επηρεάσουμε, εστιάζουμε στο να βάζουμε τα δυνατά μας στη μουσική που θα δώσουμε στον κόσμο. Μπορώ να φανταστώ κάποια εύκολα tips για να μαζέψεις κόσμο, όπως πχ. να ηχογραφήσεις και να ανεβάσεις μία διασκευή, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε ασχοληθεί να κάνουμε κάποια τέτοια κίνηση, έχουμε αφοσιωθεί στο δικό μας υλικό. 
Βασικός στόχος των τραγουδιών μας είναι να μένουν στο μυαλό του κοινού μετά το άκουσμά τους και να μην είναι όλα τα τραγούδια ίδια μεταξύ τους. 
Επίσης, κάτι ακόμα που επιδιώκουμε με αργά και σταθερά βήματα, είναι οι δυνατές συνεργασίες (όπως πχ. opening act για τον Gus-G τον Σεπτέμβριο του 2019 και για το επερχόμενο live των Symphony-X τον Ιούλιο του 2020). 
Θέλουμε να πιστεύουμε πως τα τραγούδια μας θα αγαπηθούν σύντομα από ακόμα περισσότερο κόσμο και πως κάποια στιγμή ο x-οστός δίσκος μας θα ξεχωρίσει μέσα στην πληθώρα κυκλοφοριών!



11) Υπάρχει κάποιο αδελφικό σχήμα για εσάς; Με ποια σχήματα έχετε καλή σχέση; Τι προσδιορίζει για σας μια σκηνή και κατά πόσο πιστεύετε ότι υπάρχει μια δυνατή σκηνή στην Ελλάδα;

Υπάρχει και το όνομα αυτού «Silent Wedding»! Αυτό γιατί είμαστε πια φίλοι με όλα τα παιδιά και εκτός αυτού, ο Johnny Thermos (πλήκτρα στους «Silent Wedding») έχει ηχογραφήσει στον πρώτο δίσκο μας τα πλήκτρα σε όλα τα κομμάτια και ο Δημήτρης Κατσαρός (κιθάρα στους «Silent Wedding») μας έχει κάνει την παραγωγή του δίσκου! Οπότε όπως καταλαβαίνεις μας δένουν πολλά!
Με όλα τα σχήματα που έχουμε συνεργαστεί κατά καιρούς έχουμε καλές σχέσεις και αυτό γιατί δεν βλέπουμε κανέναν ανταγωνιστικά.
Για εμάς, μια σκηνή την προσδιορίζει το κοινό που την ακολουθεί και περιμένει οτιδήποτε νέο, κυκλοφορίες κλπ, το κοινό που ασχολείται πιο βαθιά και με στίχους αλλά και με το σύνολο των δίσκων και όχι μόνο 2-3 τραγούδια που θα βγουν πιο έξω σαν βιντεοκλίπ ή lyric, αλλά και οι ενωμένοι μουσικοί (εκεί πάσχουμε λίγο).
Στην Ελλάδα πιστεύουμε ότι η metal σκηνή είναι στα καλύτερά της. Βλέπε Rotting Christ, Sceptic Flesh, Murder Made God, Planet of Zeus!!

Πριν κλείσουμε, θέλουμε να σε ευχαριστήσουμε και πάλι για την πρόσκληση! Επίσης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κοινό μας για την μέχρι τώρα στήριξή τους και να πούμε ότι τους περιμένουμε στα επόμενα live μας που θα ανακοινωθούν στα social media (FB/Insta/Twitter) και στην επίσημη ιστοσελίδα μας (www.disillusiveplay.com).
 Stay Heavy!! 




open arms – all songs


in the blink of a life - video

open arms – lyric video


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου